rafaljezus 19.01.2015 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 wazne... bo slowo jest slowo nie wspomniano a ja grzecznie nie spytałem zgodnie z umową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.01.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 no to robimy deala w zasadzie powinienem wygrac ten zaklad, ale niech bedzie :v zrobie Ci w tej samej cenie co w/w firma plus do tego jeszcze trezba primerA dorzucic i lecimy Szczegoly zam terminow danych do fv etc poprosze na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 20.01.2015 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 ale się uwijasz hehee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.01.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 ale się uwijasz hehee spekulowalbym 7 stycznia zaczales watek: tyle czasu trwalo ustalenie jakiego produktu potrzebujesz, ktory nie bedzie kosztowal majatku (H40Nolimit nie jest tani, ale mam takie po 100zl+ a tez by sie nadawaly do tego co napisales) Wiec skoro nie ma pytan dodatkowych - zamykamy watek Ja Ci proforme, Ty mi przelew, ja Ci dostawe, Ty mi komentarz w opiniach o fighter1983 i po sprawie. Nie bolalo, masz rozsadny klej spelniajacy Twoje oczekiwania, ja zarobilem na butelke whiskey a Ty w salonie w ktorym ta plytke Ci przykleja za 5 lat jak dalej nic nie bedzie odpadalo - wypijesz moje zdrowie Czego chciec wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 20.01.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 spekulowalbym 7 stycznia zaczales watek: tyle czasu trwalo ustalenie jakiego produktu potrzebujesz, ktory nie bedzie kosztowal majatku (H40Nolimit nie jest tani, ale mam takie po 100zl+ a tez by sie nadawaly do tego co napisales) Wiec skoro nie ma pytan dodatkowych - zamykamy watek Ja Ci proforme, Ty mi przelew, ja Ci dostawe, Ty mi komentarz w opiniach o fighter1983 i po sprawie. Nie bolalo, masz rozsadny klej spelniajacy Twoje oczekiwania, ja zarobilem na butelke whiskey a Ty w salonie w ktorym ta plytke Ci przykleja za 5 lat jak dalej nic nie bedzie odpadalo - wypijesz moje zdrowie Czego chciec wiecej wypije nawet teraz jush teraz wieczorkiem piwko podniosłem szkło w góre Jako że w handlu trochę siedzę stwierdzenie "rozsądny klej", kiepsko brzmi w kontekście tego co poszukiwałem na początku (cenowo odpowiedniego) i na końcu gdzie zainteresowałem się znacznie droższym produktem. Wiec wypadałoby przynajmniej powiedzieć świetny klej, na tle produktów rodem z Castoramy...ale dryg masz, jeno tylko podszlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.01.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Twoje zdrowie e tam... zalezy jak na to spojrzysz... ja nie musze klamac i mijac sie z prawda... H40 no limit oceniam jako rozsadny klej, gdzies tam jakosc/cena sie zgadza... a z Castro nie bede sie porownywac ... never swietny klej to http://www.basf-cc.pl/pl/produkte/plytki/kleje_do_plytek/Nanolight/Pages/default.aspx tyle... ze wyskocz ze 104zl/15kg... i bedziesz miec swietny klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 20.01.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czytałem o nim, dobra wydajność.. A tak idąc za ciosem Kerakoll Flex jakiś ziomek polecał na forum i widzę że trochę droższy jest, skąd ta różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.01.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 H40 flex? "stary produkt" kerakolla. Generalnie Kerakoll mial: - H40 flex (bilay i szary) - H40 tenax (bialy i szary) - H40 flotex (bialy i szary) - H40 maxi (szary) czyli 7 produktow 7 przerw na lini produkcyjnej = 7x koszt przestoju No i pozniej weszlo im ECO (od ekologii, komus we wloszech odwalilo na punkcie greenbuilding)... i zmienili wszystkie nazwy - i w tym miejscu sie pogubilem, bo wszytsko zaczelo sie nazywac "eco" i jakos inaczej koncowka No i wracajac do tych 7 rodzajow - ja to czuje tak - woleli posiedziec i pomyslec i wypuscic H40nolimit ktory w zalozeniu ma zastapic cala linie H40 dotychczasowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 20.01.2015 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 H40 flex? "stary produkt" kerakolla. Generalnie Kerakoll mial: - H40 flex (bilay i szary) - H40 tenax (bialy i szary) - H40 flotex (bialy i szary) - H40 maxi (szary) czyli 7 produktow 7 przerw na lini produkcyjnej = 7x koszt przestoju No i pozniej weszlo im ECO (od ekologii, komus we wloszech odwalilo na punkcie greenbuilding)... i zmienili wszystkie nazwy - i w tym miejscu sie pogubilem, bo wszytsko zaczelo sie nazywac "eco" i jakos inaczej koncowka No i wracajac do tych 7 rodzajow - ja to czuje tak - woleli posiedziec i pomyslec i wypuscic H40nolimit ktory w zalozeniu ma zastapic cala linie H40 dotychczasowa zobaczymy co będą śpiewać fachowcy od płytek, jakie się wypowiedzą na czym pracują, teraz pozostaję mi zrobić casting na wykonawce tych prawie 170 m2 i zapytam dostaniesz pan Kerakola do klejenia , dasz pan radę... starach pomyśleć jak mi który wyskoczy TYLKO Atlas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.01.