Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D08 PRZESTRONNY

Kto buduje d-08 lub d-24 ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Kto buduje d-08 lub d-24 ?

• projekty
      0
    • wymiana doswiadczen

Recommended Posts

reni,

u nas dopiero ławy wylane, w przyszłym tygodniu przychodzi ekipa stawiać ścianki fundamentowe, a potem i my i oni na urlop. A od początku lipca ściany aż do wieńca, potem wiązary i dachówka. Okna i wszelkie inne wykończenia to kwestia przyszłego roku i oczywiście kasy :) Także mam nadzieję, że Boże Narodzenie 2006 u siebie, no chyba że coś nie wyjdzie, to będzie Wielkanoc 2007 :)

Co do innych rzeczy przydatnych w domu - odpływ w pomieszczeniu gosp. w podłodze i takowy w garażu.

A z tą piwniczką to mieliście bardzo fajny i dobry pomysł.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ależ się rozpisaliście :D :D :D Dzękuję za gratulacje.

Tab zapraszam serdecznie - tel.wyslę na priv.

Telewizor mam w narożniku pomiędzy oknami tarasowymi. Telewizor jest jeszcze ze starego mieszkania i jest bardzo mały więc w tym naszym salonie prawie go nie widać.

Salon moim zdaniem jest wystarczający choć nie wiem jak by było z kominkiem na środku. U mnie jest kominek na ścianie od łazienki.

Niestety nie mam internetu i nie mogę czesto tu zaglądać :(

Pozdrawiam

BK , czy okna masz dwu- czy jednoskrzydłowe? Chodzi mi o te w pokojach dziecięcych.

Bo właśnie zastanawiam się jakie lepsze. chociaż bardziej podobaja mi się jednoskrzydłowe.

A w kuchni zastanawiam się nad oknem jednoskrzydłowym, a kran zrobic może łamany, znaczy z taką wyciąganą wylewka, ale jak patrzę na taki kran u rodziców to mi się takowej odechciewa.

:-?

Czytam wasze podpowiedzi. Oglądałem d08 dosyć mocno modyfikowany (nie z tego forum) - nie przypało mi to do gustu.

Czy mogę prosić o fotki Waszych modyfikacji? Chyba reni33 błysnęła dużymi zmianami.

Chciałbym z pokoju przy wejściu zrobić gabinet, tylko musi mieć osobne wejście (poczekalnia) - jak to zrobić?

Może ktoś ma obrazek (jakiś skan) z dokładnymi wymiarami pomieszczeń?

tab,

w kuchni raczej łamane okno, rozmiar dostosuj do projektu kuchni, generalnie to te okna jakie są w projekcie są za duże, nie wiem jak dzieci będą je same otwierały.

Ale pewnie takie są tanie.

Moje okna z roletami i montażem wyszły 23 tys - przywoity profil, 5-komorowy, porządny montaż, kilka silników przy roletach, rolety złoty dąb, jesteśmy baaaaaardzo zadowoleni :D

Ekipa montowała pół dnia okno tarasowe bo podniosłam alarm że na tym forum ostrzegają przed kiepskim montażem :) Generalnie to panom mówiłam jak ma wyglądać montaż okien, a panowie cierpliwie słuchali i robili wszystko dobrze :) Mimo moich podpowiedzi :roll:

tab - zapraszam do siebie na budowę na oglądanie okien - zobaczysz jak ci będzie odpowiadało

rademik - myślę że to dość proste rozwiązanie - po prostu robisz osobne wejście z korytarza-wiatrołapu. Możesz trochę powiększyć dom żeby ten korytarz był większy, ale pewnie potrzebujesz większej działki, bo wtedy dom będzie nieco szerszy.

U mnie wymiary pomieszczeń takie jak w projekcie, z tym że między kuchnią a małą łazienką większy komin i pewni to nam zmniejszyło kuchnię :-?

a gdzie mogę obejrzeć te zdjęcia???? :-?

Możesz dać maila to coś przyślę :)

Co do dachu, to musisz poszukać dobrego cieśli jeśli nie chcesz gotowych wiązarów

Na pewno pod blachę będzie mniej drewna

A myślałaś o goncie bitumicznym? Też by fajnie wyglądało - siwy dach, biała podbitka, elewacja z czerwonego klinkieru, do tego białe okna ze szprosami - jak amerykański domek :)

Mogłabyś przerobić dach tak jak to zrobił Whisper - uprościć do dwuspadowego

wtedy będzie już całkiem wyglądać jak na amerykańskich filmach :)

BK,

dzieki za zaproszenie, wybieramy sie do Was....

Ale spotkać sie musimy - na bank :)

Dobrze wiedzieć, że u Ciebie wszystko gna do przodu. cieszę się, że niedługo zamieszkasz - zamieszkacie. Zazdroszczę, ale pozytywnie. :)

A co do montazu okien i rolet. Przypomniało mi się jak montowali okna swego czasu u moich rodziców. Przywieźli juz zmontowane razem z roletami. Okna białe.... rozwijamy rolety, a tu beżowe :) a zamówione były oczywiście białe. Zwróciłam szefowi ekipy uwagę, a on na to : "A nie mogą takie zostac? " I weź tu takiemu wytłumacz... :)