Aggi 06.12.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Fajny etap - zabijanie "dziurów" Duży otwór - duży problem, mały otwór - mały problem Mam nadzieję, że samochodzik nie wysiadł od nadmiaru ładunku. Na pocieszenie powiem Ci, że kiedyś mój kolega przeciągnął 1T drutu zbrojeniowego po szosie za "Garbusem". Iskry szły, ludzie z chałup wylegali... . Dzielny "Grabus" dojechał do mety i... nie odpalił nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 06.12.2004 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Aggi: tak - zabijanie dziurów naprawdę daje wiele satysfakcji Od wczorajszego dźwigania cementu i żonglowania paletami powyżej wysokości głowy mam dzisiaj zakwasy, ale również satysfakcję. Ciągnięcie stali zbrojeniowej garbusem - to musiał być widok , ale szkoda, że to była jego ostatnia podróż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 06.12.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Panie Inżynierze! Widzę że się pan słabo do budowy przygotował Coż to za auto budowlane co to pod 8 worami cementu "usiadło"? Mój najlepszy wynik wynik to 120 pełnych cegieł klinkierowych (500kg) i 4 wory zaprawy na pokładzie. A przygody z przyczepą o masie całkowitej wiekszej niż nasz "czołg" już opisywałem w dzienniku Zabijanie okien dechami brałem pod uwagę, ale jednak wstawiamy okna i ruszamy z wykańczaniem przez zimę. Na wiosnę tynki i wylewki bym chciał robić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 06.12.2004 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 RYDZU - przyznam się tylko, że mój samochód to przedstawiciel pewnej popularnej w Polsce marki na literę F, a na dodatek to rocznik 1995 - czy wszystko już jasne? Włożenie do niego ciężaru 500 kg oznaczałoby jego śmierć techniczną a na to nie mogę sobie pozwolić. Faktem jest, że siadł przy 200 kg, ale pewnie można mu jeszcze dołożyć Kilka dni wcześniej musiałem dowieźć cegłę pełną (też 140 sztuk - co za zbieg okoliczności) i 2 tuby kartonowe fi 26 długie na 250 cm. Za pierwszym razem wziąłem 69 cegieł, za drugim kursem 1 tubę przy otwartej klapie bagażnika, a za trzecim razem 71 cegieł i drugą tubę. Te 140 cegieł pewnie bym się odważył włożyć, ale to wbrew pozorom zajmuje trochę miejsca, a nie chciałem ich pakować na porozkładane siedzenia. Wszystkie były w bagażniku w pięciu warstwach. POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 07.12.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Może należałoby rozpisać konkurs na nabardziej ekstremalny transport budowlany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 07.12.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Może należałoby rozpisać konkurs na nabardziej ekstremalny transport budowlany?? Aggi - genialny pomysł! Może Redakcja zasponsoruje nagrody ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 07.12.2004 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Może należałoby rozpisać konkurs na nabardziej ekstremalny transport budowlany?? W tym konkursie nagrodę nr 1 przyznałbym za ciągnięcie 1t stali za garbusem. To mnie naprawdę rozwala. Szalę zwycięstwa przeważyły fantazja i widowiskowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 07.12.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 W tym konkursie nagrodę nr 1 przyznałbym za ciągnięcie 1t stali za garbusem. To mnie naprawdę rozwala. Szalę zwycięstwa przeważyły fantazja i widowiskowość. To także mój pretendent do nagrody głównej A jeszcze ładniej by to wyglądało wieczorową porą... te snopy iskier... ehhh, łza się w oku kręci ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 07.12.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 No to musze powiadomic Wojtka - wlasciciela rzeczonego Garbusa. Na pewno sie ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 07.12.2004 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Aggi - nagrodą za pierwsze miejsce są gratulacje (wysyłka mailem) ewentualnie uścisk ręki samozwańczego jurora (loco Poznań) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 08.12.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Aggi - nagrodą za pierwsze miejsce są gratulacje (wysyłka mailem) ewentualnie uścisk ręki samozwańczego jurora (loco Poznań) Przekażę, przekażę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.12.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Szanowny panie Inżynierze. Zdjęcia schodów czekają na Pana w moim dzienniku. Przepraszam za spóźnienie. Pozdrowienia i życzenia najszczersze zdrowia psychicznego Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.12.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Zabijesz murarzy pójdziesz siedzieć jak za normalnych obywateli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 20.12.2004 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Zabijesz murarzy pójdziesz siedzieć jak za normalnych obywateli. Wiem i to mnie powstrzymuje, ale naprawdę nie mam już siły. Przez te cholerne gady obecnie ćwiczę budowanie w środku zimy zamiast siedzieć przed telewizorem z herbatą Oni jeszcze nie zdążyli zasypać całego fundamentu a tu K...A idzie zima, śnieg pada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.12.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Myśl pozytywnie, przestało padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 20.12.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Zgadzam się z Kroyeną (coś za często się z nim zgadzam, chociaż podobno kłótliwa jestem ). Odpuść tym nieborakom, budować masz, a nie w kozie siedzieć! Z tym sąsiadem, to jest ściema. Nie wierz w to co widzisz, "wszędzie lepiej gdzie nas nie ma", za tą sielanką na pewno kryje się jakaś kicha. Poza tym zawsze możesz tą jego ekipę delikatnie zachęcić do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.12.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Nie kicha bo ta na pewno mniej kosztuje niźli taki sprint (no chyba, że już rozeznałeś ceny- m,ogę się mylić czego i tobie życzę bo wtedy to jest możliwość przejęcia). PS. Mieszaj beton bo balastu potrzebuję, ludzie się ze mną zgadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 20.12.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 A ja pozwolę sobie zgodzić się z Aggi - sąsiad tylko tak dobrze wygląda z daleka - a okazać się może że to np. Bronzel vel Zidan ;) Sam zalewałem strop 6 grudnia, dekarze weszli w styczniu. Później dowiedziałęm się, ku swojemu zaskoczeniu, że moja budowa miała wśród okolicznych opinię "bardzo szybkiej". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 20.12.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Jaka zgoda tu u Ciebie Inżynierze panuje aż miło zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 21.12.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Panie Inżynierze czy to oznacza, że mogę "puścić" już kciuki ? Chciałbym na Wigilię coś przekąsić Gratulacje i najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts