Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grubość warstwy kleju

rafaljezus

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to robimy deala :) w zasadzie powinienem wygrac ten zaklad, ale niech bedzie :v

zrobie Ci w tej samej cenie co w/w firma plus do tego jeszcze trezba primerA dorzucic i lecimy :)

Szczegoly zam terminow danych do fv etc poprosze na maila.

ale się uwijasz hehee

spekulowalbym :)

7 stycznia zaczales watek: tyle czasu trwalo ustalenie jakiego produktu potrzebujesz, ktory nie bedzie kosztowal majatku (H40Nolimit nie jest tani, ale mam takie po 100zl+ a tez by sie nadawaly do tego co napisales)

Wiec skoro nie ma pytan dodatkowych - zamykamy watek :) Ja Ci proforme, Ty mi przelew, ja Ci dostawe, Ty mi komentarz w opiniach o fighter1983 i po sprawie. Nie bolalo, masz rozsadny klej spelniajacy Twoje oczekiwania, ja zarobilem na butelke whiskey :) a Ty w salonie w ktorym ta plytke Ci przykleja za 5 lat jak dalej nic nie bedzie odpadalo - wypijesz moje zdrowie :)

Czego chciec wiecej :p

spekulowalbym :)

7 stycznia zaczales watek: tyle czasu trwalo ustalenie jakiego produktu potrzebujesz, ktory nie bedzie kosztowal majatku (H40Nolimit nie jest tani, ale mam takie po 100zl+ a tez by sie nadawaly do tego co napisales)

Wiec skoro nie ma pytan dodatkowych - zamykamy watek :) Ja Ci proforme, Ty mi przelew, ja Ci dostawe, Ty mi komentarz w opiniach o fighter1983 i po sprawie. Nie bolalo, masz rozsadny klej spelniajacy Twoje oczekiwania, ja zarobilem na butelke whiskey :) a Ty w salonie w ktorym ta plytke Ci przykleja za 5 lat jak dalej nic nie bedzie odpadalo - wypijesz moje zdrowie :)

Czego chciec wiecej :p

wypije nawet teraz jush teraz wieczorkiem piwko podniosłem szkło w góre :)

Jako że w handlu trochę siedzę stwierdzenie "rozsądny klej", kiepsko brzmi w kontekście tego co poszukiwałem na początku (cenowo odpowiedniego) i na końcu gdzie zainteresowałem się znacznie droższym produktem. Wiec wypadałoby przynajmniej powiedzieć świetny klej, na tle produktów rodem z Castoramy...ale dryg masz, jeno tylko podszlifować :)

Twoje zdrowie :)

e tam...

zalezy jak na to spojrzysz... ja nie musze klamac i mijac sie z prawda... H40 no limit oceniam jako rozsadny klej, gdzies tam jakosc/cena sie zgadza... a z Castro nie bede sie porownywac ... never :)

swietny klej to

http://www.basf-cc.pl/pl/produkte/plytki/kleje_do_plytek/Nanolight/Pages/default.aspx

tyle... ze wyskocz ze 104zl/15kg...

i bedziesz miec swietny klej :)

H40 flex?

"stary produkt" kerakolla.

Generalnie Kerakoll mial:

- H40 flex (bilay i szary)

- H40 tenax (bialy i szary)

- H40 flotex (bialy i szary)

- H40 maxi (szary)

czyli 7 produktow :) 7 przerw na lini produkcyjnej = 7x koszt przestoju :)

No i pozniej weszlo im ECO (od ekologii, komus we wloszech odwalilo na punkcie greenbuilding)... i zmienili wszystkie nazwy - i w tym miejscu sie pogubilem, bo wszytsko zaczelo sie nazywac "eco" i jakos inaczej koncowka :)

No i wracajac do tych 7 rodzajow - ja to czuje tak - woleli posiedziec i pomyslec i wypuscic H40nolimit ktory w zalozeniu ma zastapic cala linie H40 dotychczasowa

H40 flex?

"stary produkt" kerakolla.

