inż. Mamoń 17.06.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 A tu proszę o komentarze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 17.06.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 ale jeszcze nie ma co komentowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 17.06.2004 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 ale jeszcze nie ma co komentowac Właśnie piszę pierwszą część mojej historii. Jeszcze nie zdążyłem jej wysłać. Zapraszam do ponownych odwiedzin. Pozdrawiam wszystkich budujących !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 17.06.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 No naprawdę pobiłeś rekord, chociaż II etap był szybszy. 8 M-cy to niezły czas! Mam nadzieję, że przez tyle lat nazbierałeś tyle siana, że teraz to chyba pałac postawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.06.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 a i pewnie doświadczenia sporo się zebrało "...najtrudniejszy pierwszy krok..." ale skoro się powiedziało A trzeba powiedzieć B życzę miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 17.06.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Jak widać tempo z każdym rokiem rośnie A jak się zapatruje na to wszystko Pani Mamoniowa? Tempo samo zacznie się niedługo narzucać dość instensywne. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.06.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 trzymam kciuki, a tempo.... podobne do mojego, ale jak zacząłeś to, potem już z górki.apropos stanu surowego i kosztów. co rozumiesz przez stan surowy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 18.06.2004 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Dziękuję Wam za wpisy! jolly - kasy mam rzeczywiście jak lodu i mogę wybudować kilkanaście dużych domów a tak poważnie to obawiam się czy nie postawię oczu w słup - wciąż nie wiem ile może kosztować mój dom magi - dziękuję nurni - moja Małżoncia cieszy się z powodu budowy, ale snuje niebezpieczne marzenia o skórzanym komplecie wypoczynkowym i kinie domowym, a nie wskazuje przy tym źródeł finansowania tych ekstrawagancji Co do tempa - to właśnie w to wierzę, że potem to już samo pójdzie szybko. czupurek - mam na myśli tylko mury i dach z pokryciem jakąś dachówką cementową. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 18.06.2004 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Ajajaj - coś przedobrzyłem z tymi linkami w podpisie. Całkiem się pochrzaniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.06.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 co do kosztów to mnie wyszło stan surowy otwarty 115 tys z działką /16 tys/ i mediami /woda, prąd/ chyba coś ok 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 22.06.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 u mnie wyszło (dom na planie prostokąta, z garażem 140m2): - fundamenty, 3 kominy (klinkier), ściany zewnętrze (pustaki na klej stawiane) - 30k (w tym 9k robocizna)- dach (kopertowy, dachówka cementowa euronit, 4 okna połaciowe, garaż też dach kopertowy) - 45,5k (razem ze stropem drewnianym, ociepleniem połaci i stropu oraz płytą osb na pdłodze poddasza), w tym robocizna 12,6k).to tak mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.06.2004 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Magi - dziękuję jeszcze raz Czupurek - u mnie nie będzie tak tanio Przy okazji cieszyłem się kilka dni temu z 16 mapek za 400, a dziś dowiedziałem się, że mogłem załatwić nawet za 330 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzeba tylko dobrze szukać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 22.06.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Zawsze trzeba wybierać - szukać dalej żeby było taniej - czy już kupować i nie tracić czasu. Pamiętam jak dziś słowa pewnego maklera: "nigdy nie kupisz akcji gdy są najtańsze i nie sprzedasz gdy są najdroższe - jedyne na co możesz liczyć to że uda ci się zbliżyć do tych wartości." Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że ja zapłaciłem znacznie więcej niż dziewczyny tu podają - fundament, ściany (bez okien), dach przykryty dachówką cementową (łącznie z oknami połaciowymi) – coś ok. 130 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.06.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 aj, aj, aj.....jaki ładny domek sie szykuje .....bardzo mi odpowiada ten rysuneczek pozdrawiam zycząc sukcesów budowlanych...bez sanatorium oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 22.06.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 no ceny fundamentów i murów z przełomu 2002-2003, dach rok 2003. ale potem przyszły okna, duże przesuwane szklenia, ogrzewanie podłogowe i cena poszybowała w górę. do dziś wydałam przeszło 180k (bez działki), a brak mi wszelakich drzwi, ogrodzenia, płytek na podłodze i tarasach, tynku zewn. i tej cholernej baterii do wanny za 1,4k jak przeglądałam wątek ile innych wyniósł m2, to się zastanawiam dlaczego u mnie tak drogo? przecież, negocjuję i targuję gdzie tylko można (jedyne wytłumaczenie - nic nie robimy sami, bo nie umiemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 23.06.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Walcz, walcz i jeszcze raz walcz o swoje racje!Uda się - skoro inni pobudowali inaczej niż w warunkach stoi to i tobie się uda. Musisz tylko trochę się "poboksować" z urzędami i tyle.U mnie sporo takich właśnie "problemów z niczego" było, na szczęście póki co trafiam na przychylnych ludzi i wszystko co postanowiłem sie udało (na razie - mam nadziję, że tak zostanie do końca budowy). Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 24.06.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 e tam od raz do sanatorium. nie tak szybko, torszku trzeba się pomęczyć, potem naprawdę będzie już z górki powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.07.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Gratuluję uporu w załatwianiu "papierków". Osobiście doszedłem do wniosku, ze pojawianie się w urzędzie naprawdę bardzo przyspieszai upraszcza tok załatwiania wiekszości spraw. A z przyłączami to przeróżnie jest. Szukaj szukaj, aż znajdziesz taniego wykonawcę. Ja osobiście czekam teraz na uzgodnione plany przyłacza i dopiero wtedy nasilę poszukiwania wykonawców. Na razie cena była około 6000 pln za 2 rury (woda i kanaliza o długości ok 10-12 metrów każda). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq11 10.07.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 mam pytanie, to jak w końcu ma się sytuacja (widziałem posty w innych działach),dom będzie zgodny z "warunkami" tylko jeśli nad garażem nic nie będzie czy może być od razu pokój? co wyniknęło z wizyty w Starostwie, dla sprawy? czy taki domek z pokojami nad garażem to jest wielospadowy dach czy niezgodna kalenica? która "rzecz" denerwuje gminę? a tak na marginesie widzę że nie tylko ja mam problem z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 11.07.2004 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 mam pytanie, to jak w końcu ma się sytuacja (widziałem posty w innych działach), dom będzie zgodny z "warunkami" tylko jeśli nad garażem nic nie będzie czy może być od razu pokój? co wyniknęło z wizyty w Starostwie, dla sprawy? czy taki domek z pokojami nad garażem to jest wielospadowy dach czy niezgodna kalenica? która "rzecz" denerwuje gminę? a tak na marginesie widzę że nie tylko ja mam problem z dachem. Witam, Typy dachów są na stronie 159 muratora numer 5/2004. Według tego dach mojego domu jest wielopołaciowy, ale na pewno są jakieś inne interpretacje. Np opis podobnego projektu "Wilcze Łyko" który mi się bardzo podobał miał w internecie napisane dach dwuspadowy. Piszę miał bo teraz opis jest już inny, ale na dowód mam ten opis wydrukowany we wcześniejszej wersji. Z takiego problemu (niejasności w zapisach decyzji) jest tylko jedno wyjście - wizyta w Starostwie i rozmowa z urzędnikami. Można im przedstawić rysunki planowanego domu i porozmawiać. Oczywiście rozmowa nie będzie wiążąca, ale jeśli powiedzą, że nie ma problemu to można wierzyć, że się z tego nie wycofają... Aha - kalenica nie stanowi problemu, bo uznają, że kalenica dominująca czyli dłuższa i wyższa spełnia warunek w decyzji. Słowem - sielanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts