Glicynka 08.01.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 W niedalekiej przyszłości mam zamiar zlecić wykonanie posadzki na poddaszu mieszkalnym.Strop jest zrobiony z płyt kanałowych (żerańskich) 24cm. Kolejność warstw które chcę zastosować patrząc od dołu do góry.-strop-pianka dylatacyjna 8mm dookoła każdej ze ścian-styropian akustyczny 22/20 mm-styropian EPS100 lub EPS200 30mm-folia 0,3mm-wylewka 50mm Moje pytanie do Was....Jakie styro zastosować EPS100 lub EPS200 ?Różnice w cenie styropianu nie mają akurat znaczenia.Ważne jest aby było dobrze i bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.01.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 EPS 100.Jeśli ci coś siądzie, to predzej ten styropian "akustyczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glicynka 08.01.2015 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Dziś rozmawiałam z przedstawicielem jednej z firm produkujących styropian akustyczny. Powiedział że zadaniem styropianu akustycznego jest to żeby "siadł" on podczas zalewania betonu. Tym samym wypełnił wszystkie nierówności i docisnął się do podłoża. Pozostała jego grubość w stanie napiętym i sprężystym będzie wytłumiała dźwięki np. kroków podczas chodzenia. Na ten styropian trzeba dać twardy EPS. Wstępnie miałam mieć kładzione styro akustyczne 52/50, ale ten Pan odradził mi takie rozwiązanie, ze względu właśnie na że styropian siądzie zbyt dużo i może być problem z wylewką. Dlatego podział na 22/20 akustyczny i 30mm EPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.01.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Dlatego EPS100 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 08.01.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 EPS200 to taki garażowo-parkingowy przecież. Na EPS100 spokojnie ludzie poważne kominki żeliwne stawiają i w sumie też dają do garażu i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts