Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D08 PRZESTRONNY

Kto buduje d-08 lub d-24 ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Kto buduje d-08 lub d-24 ?

• projekty
      0
    • wymiana doswiadczen

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gres jest połozony w salonie, kuchni, wiatrołapie i korytarzu. W łazienkach są zwykłe kafelki. Jeśli chodzi o utrzymanie czystosci to myję raz na tydzień samą wodą a na codzień tylko odkurzam. Mam dziecko, kota i psa i nie ma problemu. Jest to o tyle dobre że jak coś się rozleje to po wytarciu nie ma zamazanych śladów. Nawet jak jest brudna to się świeci.

Lodówka to Ariston - używam jej od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona.

Blat w łazience jest zrobiony z tych samych płytek co na ścianie. jest to zrobione na stelażu i regipsach.

mozaika w łazience to płytka mozikowa - hiszpańska Venice - czy cos takiego. Kosztuje mniej niż mozaika - 120 za metr.

Jakub czy mógłbyś pokazać tę swoją lodówkę bo tylko czytam a nie wiem o co chodzi.

Zestawienie materiałów potrzebnych do budowy nie ma sensu, bo zwykle zestawienia takie nie ujmują całej masy "drobiazgów" które trzeba zrobić lub kupić a z których potem robi się np 30 tys nie ujęte w budżecie ...

np. piach

albo ukradzione rynny

albo potłuczone dachówki

albo bloczki po podjazd do garażu

albo gwoździe

albo lepszy tynk (przecież to parę złotych wiecej ...)

300 tys powinny wystarczyc ... :)

Ano jest to tak ...

Mam 2 czerpnie - 1 w podbitce (wiosna/jesień) i 2 w narożniku działki, później jakieś 25-30 m pod ziemią (prawie 2 m) (lato/zima).

Następnie są 2 wentylatory (przed nawiewnym jest kaseta z filtrem, który ostatnio umyłem - strasznie zasyfiony)

Zimą leciało ciut za zimne powietrze. Teraz leci takie sobie średnie. Latem mam nadzieję, że będzie robić za klimę.

Główny plus wentylacji mechanicznej to na pewno świerze powietrze w domu (rano po przebudzeniu po największej nawet imprezie nie ma problemu - siekiery nie da się zawiesić :) ).

Dodatkowo pewnie latem trochę się schłodzi, a zimą ociepli (w następnym sezonie grzewczym zrobię eksperymenty). A co do reku - miałem je mieć, ale miałem niedobory na koncie :) Pewnie jeszcze lepiej się sprawuje, ale ... za 5 tys. mam 2 zbiorniki propan-butan.

Pozdrawiam

JB