_carlos- 06.01.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam,ze względów bezpieczeństwachciałbym zamontować w mieszkaniuczujniki czadu i gazu. Przeszukującinternet natknąłem się na informację,iż najlepsze są czujnikimultisensorowe,tylko czy w moimprzypadku założyć czujnikuniwersalny, czy lepiej kilkaczujników o różnym działaniu?Zależy mi na niezawodnychczujnikach, które posiadają:-polski atest,-własne zasilanie,-wskaźnik zużycia baterii,-odpowiedni zakres działania wstosunku do pomieszczeń (w m3),-tester urządzenia.Przydatną funkcją byłby możliwyreset czujki w przypadku zadziałania,co przy wtórnym uruchomieniupotwierdzi rzetelnośc urządzenia.Kilka informacji technicznych:-w kuchni 18m2 mam zainstalowanypiec dwufunkcyjny z otwartą komorąspalania,- w salonie używamy kominek zzamkniętym wkładem, z dystrybucjągorącego powietrza. Kominekumieszczony jest w pomieszczeniu28m2, które jest połączone otworem2x2,5m z drugim pokojem 38m2.Wszystkie pomieszczenia mająwysokość 3,1 m.Pytanie zasadnicze:ile czujek powinno być w mieszkaniujednopoziomowym 150m2 i jakpowinny być usytuowane?Prosze o konkretne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_carlos- 12.09.2015 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Witam,a dlaczego akurat te modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts