Roniu 07.01.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Dzień dobry. Mam na imię Filip i mam 16lat. Obsesyjnie interesuję się motoryzacją, a szczególnie samochodami w stylu stance (wystarczy wstukać w google to słowo, i każdy powinnien wiedzieć o co chodzi). Jestem miłośnikiem klasycznych aut a szczególnie tych ze stajni BMW. Dotychczasowo w pokoju mam już stolik z bloku silnika. w kolorze pomarańczowym, są też meble które nie bd zmieniane, oraz łóżko typu amerykanka w kolorze ciemnego brązu. (zresztą kolory widać w załączonych obrazkach). Chciał bym państwa poprosić o pomoc w zaprojektowaniu scian mojego pokoju, jakie kolory, jakieś naklejki czy może tapeta. Mam totalny mętlik w głowie Wymiary pokoju to 3,5x3,5m. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.01.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 cześć stolik kapitalny - gratulacje dla pomysłowości i nietuzinkowości:) czy możesz narysować jakiś rzut pokoju wraz z rozmieszczeniem i wymiarami mebli? zaznaczyć drzwi/okno - bez tego trudno ogarnąć całość i radzić. Biorąc pod uwagę kolorystykę mebli i podłogi i zamiłowania - jedną, dwie ściany dałabym ciemnografitowe, antracyt (ale nie wiem na ile jasny masz pokój, jak duże masz okno - ze zdjęć ciężko cokolwiek wnioskować), Możesz pomyśleć o fototapecie na całą ścianę, np z tego miejsca http://www.fototapeta.net/galeria.php?start=0&kategoria=12. Nie oganiam stylu stance, więc musisz sam wybierać - może uda się coś pod kolor stolika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korali 08.01.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Stolik jest rewelacyjny! Ogólnie fantastyczny pomysł i fajnie, że jest tak konsekwentnie realizowany Jeśli chodzi o ściany, to przyszło mi do głowy coś, co widziałam jak aranżowałam u siebie. http://loftsystem.pl/panele-dekoracyjne-dekor-11/ taka jedna ściana, albo motywy w o postaci np słupów, do tego reszta ;ścian już w jednym kolorze np stalowym. Może ktoś w kwestii koloru ścian jeszcze coś podpowie, ale wydaje mi się, że takie 'głośniki' super by pasowały do Twojego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roniu 08.01.2015 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Dziękuję za wypowiedzi, ale okazuje się że meble mogą być jednak zmienione i teraz czekam na propozycję od państwa na jakie, ale na takie które nadawały by się dla ucznia (panele i łożko zostają, kolor jakiego jakiego są widać załaczonych fotkach w pierwszym poście, ) Dodaje schemat wymiarów pokoju Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Roniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 08.01.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Na zdjęciach nie ma łóżka;) pokażesz? z pewnością łatwiej będzie dobrać meble:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roniu 08.01.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 trochę przycięta, ale widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 09.01.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Roniu, coś nie pasuje z wymiarami Twojego pokoju - cała ściana z drzwiami ma 3,20? czy odcinek do drzwi? nie pasuje kształt pokoju, albo okno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalendarium 09.01.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Stolik świetny - naprawdę pomysłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roniu 09.01.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 cała ściana ma 3,2. Pomyliłem się co do ługości boków na rysunku, tam gdzie jest dłuższy powinnien być krótszy, a tam gdzie dłuższy powinnien być krótszy Trochę masło maślane xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 09.01.