nurni 21.09.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Nic się nie martw. Trzęsienia ziemi idą od wschodu to co tam ciemne chmury. A swoją drogą to jak jakaś cholera to zawsze ze wschodu. Teraz to już może być tylko lepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 21.09.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Gratuluję pierwszych większych wydatków! U mnie akurat ławy wypadły w największe upały więc z deszczu się ciesz - polewanie ław odpada. No i powodzenia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.09.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Inżynierze drogi, słyszałam od budujących znajomych i sama się przekonałam, że stan zero to najgorsza dłubanina. Trwa to cholerstwo długo, kosztuje, postępy niespektakularne.. Cóż - miesiąc nerwów. Ale potem będzie ino lepiej. Nas też te deszcze nie cieszą, ale to już przeca koniec września... A właśnie, słusznie zauważył Rydzu - polewać ław nie musisz (no ale nie zapomnij o wszystkich innych rytuałach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.09.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Panie inż. Mamoń ale się dzieje na Pana budowie , ale sie dzieje...o proszę i zdjęcia są , i dało się załatwić cyfrzaka .... Nic trudnego dla chcącego Ekipa porządna to w dzisiejszych czasach rzadkość, niestety. Z tą robotą to może i nieźle , ale z tym myśleniem ? Zarobić to i owszem , ale zrobić i to porządnie to już nie tak łatwo Trzymam kciuki , a deszcze są dobre na grzyby ( trzeba widzieć dobre strony -niestety na pogodę nie mamy wpływu i narzekanie zupełnie nic nie da). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.09.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 ale miałeś fajne okopy i wszystko popsułeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 21.09.2004 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Dosłownie na chwilę odszedłem od komputera, wracam, a tu ile odwiedzin . Wszystkim wielkie dzięki. Pozdrawiam i życzę budowlanych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordo 21.09.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 A może razem zrzucimy sie na jakiegos zaklinacza pogody ? Jestesmy dokładnie na tym samym etapie - ławy tez wylewalismy w piątek. A murowanie fundemetów ma byc w tym tygodniu. A tu zimno i leje... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.09.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 To i ja się dorzucam, bo i umnie coś ścianka kolankowa ruszyć nie może z powodu pogody... Ale podobno jeszcze ino kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 25.09.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Dysperbitem mam malowane od środka dwa razy (raz rozcieńczonym i raz gęstym), od zewnątrz też tak samo.Pięknie sobie poczynasz, gratuluję i dalszych postępów życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.09.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Inżynierze drogi, my mamy fundamenty dysperbitowane dwukrotnie zarówno od zewnątrz jak i od wewnątrz. Pierwsza warstwa była rozcieńczona, druga bez rozcieńczania. Na podłogę na gruncie został zamówiony, zgodnie z projektem, beton B7,5 z wytwórni. Sprawdź ile będzie Cię kosztował beton z wytwórni i przelicz koszty wykonania na budowie. Pewnie ekipa będzie chciała kasę za robociznę. No i ile czasu to potrwa. Pogoda jaka jest widzisz sam i czas się liczy. Nam w każdym razie bardziej kalkulowało się zamówienie betonu. Cała operacja wylewania trwała dokładnie godzinę. PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 25.09.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Witam , i przyłanczam się do grupy zaklinaczy pogodowych Też czekam na zmiłowanie Boskie , dwa kominy mi zostały klinkierowe do wyciągnięcia lecz pogoda płata figle - przez to również i cieśla stoi z pracą a mogłoby być już skończone Trzymam kciukasy za dalsze pana budowanie Pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.09.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Osówko, tak patrzałam na Twą imponującą więźbę - cudna jest. Powiedz ile Wam drewna poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 25.09.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Witaj Aguś O ile dobrze pamiętam około 12 kubików , troszkę tego było ale czego się nie robi by spełnić swoje marzenia Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.09.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Panie inż Mamoń- chciałabym dodać Panu otuchy ,ale nie bardzo wiem jak Wiem czym jest bezsilność wobec sil wyższych ,a do takich niewątpliwie należy deszcz.Nam na budowie też przeszkodzil dzisiaj, ale dopiero ok 16 ,00 . Kibicuję z całych sił i tylko mam nadzieję ,że ta niemoc nie potrwa długo Jeszcze przyjdzie taka jesień http://foto.onet.pl/upload/13/37/_9784_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.09.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Panie Inżynierze, spokojnie, idzie ku lepszemu. Pisałam przeca, że etap grzebania w ziemi jest taki... zniecierpliwający lekko.Zastanawiam się, czy to dobra decyzja ze ścianami skoro nie masz zasypanych fundamentów. Dasz potem radę bez uszkodzenia ścian?PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.09.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Panie inż. Mamoń dla Pana z okazji no wiesz .... http://www.apgrupa.pl/duze/beczka.jpg cała beczka złota .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.09.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Ale piknie To i ode mnie proszę na osłodę. http://www.unser-wedel.de/img/inhalt/archiv/20010207/lindt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 30.09.2004 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Ew-ka - Dziękuję Agnes - Wykonawca jest zdesperowany i chce coś robić. Wydaje mi się, że panujemy nad sytuacją i front domu nie będzie murowany. Wywrotki będą mogły swobodnie podjechać i kiprować (to takie fajne słowo budowlane) piasek. Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 30.09.2004 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Agnes - i Tobie ogromnie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.10.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Ależ prosze bardzo. I na zdrowie i poprawę humoru.A jak dzisiaj? Lepiej już troszkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts