btheb 06.01.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam, Pierwszy sezon zimowy w nowym domu i wilgoć daje się we znaki, w związku z czym chciałbym jak najszybciej uruchomić rekuperację. Rury rozłożone (PE-FLEX termokontrola) wg własnego projektu teraz czas podłączyć szkrzynki i rekuperator. W zasadzie od dłuższego czasu jestem za kupieniem Renovent Excelletn 300, choć w dłuższej perspektywie zastanawiam się nad reku z odzyskiem wilgoci, aby jednak nie przesuszać powietrza, np. Mitsubushi Lossnay. Wynalazłem ostatnio, że w Brinku można zmienić wymiennik na entalpiczny, stąd mam pytania: 1. Czy ktoś ma/używa? 2. Ma porównanie do zwykłego wymiennika? Czy faktycznie czuć odzysk wilgoci? 3. Ile kosztuje taki dodatkowy wymiennik i gdzie go dostać? No i pytanie dodatkowe: szukam "dobrego" dostawcy reku do mojego domu z podstawowym montażem i VATem 8%? Montaż - okolice Wrocławia. Możecie kogoś polecić? Piszcie na forum lub priv. pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/196731-brink-renovent-excelletn-300-enthalpy-par%C4%99-pyta%C5%84/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts