Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika in?yniera Mamonia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytam bo pracuję w szkole na Nowej Wsi. Teraz jest tam podstawówka i gimnazjum. Od września przenosimy się ( gimnazjum ) do Zalasewa.

Hmm... a to interesujący zbieg okoliczności :D

Gimnazjum, do którego się przenosisz widzę ze swoich okien w odległości jakichś 200m. Swoją drogą słyszałem, że przez to gimnazjum cała okolica ma mieć kanalizę. Natomiast ostatnio okazuje się, że g...o będzie, a nie kanaliza. W tej chwili to do gimnazjum nie ma nawet drogi 8)

Szanowny Inzynierze!

Gratuluję pieknego domku. Czytam Twój dziennik z zainteresowaniem, ponieważ zaczęlismy budowę dokładnie w tym samym dniu ub. roku

( zastanawialismy sie czy to rozsądnie zaczynać przed zimą ). U mnie właśnie skonczyli tynki i zabudowę poddasza. Ja także mam nadzieje na przeprowadzkę w okolicach sierpnia ( musi sie udac bo przejsciowo mieszkam u tesciowej :wink: , co stwarza dodatkowa motywację do pośpiechu) . Pozdrawiam .

PS. tez nie mam kanalizy, kora miała być tuż tuz, czyli - jak sie okazuje- w okolicach 2008 :evil:

Olkalybowa - byłem ostatnio koło tego gimnazjum i widzę, że jest prawie gotowa nowa droga prowadząca od Swarzędza :o , na dodatek w ulicy widzę kanalizację :o , ale wiem, że ona raczej nie dla nas :( w każdym razie tak powiedział mi facet od szamba (ten którego polecałaś).

kordo - gdzie budujesz? Czy prowadzisz może dziennik? Dzięki za uznanie :D

Aggi - dziękuję :D

Witaj,

nie zaznaczylem sobie zebys sledzic temat Twojego Dziennika i myslalem, ze dzieje sie niewiele,albo nie piszesz, bo czasu nie starcza. A tu prosze.

Cisnie mi sie na usta: A nie mowilem? Tzn. Najpierw wszystkie instalacje i dziury w scianach i bruzdy itp a dopiero potem tynki. Niezla demolka. U mnie bylo tak, ze instalator od razu powiedzial, ze on nie uzupelnia bruzd przed tynkowaniem. I dlatego zaplacilem murarzom na godziny i wypelnili ladnie bruzdy po instalatorze. Ale jak przyszlo do montazu kotla i zasobnika i czegos tam jeszcze i okazalo sie, ze cos im sie popieprzylo( a dostali szablony do sinatlacji kotla i zasobnika aby rurki ze sciany wypuscic w odpowiednim miejscu) i kuli, to potem siedzieli z gipsem i szpachelka i grzecznie zagipsowywali powstale "zniszczenia".

Mam nadzieje, ze potem bedzie lepiej

Pozdrawiam

Jankes

johnboro - ten projekt nie nazywa się wcale bo to projekt indywidualny zrealizowany według wizji mojej i małżonci. Oczywiście pewne rozwiązania nas przy tym inspirowały, ale nie zmienia to faktu, że projekt jest indywidualny. Orientacyjne koszty mogę Ci wysłać jak trafię wreszcie do domu. Na razie mogę stwierdzić, że na pewno można zamieszkać przed wydaniem 200k. Jako ciekawostkę dodam, że ceny rzeczywiste nie odbiegają jakoś od naszych pierwotnych wyobrażeń i dlatego zdecydowaliśmy się na lepsze rozwiązania np w kwestii dachówki.

pozdrawiam

no właśnie odnośnie cen...

chcieliśmy budować z BK, ale ... po rabacie jaki dostałem w hurtowni okazuje się że będziemy stawiać chaciendę z Porothermu 25 gdyż metr ściany wyszedł mi o pare złotych taniej!!!!!

No idachówka...zamiast betonowej robimy jednak ceramiczna :D dołożymy do tego niecałe 3k....

ale wizja wprowadzenia się przed wydaniem 200k podoba mi się...w sumie hmmm... i tak nie mamy większego wyboru :lol: :-? :roll:

Tak sobie od rana usiadłem przed kompem i jako lekture chwycilem Twoj dziennik...

Bardzo zaciekawil mnie post o Panach tynkarzach.... jesli jestes zadowolony z ich pracy to.... z mila checia poznalbym ich namiary :lol:

a jeszcze o tynkach....ja myslalem ze najpierw sie robi instalacje a pozniej tynki :oops: ale teraz jak widzialem fotki zdemolowanych pomieszczen

to utwierdzam sie w przekonaniu ze tynki poczekaja :wink:

Ale sobie przykręciłeś śrubę :D Zapitalasz jak malutki samochodzik :wink: . Fajna ta nowa taczka? Może też sobie kupię...

Aggi - ale ja bardzo lubię pracować na tej budowie :D i znajduję sobie raz po raz jakieś zajęcie :D. Taczka jest świetna, ale wczoraj złapałem panę (długo nie pojeździła). Odkręciłem już koło i spróbuję jeszcze napompować na stacji benzynowej, jak powietrze zejdzie to będzie trzeba sobie przypomnieć jak to się łatało opony w rowerze ...