Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika in?yniera Mamonia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Panie inżynierze Mamoń-Poloneza czas zacząć :lol: Jutro 15 wrzesień.....jak się spręzysz to do polowy października masz mury ....a pogoda zamówiona do listopada :lol:

Działeczkę mam też taką jak Ty( 5.2a) ,a mój brat wybudował sie na 3 a i ma cudowny ogródeczek - nie jest prawdą,że musi być dużo , aby było ładnie .....małe też jest piękne :wink:

Powodzenia ....trzymam kciuki , teraz może być już tylko lepiej :D

RYDZU - NIESTETY NIE MAM CYFRAKA więc na zdjęcia trzeba będzie poczekać, ale obiecuję że będą.

Ew-ka - dzięki za miłe słowa. Też jestem przekonany, że dobrze pójdzie, ale póki co, moje przeżycia są jakieś bez wyrazu. Może dlatego, że to dopiero dwa dni i niewiele się zdarzyło. W każdym razie czekam na wyjście z ziemi. Tak naprawdę zacznę się cieszyć jak zobaczę kawałek ścian z cudownie czerwonych pustaków U220 (Osiek)

Panie inżynierze Mamoń- proszę mi tu nie wykręcać się brakiem cyfrówki...ja też takowej nie posiadam , a moje zdjęcia pochodzą z tel. kom+ aparat.....można połączyć przyjemne z pożytecznym ....zainwestuj , a pamiątka będzie na długie lata i wnukom będziesz pokazywał jak Dziadek domek budował :wink:

Zrób to dla siebie ....

Tylko jak to jest z tym arkuszem, że cały czas zmieniasz a suma jota w jotę ta sama :o u mnie było zupełnie inaczej :lol: :wink:

magi - po prostu niewiele było rzeczy, o których zapomniałem. Niektóre pozycje udaje mi się stargować, niektóre całkiem odchodzą jak np. chudy pod ławy, z kolei beton jest na 7% zamiast 22%, na pustaki jest obecnie duża obniżka itd ... Zapomniałem tylko o kasetach na rolety i dzisiaj jadę się zorientować ile to paskudztwo kosztuje, ale pewnie dużo :(

Pozdrawiam !!

HA HA HA .. wcale nie śmieszne ...

Niestety grunty w Wawie są tak potwornie drogie że normalnie nie wiem. :( , za 100tyś kupisz owszem działeczke - 800-1200 .. jakies 20km od miasta ... oczywiscie bez mediów. więc to wcale nie jest takie proste . a co dalej .. za co budować ? .. jak nawet na działkę się nie ma. Pocieszam się faktem, ze nie skończywszy jeszcze 30lat ... mamy czas ... 8)

Apropo .. mamy działkę 30km od Wawy .. ale mój mąz apsolutnie nie chce sie tam budować, więc ją nieustająco, od 2 lat sprzedajemy ... moze znasz kofoś w W-wie .. kto szuka przepieknej urody działki?

Aprop: w zeszłym weekend byłam w twojej okolicy .. poznaniu :D

moja rzodzina jest z wielkopolski i mimo ze ja warszawianka .. to uważam wielkopolske za najpiękniejszy rejon polski .. serio ... :lol:

Jankes - byłem w MTJ i to była moja pierwsza wizyta gdziekolwiek jeśli chodzi o rolety. Nie wiem jak ich oferta oraz ceny mają się do jakiejśtam rynkowej średniej. Ale fakt faktem jestem trochę podłamany. Na okno 120 x 140 zaśpiewali 1070 złotych za całkowicie wpuszczane oraz 750 złotych za tzw. kompaktowe. Nie wiem jeszcze co o tym myśleć.

AgnesK - Cierpliwości :D, na pewno napiszę ciąg dalszy. Jednak chyba dziś tego nie zrobię bo mam poważny kryzys. Byłem załatwiać wodę od sąsiadów. Takie rzeczy są dla mnie ciężkie. Wolę urzędy, hurtownie, spory z Wykonawcą i inne takie. Tu sytuacja jest wysoce niezręczna. Chodzi mi o to w jakiej sytuacji stawiam sąsiada. Może on wcale nie chce, ale mu głupio odmówić ... Naprawdę czuję się nieszczególnie i nie potrafię przejść nad tym do porządku dziennego. Ech - żeby tak już mieć własną wodę ...

My też dajemy naszej sąsiadce wodę na budowę. Widziałam, że miała opory prosząc nas - "głupio" jej było. A mi nie. Cieszę się, że z nową sąsiadką budujemy mosty przyjaźni i współpracy ( :wink: :roll: - epoki mi się pomyliły, czy co? :-? ). Kurka , krótko mówiąc: dobry sąsiad to skarb. Inżynierze drogi, jak zamieszkacie na pewno będzie wiele okazji żeby za pomoc podziękować. Nie łam się. Jest jeszcze ładna pogoda, zrób grilla, zaproś sąsiadów, coś wymyślisz. Życie niesie ze sobą codziennie szereg możliwości.

Pozdrowienia serdeczne A.