Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika in?yniera Mamonia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ew-ka: "murarzy" zamierzam pożegnać już dzisiaj :D . Ewentualnie jakieś niedoróbki kończyć będą w czwartek przed piątkową wigilią. Obym ich więcej już nie oglądał. O tej wspaniałej ekipie napiszę osobny post w moim dzienniku.

Pozdrawiam :D

Daj jakiś dramatyczny tytuł :wink: może "Wygnańcy" albo "Klątwa Inżyniera Mamonia" :D :D :D

Ładne nowe fotki! Super!

Fajnie wygląda ta twoja chatka - coraz badziej dom przypomina

Z tym podkuwaniem pod stopień to faktycznie trochę zabawy będzie - ja mam

podobne zadanie do wykonania. Ale nie z musu, a ze względów estetycznych.

Oto zabezpieczenie wodociągu (RYDZU - wiem, że nie mam się czym chwalić ). To rozwiązanie "pasywne", o jakiejś grzałce jeszcze pomyślę

A to mnie powalilo - a jak pokazałem małżonce to stwierdziła krótko: " ja pierdzielę" - i ryknęła smiechem

Wczoraj było u nas -6 - mróz wszedł do środka domu wiec termostacik miał okazję

zadziałać - wszystko jest super.

Dziekuję za życzenia - i jestem pełen podziwu, że ci się chciało tak "dłubać" z tymi literkami

No i oczywiście w rewanżu: Wesołych Świąt!!!

pozdrawiam

Tak, tak - rzeczywiście trzeba być twardym. W sumie praca nawet w wigilię sprawiała mi przyjemność. Daleki jestem od użalania się nad sobą, sprawa jest prosta: jest budowa - jest robota. Te dni spędzone na pracy fizycznej były naprawdę wspaniałe. Tego było mi trzeba. Inteligent siedzący normalnie przy biurku i komputerze poszedł machać łopatą, łomem i młotem. To jest dopiero prawdziwa praca i prawdziwe życie. A biurko i komputer to Matrix jakiś cholerny ....

Reklamację zgłosiłem (telefonicznie) w poniedziałek przed świętami. Reprezentant oglądał je tego samego dnia. Wymianę miała wykonać "moja" hurtownia we wtorek, ale pod warunkiem, że dotrze do niej nowy towar. Towar dotarł z małym poślizgiem i gdybym się upierał to w czwartek miałbym dachówki na budowie, ale się nie upierałem bo dachówki nie były jeszcze potrzebne. W końcu przywieźli je wczoraj rano. Dekarze robią teraz rynny i blachy i pewnie jutro dachówki wylądują na swoim miejscu.

Pozdrawiam !

• 1 month później...
rysken - dzięki za tak pochlebną opinię :D 8) jednakowoż jestem zdziwiony, że ktoś dokopał się do mojego dziennika, w którym nie pisałem od początku roku. Czuję się wywołany do tablicy i śpieszę donieść, że pierwszy etap budowy zakończyłem w styczniu jeszcze przed nadejściem zimy. Obecnie regeneruję siły do dalszych walk z fachowcami.

• 1 month później...

"No a nie mówiłam" - jak mawia moja tesciowa ;) - trzeba było grzałkę zakładać jak mówiłem! :)

Kurczę - ja tez stropu terriva nie wzmaniałem pod ścianki działowe. Potem jak przyszło co do

czego to grzmotnelismy scianki z siporka - maja 3,1 m wysokości :o - ciekawe czy coś będzie

pękało :-? .

Ładne te schody masz wyszalowane - ja miałem mały moment zwątpienia czy ich nie wyszalować

ale już ostatecznie klamka zapadła - na 100% będa stalowe (i to jak wszystko dobrze pójdzie

własnej roboty :o ). Tez planuję stopnie wysokości ok 17,5 cm - podobno są najwygodniejsze.

Jakiej szerokości są te Twoje schody?

Pozdrawiam

Ew-ka: Jak widać nie zginąłem i mam się dobrze :D

RYDZU: Dolny bieg ma 90 cm, dalej jest 10 cm przerwy między biegami i bieg górny 96 cm. Te 96 cm to przypadek - po prostu murarze zrobili otwór na klatkę schodową szerszy właśnie o 6 cm :o - dlaczego nie wiem ...

Mogę jednak powiedzieć, że wysokość stopni jest naprawdę dobra, po prostu chodzi się wygodnie :D

POZDRAWIAM !!!

• 3 weeks później...