Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika in?yniera Mamonia

Recommended Posts

Fajny etap - zabijanie "dziurów" :D Duży otwór - duży problem, mały otwór - mały problem :wink:

Mam nadzieję, że samochodzik nie wysiadł od nadmiaru ładunku. Na pocieszenie powiem Ci, że kiedyś mój kolega przeciągnął 1T drutu zbrojeniowego po szosie za "Garbusem". Iskry szły, ludzie z chałup wylegali... :D :D :D . Dzielny "Grabus" dojechał do mety i... nie odpalił nigdy więcej. :(

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aggi: tak - zabijanie dziurów naprawdę daje wiele satysfakcji :wink: Od wczorajszego dźwigania cementu i żonglowania paletami powyżej wysokości głowy mam dzisiaj zakwasy, ale również satysfakcję. Ciągnięcie stali zbrojeniowej garbusem - to musiał być widok :o , ale szkoda, że to była jego ostatnia podróż ...

Panie Inżynierze!

Widzę że się pan słabo do budowy przygotował ;)

Coż to za auto budowlane co to pod 8 worami cementu "usiadło"?

Mój najlepszy wynik wynik to 120 pełnych cegieł klinkierowych (500kg) i 4 wory

zaprawy na pokładzie. A przygody z przyczepą o masie całkowitej wiekszej

niż nasz "czołg" już opisywałem w dzienniku :D

Zabijanie okien dechami brałem pod uwagę, ale jednak wstawiamy okna i ruszamy

z wykańczaniem przez zimę. Na wiosnę tynki i wylewki bym chciał robić.

Pozdrawiam

RYDZU - przyznam się tylko, że mój samochód to przedstawiciel pewnej popularnej w Polsce marki na literę F, a na dodatek to rocznik 1995 - czy wszystko już jasne? Włożenie do niego ciężaru 500 kg oznaczałoby jego śmierć techniczną :D a na to nie mogę sobie pozwolić. Faktem jest, że siadł przy 200 kg, ale pewnie można mu jeszcze dołożyć :D

Kilka dni wcześniej musiałem dowieźć cegłę pełną (też 140 sztuk - co za zbieg okoliczności) i 2 tuby kartonowe fi 26 długie na 250 cm. Za pierwszym razem wziąłem 69 cegieł, za drugim kursem 1 tubę przy otwartej klapie bagażnika, a za trzecim razem 71 cegieł i drugą tubę. Te 140 cegieł pewnie bym się odważył włożyć, ale to wbrew pozorom zajmuje trochę miejsca, a nie chciałem ich pakować na porozkładane siedzenia. Wszystkie były w bagażniku w pięciu warstwach.

POZDRAWIAM !!!

W tym konkursie nagrodę nr 1 przyznałbym za ciągnięcie 1t stali za garbusem. To mnie naprawdę rozwala. Szalę zwycięstwa przeważyły fantazja i widowiskowość. :D

To także mój pretendent do nagrody głównej :)

A jeszcze ładniej by to wyglądało wieczorową porą... te snopy iskier...

ehhh, łza się w oku kręci ze śmiechu :D

• 2 weeks później...
Zabijesz murarzy pójdziesz siedzieć jak za normalnych obywateli.

Wiem i to mnie powstrzymuje, ale naprawdę nie mam już siły. Przez te cholerne gady obecnie ćwiczę budowanie w środku zimy zamiast siedzieć przed telewizorem z herbatą :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Oni jeszcze nie zdążyli zasypać całego fundamentu a tu K...A idzie zima, śnieg pada :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: .

Zgadzam się z Kroyeną (coś za często się z nim zgadzam, chociaż podobno kłótliwa jestem :wink: ). Odpuść tym nieborakom, budować masz, a nie w kozie siedzieć!

Z tym sąsiadem, to jest ściema. Nie wierz w to co widzisz, "wszędzie lepiej gdzie nas nie ma", za tą sielanką na pewno kryje się jakaś kicha.

Poza tym zawsze możesz tą jego ekipę delikatnie zachęcić do siebie :wink:

A ja pozwolę sobie zgodzić się z Aggi - sąsiad tylko tak dobrze wygląda z daleka - a okazać się może że to np. Bronzel vel Zidan ;););)

Sam zalewałem strop 6 grudnia, dekarze weszli w styczniu. Później dowiedziałęm się, ku swojemu zaskoczeniu, że moja budowa miała wśród okolicznych opinię "bardzo szybkiej".

Pozdrawiam