Wolski 07.01.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Witam. Mam taką sytucję: Jestem na etapie całej polskiej biurokracji i moja mapka do celów projektowych została wykonana w momencie gdy na sasiedniej działce świeżo co został wycięty las, na mapce oczywiscie jeszcze ten las był zaznaczony. Zgodnie z prawem moj przyszły dom musiałby być odsunięty o 12m od lasu. Nie pasowało mi to i uzgodniłem z projektantem ze czekamy az sasiad wyprowadzi do konca wylesienie działki. Okazało się że musze iść do geodety o ponowne wystawienie mapki do celów projektowych już z tą wylesioną działką... Czy miał ktoś podobne sytuacje? Czy rzeczywiście mapka musi byc ponownie wystawiana? Czy znowu będe musiał zapłacić tyle za mapka co za pierwszym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 07.01.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Witam. Mam taką sytucję: Jestem na etapie całej polskiej biurokracji i moja mapka do celów projektowych została wykonana w momencie gdy na sasiedniej działce świeżo co został wycięty las, na mapce oczywiscie jeszcze ten las był zaznaczony. Zgodnie z prawem moj przyszły dom musiałby być odsunięty o 12m od lasu. Nie pasowało mi to i uzgodniłem z projektantem ze czekamy az sasiad wyprowadzi do konca wylesienie działki. Okazało się że musze iść do geodety o ponowne wystawienie mapki do celów projektowych już z tą wylesioną działką... Czy miał ktoś podobne sytuacje? Czy rzeczywiście mapka musi byc ponownie wystawiana? Czy znowu będe musiał zapłacić tyle za mapka co za pierwszym razem? sadze ze tak, mapka jest wazna poki jest aktualna, a jak sie cos obok zmienilo to jest kuz nieaktualna moze sie dogadasz ze jak drugi raz to taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 07.01.2015 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mapa do Celów Projektowych jest aktualna do pierwszej zmiany w terenie. Bez względu na to, czy są to zmiany w terenie istotne, czy nie, Mapa powinna być aktualna i pokazująca faktyczny, istniejacy stan działki i jej sąsiedztwa.Drugą ważną informacja jest, czy działka sąsiednia jest budowlana, czy też ( np zgodnie z Planem Miejscowym ) stanowi użytek leśny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts