Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika in?yniera Mamonia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Inżynierze drogi, słyszałam od budujących znajomych i sama się przekonałam, że stan zero to najgorsza dłubanina. Trwa to cholerstwo długo, kosztuje, postępy niespektakularne.. Cóż - miesiąc nerwów. Ale potem będzie ino lepiej. Nas też te deszcze nie cieszą, ale to już przeca koniec września... A właśnie, słusznie zauważył Rydzu - polewać ław nie musisz (no ale nie zapomnij o wszystkich innych rytuałach :wink: ).

Panie inż. Mamoń ale się dzieje na Pana budowie , ale sie dzieje...o proszę i zdjęcia są , i dało się załatwić cyfrzaka .... Nic trudnego dla chcącego :wink:

Ekipa porządna to w dzisiejszych czasach rzadkość, niestety. Z tą robotą to może i nieźle , ale z tym myśleniem ? Zarobić to i owszem , ale zrobić i to porządnie to już nie tak łatwo :evil:

Trzymam kciuki , a deszcze są dobre na grzyby ( trzeba widzieć dobre strony -niestety na pogodę nie mamy wpływu i narzekanie zupełnie nic nie da).

:wink:

Inżynierze drogi, my mamy fundamenty dysperbitowane dwukrotnie zarówno od zewnątrz jak i od wewnątrz. Pierwsza warstwa była rozcieńczona, druga bez rozcieńczania. Na podłogę na gruncie został zamówiony, zgodnie z projektem, beton B7,5 z wytwórni. Sprawdź ile będzie Cię kosztował beton z wytwórni i przelicz koszty wykonania na budowie. Pewnie ekipa będzie chciała kasę za robociznę. No i ile czasu to potrwa. Pogoda jaka jest widzisz sam i czas się liczy. Nam w każdym razie bardziej kalkulowało się zamówienie betonu. Cała operacja wylewania trwała dokładnie godzinę.

Pozdrowienia

Agnieszka

Witam , i przyłanczam się do grupy zaklinaczy pogodowych :wink:

Też czekam na zmiłowanie Boskie , dwa kominy mi zostały klinkierowe do wyciągnięcia lecz pogoda płata figle - przez to również i cieśla stoi z pracą :-? a mogłoby być już skończone :roll:

Trzymam kciukasy za dalsze pana budowanie

Pozdrawiam słonecznie :p

Panie inż Mamoń- chciałabym dodać Panu otuchy ,ale nie bardzo wiem jak :cry: Wiem czym jest bezsilność wobec sil wyższych ,a do takich niewątpliwie należy deszcz.Nam na budowie też przeszkodzil dzisiaj, ale dopiero ok 16 ,00 . Kibicuję z całych sił i tylko mam nadzieję ,że ta niemoc nie potrwa długo :lol:

Jeszcze przyjdzie taka jesień

http://foto.onet.pl/upload/13/37/_9784_n.jpg

Panie Inżynierze, spokojnie, idzie ku lepszemu. Pisałam przeca, że etap grzebania w ziemi jest taki... zniecierpliwający lekko.

Zastanawiam się, czy to dobra decyzja ze ścianami skoro nie masz zasypanych fundamentów. Dasz potem radę bez uszkodzenia ścian?

Pozdrowienia

Agnieszka