Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cudowne oszustwo

elpapiotr

Recommended Posts

a czy czasem to nie jest wina twojej przeglądarki i stron na które kiedyś wchodziłeś?

Na moje oko to musiałeś się takimi rzeczami interesować w internecie, wchodziłeś gdzieś na tego typy strony i teraz ładują się takie reklamy.

Trochę więcej świadomości w internecie.

'

Nie wiem jakiej przeglądarki używasz ale zainteresuj się dodatkami (pluginami) typu adbloker.

a czy czasem to nie jest wina twojej przeglądarki i stron na które kiedyś wchodziłeś?

Na moje oko to musiałeś się takimi rzeczami interesować w internecie, wchodziłeś gdzieś na tego typy strony i teraz ładują się takie reklamy.

Trochę więcej świadomości w internecie.

'

Nie wiem jakiej przeglądarki używasz ale zainteresuj się dodatkami (pluginami) typu adbloker.

Co ma piernik do wiatraka ? Myślę, że mam aż nadto świadomości, by wiedzieć, że tego typu reklama istnieje na stronie muratora za zgodą właściciela portalu. Więc ja również uświadamiam administrację, że ta reklama jest oszustwem sprzedawcy.

Teraz zrozumiano ?

Co ma piernik do wiatraka ? Myślę, że mam aż nadto świadomości, by wiedzieć, że tego typu reklama istnieje na stronie muratora za zgodą właściciela portalu. Więc ja również uświadamiam administrację, że ta reklama jest oszustwem sprzedawcy.

Teraz zrozumiano ?

NIE!

ale nie chcę już dalej ciągnąć tego tematu.

PS. zrób pełny zrzut ekranu co by administracja FM wiedziała w którym miejscu taka reklama jest pozycjonowana na stronie.

zrzut samej reklamy uważam trochę za mało aby coś udowodnić a tym bardziej być rzeczowym.

polityka cookies na stronach :)

i zapisywanie cookies ma wplyw na wyswietlane reklamy.

Generalnie jezeli operator witryny wspolpracuje z google adwords(gdzie placi za pozycjonowanie i wyswietlanie strony i emisje reklam):) a jednoczesnie z google adsesne (gdzie u niego na stronie wyswietalaja sie reklamy z google adwords i z kolei za te reklamy google jemu placi to wtedy mamy taki efekt, ze wyswietlaja sie kazdemu uzytkownikowi inne reklamy.

I te reklamy wlasnei a raczej: co ma sie wyswietlac - uzaleznione jest od tego czego szukales :) dla pewnych sllow kluczowych. Ja np od 3 tygodni pracuje nad sklepem internetowym, szukalem serwera do firmy, i oprogramowania sprzedazowo magazynowego, sporo rzeczy oczywiscie w internecie. No i od 2 tygodni reklamy w Forum Muratora mam w postaci:

shoper - sklep internetowy

Komutronik - serwery dla firm

Comarch optima i Wapro - oprogramowanie dla firm.

No i na to sa 2 metody: wyczyscic w przegladarce pliki cookies, uruchamiac strony w tzw "trybie incognito" gdzie po zamknieciu przegladarki/karty pliki cookies sa automatycznie usuwane. I to tyle w temacie reklam.

Redakcja i administracja forum nie ma wplywu na tresc wyswietlanych reklam, niejako "sam je sobie generujesz". Jedyne co moglaby administracja zrobic - to wylaczyc zupelnie AdSense - no ale tego tak duzy portal, ktory juz z tego korzysta nie zrobi :) z przyczyn oczywistych

j.w. się zgadza, tak to gugle właśnia działają

ale ale - w sumie na zdrowy rozum, logikę i normalnie po ludzku, to przecież portal na którym reklamy są wyświetlane, i który z tego tytułu czerpie zyski, powinien mieć coś do powiedzenia w temacie co można a co nie można - np. nie reklamujemy takich jawnych i wyraźnych ściem, nie reklamujemy lewych środków na odchudzanie, dopalaczy, hazardu itd., czyli wszelkiej maści wyraźnej lewizny

No i na to sa 2 metody: wyczyscic w przegladarce pliki cookies, uruchamiac strony w tzw "trybie incognito" gdzie po zamknieciu przegladarki/karty pliki cookies sa automatycznie usuwane. I to tyle w temacie reklam.

Redakcja i administracja forum nie ma wplywu na tresc wyswietlanych reklam, niejako "sam je sobie generujesz". Jedyne co moglaby administracja zrobic - to wylaczyc zupelnie AdSense - no ale tego tak duzy portal, ktory juz z tego korzysta nie zrobi :) z przyczyn oczywistych

Ja w laptopie mam przeglądarkę Firefox i włączoną wtyczkę Adblock i jeszcze nigdy nie widziałem tu żadnej reklamy:confused: Oprócz tych co w postach oczywiście;)

Natomiast na komórce i jakiejś przeglądarce Samsunga mam same reklamy:sick:

Dziękuję za konkretne, wyczerpujące wyjaśnienia.

Ze swej strony mogę dodać, że przedmiotowa reklama nie wyświetla się od momentu założenia tematu.

Faktem jest, że sprawą tych "oszczędzaczy energii" zajmowałem się na innych forach - ISE, Elektroda, gdzie zostało udowodnione naciąganie potencjalnych klientów (m. inn. saving box).

• 3 weeks później...
  • 10 months później...
Ja wiem, ty wiesz. Pytanie skąd oni wiedzą?

Riposta godna mistrza. Ironia i dystans do siebie - (lub jak kto woli jaja) - przeogromne.

Pozostałe posty pozwolę sobie usunąć, bo zmierzają w złym kierunku.