Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ponowne wykonanie(wystawienie) mapki do celów projektowych... Czy na pewno?

Recommended Posts

Witam.

Mam taką sytucję:

Jestem na etapie całej polskiej biurokracji i moja mapka do celów projektowych została wykonana w momencie gdy na sasiedniej działce świeżo co został wycięty las, na mapce oczywiscie jeszcze ten las był zaznaczony. Zgodnie z prawem moj przyszły dom musiałby być odsunięty o 12m od lasu. Nie pasowało mi to i uzgodniłem z projektantem ze czekamy az sasiad wyprowadzi do konca wylesienie działki. Okazało się że musze iść do geodety o ponowne wystawienie mapki do celów projektowych już z tą wylesioną działką... :rolleyes:

Czy miał ktoś podobne sytuacje?

Czy rzeczywiście mapka musi byc ponownie wystawiana?

Czy znowu będe musiał zapłacić tyle za mapka co za pierwszym razem? :rolleyes:

Witam.

Mam taką sytucję:

Jestem na etapie całej polskiej biurokracji i moja mapka do celów projektowych została wykonana w momencie gdy na sasiedniej działce świeżo co został wycięty las, na mapce oczywiscie jeszcze ten las był zaznaczony. Zgodnie z prawem moj przyszły dom musiałby być odsunięty o 12m od lasu. Nie pasowało mi to i uzgodniłem z projektantem ze czekamy az sasiad wyprowadzi do konca wylesienie działki. Okazało się że musze iść do geodety o ponowne wystawienie mapki do celów projektowych już z tą wylesioną działką... :rolleyes:

Czy miał ktoś podobne sytuacje?

Czy rzeczywiście mapka musi byc ponownie wystawiana?

Czy znowu będe musiał zapłacić tyle za mapka co za pierwszym razem? :rolleyes:

sadze ze tak, mapka jest wazna poki jest aktualna, a jak sie cos obok zmienilo to jest kuz nieaktualna :) moze sie dogadasz ze jak drugi raz to taniej

Mapa do Celów Projektowych jest aktualna do pierwszej zmiany w terenie. Bez względu na to, czy są to zmiany w terenie istotne, czy nie, Mapa powinna być aktualna i pokazująca faktyczny, istniejacy stan działki i jej sąsiedztwa.

Drugą ważną informacja jest, czy działka sąsiednia jest budowlana, czy też ( np zgodnie z Planem Miejscowym ) stanowi użytek leśny.