Generalnie Kerakoll mial:

- H40 flex (bilay i szary)

- H40 tenax (bialy i szary)

- H40 flotex (bialy i szary)

- H40 maxi (szary)

czyli 7 produktow :) 7 przerw na lini produkcyjnej = 7x koszt przestoju :)

No i pozniej weszlo im ECO (od ekologii, komus we wloszech odwalilo na punkcie greenbuilding)... i zmienili wszystkie nazwy - i w tym miejscu sie pogubilem, bo wszytsko zaczelo sie nazywac "eco" i jakos inaczej koncowka :)

No i wracajac do tych 7 rodzajow - ja to czuje tak - woleli posiedziec i pomyslec i wypuscic H40nolimit ktory w zalozeniu ma zastapic cala linie H40 dotychczasowa

zobaczymy co będą śpiewać fachowcy od płytek, jakie się wypowiedzą na czym pracują, teraz pozostaję mi zrobić casting na wykonawce tych prawie 170 m2 i zapytam dostaniesz pan Kerakola do klejenia , dasz pan radę...

starach pomyśleć jak mi który wyskoczy TYLKO Atlas !

robimy deala dalej :) o ile to jakas rozsadna lokalizacja :)

i patrz teraz : h40 no limit, kleja moi ludzie i material+robocizna na 8% Vat :p Nie przeraza ich H40 :) tylko koniecznie poczytaj ten watek od zalinkowanego miejsca

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232060-Czy-solidny-wykonawca-ju%C5%BC-si%C4%99-urodzi%C5%82&p=6737314&viewfull=1#post6737314

robimy deala dalej :) o ile to jakas rozsadna lokalizacja :)

i patrz teraz : h40 no limit, kleja moi ludzie i material+robocizna na 8% Vat :p Nie przeraza ich H40 :) tylko koniecznie poczytaj ten watek od zalinkowanego miejsca

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232060-Czy-solidny-wykonawca-ju%C5%BC-si%C4%99-urodzi%C5%82&p=6737314&viewfull=1#post6737314

Przeczytałem tylko nie łapię kontekstu... to że twoja ekipa ma 55+ :) czy to jush jest te za 4 lata i stawka rujnuje wyidealizowany świat inwestora :( ?

Lokalizacja- Uroczy Śląsk

Przeczytałem tylko nie łapię kontekstu... to że twoja ekipa ma 55+ :) czy to jush jest te za 4 lata i stawka rujnuje wyidealizowany świat inwestora :( ?

Lokalizacja- Uroczy Śląsk

To ze w tej chwili nie naleze do najtanszych wykonawcow na rynku :) a przedzial wiekowy chlopakow jest bardzo szeroki

To ze w tej chwili nie naleze do najtanszych wykonawcow na rynku :) a przedzial wiekowy chlopakow jest bardzo szeroki

Ot pierwsza wycena od kafelkujemy.pl czy jakoś tak panowie przybyli, pomierzyli i...

Plytki na podłogach- 40zł/m2

Łazienki plytki ceramiczne 40zł/m2

Łazienki gresy- 45/m2

Sufity 38zł/m2

Sufity z dociepleniem 50zł/m2

A twój cennik jak wygląda?

ps

jutro wycena schodów !!

Ot pierwsza wycena od kafelkujemy.pl czy jakoś tak panowie przybyli, pomierzyli i...

Plytki na podłogach- 40zł/m2

Łazienki plytki ceramiczne 40zł/m2

Łazienki gresy- 45/m2

Sufity 38zł/m2

Sufity z dociepleniem 50zł/m2

A twój cennik jak wygląda?

ps

jutro wycena schodów !!

ceny w miare... ale nie podejme sie jednak - za daleko :(

A Instalator CO, WOD-KAN dał radę :):):)

no moze i tak, ja nie mowie, ze nie da sie zrobic, tylko po prostu ludzi ktorych moglbym do tego zadania wyslac mam w Gdansku w tej chwili, a jak skoncza u forumowiczki - jada w okolice Szczecina, a pozniej juz wystartuje sezon na elewacje - wiec po prostu nie podejme sie, bo innej ekipy nie moge do Ciebie wyslac, a tych ktorych bym mogl - niestety mam dla nich za duzo pracy.

Przy glazurnikach to jest wgle mega trudny temat i loteria :) Bo w teorii ukladanie plytek jest proste, ale tego nei da sie nauczyc tak na prawde, to trzeba"miec w rekach" nie wiem jak to wytlumaczyc.

Ja mam jednego tylko takiego zawodnika - ktory "ma to cos" niewielu takich jest.

Mozesz zadawac podchwytliwe pytania wlasnie np jak grubosc, co z podlozem typu jastrych anhydrytowy itd... w ten sposob sprawdzisz wiedze i przygotowanie od strony "chemiczej" klejenia na tego typu podlozach. Ale kunszt ukladania - to juz niestetty ocenisz tylko ogladajac prace danego czlowieka. Wiec - popros o obejrzenie - to dosc trudne jest w przypadku plytek, bo tam zazwyczaj ludzie mieszkaja i srednio im odpowiada zeby im sie ktos obcy co chwile do mieszkania czy domu na ogladanie lazienki wbijal :)

Pytaj o polecanych z okolicy w grupach budujacych.

Z tego co kojarze kilku rozsadnychglazurnikow jest tu na forum.