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 robimy deala dalej o ile to jakas rozsadna lokalizacja i patrz teraz : h40 no limit, kleja moi ludzie i material+robocizna na 8% Vat Nie przeraza ich H40 tylko koniecznie poczytaj ten watek od zalinkowanego miejsca http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232060-Czy-solidny-wykonawca-ju%C5%BC-si%C4%99-urodzi%C5%82&p=6737314&viewfull=1#post6737314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 21.01.2015 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 robimy deala dalej o ile to jakas rozsadna lokalizacja i patrz teraz : h40 no limit, kleja moi ludzie i material+robocizna na 8% Vat Nie przeraza ich H40 tylko koniecznie poczytaj ten watek od zalinkowanego miejsca http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232060-Czy-solidny-wykonawca-ju%C5%BC-si%C4%99-urodzi%C5%82&p=6737314&viewfull=1#post6737314 Przeczytałem tylko nie łapię kontekstu... to że twoja ekipa ma 55+ czy to jush jest te za 4 lata i stawka rujnuje wyidealizowany świat inwestora ? Lokalizacja- Uroczy Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.01.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Przeczytałem tylko nie łapię kontekstu... to że twoja ekipa ma 55+ czy to jush jest te za 4 lata i stawka rujnuje wyidealizowany świat inwestora ? Lokalizacja- Uroczy Śląsk To ze w tej chwili nie naleze do najtanszych wykonawcow na rynku a przedzial wiekowy chlopakow jest bardzo szeroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 21.01.2015 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 To ze w tej chwili nie naleze do najtanszych wykonawcow na rynku a przedzial wiekowy chlopakow jest bardzo szeroki Ot pierwsza wycena od kafelkujemy.pl czy jakoś tak panowie przybyli, pomierzyli i... Plytki na podłogach- 40zł/m2 Łazienki plytki ceramiczne 40zł/m2 Łazienki gresy- 45/m2 Sufity 38zł/m2 Sufity z dociepleniem 50zł/m2 A twój cennik jak wygląda? ps jutro wycena schodów !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.01.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Ot pierwsza wycena od kafelkujemy.pl czy jakoś tak panowie przybyli, pomierzyli i... Plytki na podłogach- 40zł/m2 Łazienki plytki ceramiczne 40zł/m2 Łazienki gresy- 45/m2 Sufity 38zł/m2 Sufity z dociepleniem 50zł/m2 A twój cennik jak wygląda? ps jutro wycena schodów !! ceny w miare... ale nie podejme sie jednak - za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 21.01.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 ceny w miare... ale nie podejme sie jednak - za daleko A Instalator CO, WOD-KAN dał radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.01.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A Instalator CO, WOD-KAN dał radę :) no moze i tak, ja nie mowie, ze nie da sie zrobic, tylko po prostu ludzi ktorych moglbym do tego zadania wyslac mam w Gdansku w tej chwili, a jak skoncza u forumowiczki - jada w okolice Szczecina, a pozniej juz wystartuje sezon na elewacje - wiec po prostu nie podejme sie, bo innej ekipy nie moge do Ciebie wyslac, a tych ktorych bym mogl - niestety mam dla nich za duzo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 21.01.2015 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A może znasz kogoś godnego polecenia na region śląsk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.01.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A może znasz kogoś godnego polecenia na region śląsk? niestety zapytaj w grupach budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 22.01.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 niestety zapytaj w grupach budujacych Podpowiedz proszę na co zwrócić uwagę albo o co pytać przy wycenie jak przyjdzie fachowiec, póki co mam wysyp chętnych a że nie są z polecenia tylko z ogłoszenia muszę dokonać rozeznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.01.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Przy glazurnikach to jest wgle mega trudny temat i loteria Bo w teorii ukladanie plytek jest proste, ale tego nei da sie nauczyc tak na prawde, to trzeba"miec w rekach" nie wiem jak to wytlumaczyc. Ja mam jednego tylko takiego zawodnika - ktory "ma to cos" niewielu takich jest. Mozesz zadawac podchwytliwe pytania wlasnie np jak grubosc, co z podlozem typu jastrych anhydrytowy itd... w ten sposob sprawdzisz wiedze i przygotowanie od strony "chemiczej" klejenia na tego typu podlozach. Ale kunszt ukladania - to juz niestetty ocenisz tylko ogladajac prace danego czlowieka. Wiec - popros o obejrzenie - to dosc trudne jest w przypadku plytek, bo tam zazwyczaj ludzie mieszkaja i srednio im odpowiada zeby im sie ktos obcy co chwile do mieszkania czy domu na ogladanie lazienki wbijal Pytaj o polecanych z okolicy w grupach budujacych. Z tego co kojarze kilku rozsadnychglazurnikow jest tu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts