Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój pomysł na grill - wędzarnię ;)

Gość Janu***

Recommended Posts

Gość Janu***

A to moja wizja małej architektury ogrodowej. Wędzarnia -grill- kuchnia. 26.jpg27.jpg28.jpg29.jpg30.jpg

Budowałem z natchnienia. Pełen spontan, nie wiedząc co jutro wymyślę nowego ;) . Jakiś zarys budowli był , rozmieszczenia itp a reszta przyszła w trakcie. ;) Chcę poznać zdanie jak wam się widzą takie budowle w ogrodzie?

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Janu***
Sądzę że opis działania grilla można odpuścić ;) Każdy zapewne wie jak działa. Urządzenia posiadają dwa kominy. Kuchnia posiada oddzielny komin a grill i wędzarnia są połączone w jeden. Wędzarnia opracowana przez Andyandy'ego. Posiada palenisko bezpośrednie z dwoma deflektorami. Dodatkowo posiada palenisko kanałowe. Komora o wymiarach 100x100 posiadająca szyber. Komora z deski olchowej łączona na pióro wyizolowana wełną 3 cm. Wykonanie w technologi siatko beton. Jest to konstrukcja lekka a zarazem bardzo wytrzymała. Dach oraz całość budowli o powierzchni 10 m2 wykonany w technologii Pressbeton. Dach o wadze w granicach 400 kg. Dla dodania większej fantazji dorzuciłem jako zadaszenie na kominy buty Guliwera ;) Całość budowli podciągnięta pod motyw myśliwski. ;)

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
Gość Janu***
Wyszło bardzo fajnie. Miłego wędzenia i grillowania. Te pnie są jakoś mineralizowane? Czy to tylko imitacja?

Gdybyś nie znał:

Wędliny domowe

Lepszej strony o wędzeniu i grillowaniu chyba nie znajdziesz.

Znam znam ;) Mnie tam znajdziesz jak pokopiesz. ;)

Drzewa są z pressbetonu modelowane :)