mnowak355 07.01.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 WitamChciałbym zapytać czy jest możliwość na geoportalu podglądnięcia działki z jednocześnie nałożoną na tą mapę planem zagospodarowania. Chciałbym sie dowiedzieć w jakiej części moja działka jest budowlana.Od jakiegoś czasu szukam takiej informacji i nigdzie nie mogę znaleźć.Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.01.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Co rozumiesz przez pojęcie "budowlana"? Nawet jeśli znajdziesz takie informacje na geoportalu, to Prezentowana w naszym serwisie internetowa mapa ma charakter wyłącznie poglądowy i w żadnym razie nie może być traktowana jako dokument oficjalny. Najlepiej udaj się do gminy. W Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestrzennego oznaczone są tereny pod zabudowę (bo pewnie o to Ci chodzi). Poproś o wyrys z planu dotyczący Twojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 11.01.2015 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Na geoportalu oprócz oczywistych danych jak numer i granica działki są dostępne jakby "nakładki" z np obszarami chronionymi. Łatwo w ten sposób sprawdzić czy dana działka leży np. w jakimś rezerwacie. Myślałem że można tak zrobić z obowiązującymi planami zagospodarowania. Szukam też działki do kupna a to bardzo ułatwiło by mi pogląd co do przeznaczenia działki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts