Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika in?yniera Mamonia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Robisz mnie w jajko czy nie moczyłeś?

Poważnie - nie moczyłem, ale nie zauważyłem żeby tynkarze moczyli :roll:

U nas tynkarze moczą i łatę i pacę. Dzięki temu tynk do nich się nie klei a jedynie jest ściągany jego nadmiar.

Mamy tynk cementowo- wapienny,ale na gipsowy to smarowanie pacy wodą też powinno pomóc.

Olka - rzeczywiście dopiero wróciłem, tyle, że dzisiaj nawet nie przymierzyłem się do tynkowania. Obiecałem małżonci, że zrobię jej prowizoryczną zabudowę WC na parterze. Otóż moja ślubna cały czas kombinuje jakby tu ukryć owego "ajzola" czyli schody. Ma jakieś pomysły oraz MNIE do ich realizacji. Z róznych listew zbudowałem prowizoryczny stelaż, do którego pracowicie przykręcałem kawałki płyt GK. Jutro małżoncia zwlecze się z łóżka i pojedziemy oglądać to dzieło. To takie kombinacje ze zmniejszaniem pomieszczenia i obniżaniem sufitu .... ....

Rzeczywiście kafle nietuzinkowe, ale cena tych ostatnich.. :o .....zawrotna!!!! Zeby był efekt, trochę trzeba będzie ich kupić..... :-?

Jakby na te kafle patrzeć jak na dekory to SĄ TANIE. Metr kwadratowy tych droższych kosztuje 280 zł czyli sztuka tylko 11,20 czyli jak na dekor to bardzo tanio. Jednakowoż żeby był jakiś efekt to trzeba ich dużo - np. całe rzędy pionowo od góry do dołu ...

Rzeczywiście kafle nietuzinkowe, ale cena tych ostatnich.. :o .....zawrotna!!!! Zeby był efekt, trochę trzeba będzie ich kupić..... :-?

Jakby na te kafle patrzeć jak na dekory to SĄ TANIE. Metr kwadratowy tych droższych kosztuje 280 zł czyli sztuka tylko 11,20 czyli jak na dekor to bardzo tanio. Jednakowoż żeby był jakiś efekt to trzeba ich dużo - np. całe rzędy pionowo od góry do dołu ...

Właśnie!!.... :roll: Ale naprawdę są oryginalne!!!

• 2 weeks później...

Mamoń, tak sobie wyobrażałem Waszą przyszłą łazienkę...a nie możnaby połączyć mychalionowej zieleni (np. obudować nią wannę) i Twojej kości słoniowej? Ściany dać w tych ajworowych płytkach i puścić co 4-5 płytek 20x20 pas zieloności? do tego dodatki z elementami zieleni...hmm.. jak dla mnie wyglądałoby interesująco.

Trzeba by tylko te 25 x 45 przyciąć na 4,5 cm (25 x 40,5) i na pionowo puścić pas. Ja bym też pokombinował z wprowadzeniem trzeciego koloru, jakiejś łągodnej pomarańczy, ale w bardzo bardzo skromnych ilościach (np. niewielki dekorek wokół cokołu kabiny prysznicowej). Pokombinować trzebaby...

Na szczęście to jeszcze przede mną ;-)

Acha, a co do ukrycia tego "ajzola". NIe wiem realnie jakie to jest duże w porównaniu do przestrzeni łazienki, ale może spróbuj w tym miejcu obniżyć sufit, zabudować czymś podwieszanym z lampeczkami w środku? Nie musi być wielkie, ot wystarczyłby okrąg o średn 75 cm. Zależy czy lubisz obłości w łazience. Ja lubię ;-)

pozdrawiam i trzymam kciuki!

Gerion