Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem - funkcje

Sathriel

Recommended Posts

Kochani, w marcu minie rok od zakupu mieszkanie - czas najwyzszy wziac sie za jego urzadzanie :) Chcemy z chlopakiem (mieszkamy tu tylko my + pies) zaczac od salonu, bo tam spedzamy najwiecej czasu - poki co podsylam rzut mieszkania (sciany skreslonej nie ma - mamy kuchnie z aneksem) oraz jakis tam moj szybki pomysl wykonany na kolanie w...jakze profesjonalnym Paint'cie (dopiero przymierzam sie do wykonania wizualizacji) z prosba o podpowiedz dotyczaca funcjonalnosci salonu. Moja wizja to:

Niebieski- kącik TV ze stolikiem + narożnik

Fiolet - stół jadalny z 4 krzesłami

Zielony - barek oddzielający kuchnię z 2 hokerami

http://www.fotoszok.pl/upload/aa7c285d.jpg http://www.fotoszok.pl/upload/43cf8c7a.jpg

Będę turbowdzięczna za wszelkie uwagi/podpowiedzi/wizualizacje!

Kolejnym etapem będą kolory :)

Pozdrawiam

B

Zrobiłabym tak:

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zpse2bf2f8a.jpg

oczywiście wymaga rozrysowania w skali;)

- fiotetowy (biblioteczka, komody)

- ścianka TV częściowo skrywająca kuchnię

- stół z miejscem dla 4 osób

- w rogu przy balkonowych drzwiach fotel, kwiaty lub kojo dla psiuta:)

Grzeszny - faktycznie muszę wziąć to pod uwagę, bo mamy nawet nie jedno okno, a trzy duże drzwi tarasowe, co prawda z roletami, ale pewnie zawsze coś światła wpadnie...

ana289 - dzięki za propozycję, przedstawię ją chłopakowi (i psinie) i w wolnej chwili zrobię rozrys w skali, zobaczę czy to w ogóle się uda, szkoda tylko, że nie będzie barku, bo zawsze mi się taki marzył :)

Grzeszny - faktycznie muszę wziąć to pod uwagę, bo mamy nawet nie jedno okno, a trzy duże drzwi tarasowe, co prawda z roletami, ale pewnie zawsze coś światła wpadnie...

ana289 - dzięki za propozycję, przedstawię ją chłopakowi (i psinie) i w wolnej chwili zrobię rozrys w skali, zobaczę czy to w ogóle się uda, szkoda tylko, że nie będzie barku, bo zawsze mi się taki marzył :)

może się uda wstawić i stół i barek - do tego właśnie potrzebna skala. Może mniejszy (krótszy) narożnik, bardziej przesunięty w stronę komód/biblioteczki i może się zmieści.

Można stół z mojej propozycji zrobić wyższy, w formie wyspy kuchennej z hokerami.

Stołu raczej dużego i tak nie wstawisz, jeśli jeszcze ma być narożnik, więc czy jest sens i barek i mały stół?