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 cała ściana ma 3,2. Pomyliłem się co do ługości boków na rysunku, tam gdzie jest dłuższy powinnien być krótszy, a tam gdzie dłuższy powinnien być krótszy Trochę masło maślane xd To teraz pasuje;) Masz już wybrane meble? Dałabym biurko pod okno (choć wtedy siedzisz tyłem do wejścia) - ewentualnie pod kątem 90st. Kanapę + szafę + fajny fotel (pufę) na lewo od wejścia. Ozdabiałabym prawą ścianę - masz już coś wybrane? Co sądzisz o tych panelach (głośnikowych) - albo fototapeta? Kolorystyka - biel w meblach, czekolada, pomarańcz - ściany jasno-szare. Może jutro uda mi się coś narysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roniu 10.01.2015 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Te panele głośnikowe mi się bardzo podobają tylko gdzie to można kupić ? Przepraszam za zamieszanie, ale zaszła mała zmiana planów. Z racji tego że remont dalszej części domu wyniesie więcej niż początkowo sądziliśmy, i to że moje meble są w stanie idealnym, niestety muszą zostać niezmienione A i jeszcze o jednym zapomniałem, na sufice mam oto takie coś Załączam panoramiczne zdjęcie pokoju: https://lh6.googleusercontent.com/-i3d-zXtBHyk/VLF7z1n49oI/AAAAAAAAAJM/Qmtbu2Hrqnw/w1043-h164-no/20150110_201521_Pano%5B1%5D.jpg Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Roniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.01.2015 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Roniu - wypisz zatem jakie meble masz, łącznie z wymiarami - może uda się zmyślnie poprzestawiać Czy biurko musi być z nadstawką? czy można ją zdemontować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roniu 11.01.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Nadstawkę można zdemontować. Dobra to jedizemy po kolei z wymiarami Fotka 1. Biurko: 100cm/182cm z nadstawką i 75cm bez nadstawki Fotka 2. Szafa 80cm/195cm Fotka 3. 81,5cm/ 182cm Fotka 4. 42cm/195cm Fotka 5. to taki dołożony, nie od kompletu stolik pod tv, nie koniecznie musi zostać 60cm/63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.01.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Roniu - w obu koncepcjach pogrupowałabym meble wysokością - po jednej stronie od wejście na lewo szafy ubraniowe 195 Opcja 2 - zlikwidowałabym nadstawkę na rzecz fajnej fototapety z samochodem lub tapety (grafit + akcenty w pomarańczu). Ściany proponuję jasnoszare. Obok biurka fajną stojącą lampę.W oknie możesz dać roletę/żaluzje/wertikale. Opcja 1 - Zostawiamy nadstawkę, ścianę malujemy na ciemno (czekolada/grafit), pozostałe ściany jasnoszare/białe. Nad łóżkiem duży plakat/drukowane zdjęcie na płótnie w kolorach grafit/czekolada + pomarańcz ALBO - ściana z biurkiem z lampą (stojący reflektor) z opcji 2 pomalowana na ciemno. Obraz/fototapeta na przeciwległej ścianie. I ta opcja podoba mi się najbardziej:) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpse0887765.jpg Czy malując można odbić to co na suficie? czy jednak zostanie? Edytowane 11 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalloo 20.01.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Stolik jest rewelacyjny! Ogólnie fantastyczny pomysł i fajnie, że jest tak konsekwentnie realizowany Jeśli chodzi o ściany, to przyszło mi do głowy coś, co widziałam jak aranżowałam u siebie. http://loftsystem.pl/panele-dekoracyjne-dekor-11/ taka jedna ściana, albo motywy w o postaci np słupów, do tego reszta ;ścian już w jednym kolorze np stalowym. Może ktoś w kwestii koloru ścian jeszcze coś podpowie, ale wydaje mi się, że takie 'głośniki' super by pasowały do Twojego pokoju też chciałbym się dowiedziec gdzie takie panele kupić???? w marketach żadnych niestety nie widziałem, a chciałbym się cenowo rozeznać... btw koncepcja pokoju bardzo fajna, a stolik po prostu ŚWIETNY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korali 20.01.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Te panele głośnikowe mi się bardzo podobają tylko gdzie to można kupić ? Na tej ich stronce http://loftsystem.pl/dystrybucja/ jest lista dystrybutorów, więc można znaleźć punkt w swoim mieście, gdzie je sprzedają. Fajna opcja bo można zobaczyć na żywo jakąś wystawę. A jeśli (tak jak w moim przypadku było) na liście nie ma Twojego miasta to można zrobić tak jak zrobiłam ja czyli skontaktować się bezpośrednio z biurem handlowym, którego dane są na stronie. Ja do nich zadzwoniłam, przesłali mi cennik i katalog, a zamawiałam przez maila. Aha i sprzedaż prowadzi też sklep https://hellopanel.pl/ i tam też zawsze można przejrzeć ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts