kasiabuilder 07.01.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mam pytanie, chcę kłaść parkiet, ale w domu mam dosyć stare posadzki, które równością nie grzeszą. Zastanawiam się czy można i w jaki sposób je odnowić, wyrównać? Wylewka nie wchodzi w grę bo to parter i nie chcę ryzykować dodatkowych ton na stropie oraz podnoszenia ram drzwi. Czy jest jakiś sposób w miarę rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.01.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mam pytanie, chcę kłaść parkiet, ale w domu mam dosyć stare posadzki, które równością nie grzeszą. Zastanawiam się czy można i w jaki sposób je odnowić, wyrównać? Wylewka nie wchodzi w grę bo to parter i nie chcę ryzykować dodatkowych ton na stropie oraz podnoszenia ram drzwi. Czy jest jakiś sposób w miarę rozsądnej cenie? liczy się nie tylko równość ale przede wszystkim wytrzymałość na ścinanie i zrywanie takiej wylewki. Krótko mówiąc o ile jest spękana, kruszy się etc, to nalezy ją najpierw naprawić, a potem wyrównywać i to odpowiednimi materiałami pod drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 07.01.2015 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Jarek dzięki za odpowiedź.Jaki fachman najlepiej oceni czy posadzka się nadaje do podłogi drewnianej czy nie?Bo zastanawiam się czy gra warta świeczki, posadzki mają około 30 lat i są tak jakby porowate i lekko się kruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aburski 16.01.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Ja bym się na Twoim miejscu zgłosił do ekipy, która będzie kłaść tę podłogę, oni powinni się najlepiej orientować na czym można kłaść a na czym nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 16.01.2015 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Dzięki za radę, właściwie sama na to już wpadłam i spece od podłogi już u mnie byli i ocenili że nie jest aż taka zła Wymaga wyrównań i płyty osb w jednym pokoju, ale to wszystko z robocizną wyniesie łącznie około 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 17.01.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Mam pytanie, chcę kłaść parkiet, ale w domu mam dosyć stare posadzki, które równością nie grzeszą. Zastanawiam się czy można i w jaki sposób je odnowić, wyrównać? Wylewka nie wchodzi w grę bo to parter i nie chcę ryzykować dodatkowych ton na stropie oraz podnoszenia ram drzwi. Czy jest jakiś sposób w miarę rozsądnej cenie? Witam Jakie są różnice poziomów na 2 metrach poziomicy? Jaki parkiet będzie kładziony ,lite drewno czy jakiś warstwowy? Można to wykonać w nastepujący sposób: -frezowanie całości i naprawa posadzki (jeżeli tego wymaga) -punktowe wykonanie zaprawy naprawczej ( jezeli róznica poziomów jest za duża) -klejenie maty gumowo korkowej na całej powierzchni -montaż parkietu Pozdrawiam (foto z naszej reazlizacji, również był problem z posadzką, poziomy, stabilność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts