Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D08 PRZESTRONNY

Kto buduje d-08 lub d-24 ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Kto buduje d-08 lub d-24 ?

• projekty
      0
    • wymiana doswiadczen

Recommended Posts

rademik

wystarczy kupić Muratora i tam gdzieś powinny być numery do redakcji

ale na takie zmiany myślę że bez problemu dostaniesz zgodę faksem, lub przez biuro sprzedające projekty Muratora.

Ja dostałam faksem, i myślę że nie jest to zmiana wymagająca innej formy zgody autora

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A masz już kupiony projekt?

Ja najpierw kupiłam projekt, a potem poprosiłam o wyrażenie zgody na wprowadzenie zmian. Na wszystkie się zgodzili. Sformułowali tę zgodę na tyle ogólnie, że jeszcze mogę coś pozmieniać. Napisałam do nich maila, oni odesłali faksem odpowiedź opieczętowaną i takie tam. Bez problemu.

Adresy i telefony w Projektach w Muratorze.

witam wszystkich przestronnych!!

trochę mnie nie było bo pilnowałam budowy, uzgadniałam z inspektorem zmiany, szukałam materiałów i naiwnych co to dobre tanio sprzedają. :D :D

rademik ja kupując projekt zaraz wystąpiłam z prośbą o zmiany teraz chciałam jeszcze cos pozmieniać to mnie do starostwa odesłali tj. projektanta który opracowywał projekt, inspektora nadzoru i oni sami tam uzgadniają przeliczają i dają decyzje.

proszę napiszcie ile was kosztowało ogrzewanie i ile użytkowanie tego luksusu :o

ponawiam prosbę przyślijcie mi zdjęcia wnętrz

Jakub ja też poproszę jestem ciekawa :o jak wygląda twoja kuchnia bo jak dla mnie to ta w projekcie jest nie do zagospodarowania ( okno, drzwi , komin no i salon a gdzie ściana do zabudowy?)

ale sie rozpisałam to chyba to świeże powietrze pozdrawiam

ewa

[email protected]

jakub

wielkie dzieki za fotki, kuchnie masz super zawsze mi się marzyła wyspa i zabudowana ściana i już się pogodziłam że takiej nie będę miała a tu olśnienie :o będę miała "dużą" kuchnię.

proszę podaj mi wymiar małej łazienki gdyż ja przestawiłam kominek i komin będzie w łazience i teraz ta wnęka z kuchni czy będzie dość miejsca na łazienkę z prysznicem?

jesli możesz to ile cię wyniosła kuchnia i okap (jakiej firmy)

wszystko o kominku też poproszę bo moja budowa tak ruszyła że nim się obejżę to będę to wszystko instalowała. (majster dał 5-ciu chłopa na budowę) chcemy gwiazdkę spędzić w nowym domu.

no i może ktoś mi wyjaśni co to jest rekuperator jak funkcjonuje i ile kosztuje proszę!

pozdrawiam

[email protected]

Co do kuchni i jej ceny, to wolę się nie wypowiadać.

Łazienka - nie pamiętam wymiarów. Ale szerokość chyba jakieś 1,0 - 1,1 m. Długość - zgodnie z projektem.

Prysznic ma 90 szerokości i 97 głębokości - bardzo wygodny.

Okap - firmy TEKA - z promocji (nie pamiętam, ale coś około 2 tys. - normalnie okapy wyspowe są dużo droższe - od 3 tys wzwyż).

Kominek Spartherm - ceny nie pamiętam.

Pozdrawiam

JB

Pogoda nie dopisuje. :)

Skończyli u mnie stan zerowy. Wydaliśmy około 32.000 licząc od mapek, projektu przez betony i inne druty. Za miesiąc zaczynają ściany.

A piasek do zasypania fundamentów wozili i wozili. 225 ton przywieźli. Niezła piaskownica.

A to dopiero początek.

Pozdrawiam Wszystkich w ten zimowy dzionek :)

Hej Hej. W końcu wyszło słonko :D Trzeba wziąśc się za ogród.

A tak na marginesie mam jeszcze jeden pomysł co do wykorzystania małej łazienki. Gdyby ktoś chciał mieć kominek bardziej wsunięty w ścianę to można by wykorzystać do tego małą łazienkę. U mnie np ta ściana w łazience od salonu jest jak na razie pusta i doszłam d wniosku że gdyby kominek (u mnie z ogrzewaniem więc czopuch jest dość duży) wsunąć w głąb łazienki to chyba wyglądałoby to lepiej i wytedy mozna by zstosować coś z nowcześniejszych form - "płasko na ścianie" itp. Ale to tylko takie moje przenyślenia - może przydadzą się komuś kto jeszcze nie wybudował.

Pozdrawiam

Malinka - też bym chętnie poszła do ogródka, tyle, że jak na razie mam połacie gliny i ziemi ;))) ale już oczami wyobraźni widzę tam trawę (przynajmniej na początek haha)

:wink:

U mnie za to jak na plaży - wszędzie góry białego piasku. Jak na razie to chyba nic nie urośnie. Chyba że topinambur. Tego cholerstwa niczym nie można zniszczyć. Rośnie nawet na mojej plaży :evil:

Ooo widze ze przybylo przestronnych :wink: Fajnie

Musze powiedziec ze po kilkumiesiecznym mieszkaniu domek sprawuje sie super :D Jestem mega zadowolony.

Jeszcze mnie troche czeka z wykonczeniowki - dzialka do zagospodarowania i dom z zewnatrz do wykonczenia. Nie mam tez jeszcze duzej lazienki i kominka ... ale w tym roku pod koniec powinno byc juz ok :)

Z dobrych wiadomosci ... Za pół roku zapłaciłem w sumie 2500 zł za prąd ... Calosc na taryfie budowlanej :-? Bo moj elektryk się podjął i długo zwlekał. Wliczając w to że to był pierwszy sezon grzania, z problemami z PC na poczatku ( miesiac ogrzewanie chodzilo na grzalce 6 kW ) i na taryfie budowlanej to chyba jest dobrze :D

Odpowiadajac na pytanie - ogrzewanie ( Pompa Ciepła ) kosztowalo mnie 35 kPLN ( PC + podłogówka wraz z instalacja obu ).

Mysle ze w nastepnym sezonie zimą będę płacił za prąd około 350 zł / m-c. Teraz w następnych miesiącach sprawdzę ile latem płacę za prąd i wtedy będę wiedział ile idzie na ogrzewanie ...

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam wszystkich Forumowiczów w ten piękny, słoneczny dzień !

mam już "dziurę" na lodówkę i nawet samą lodówkę. Promocja w Media sie opłaca, bo dorzucili nam zapas puszek z napojami na cały sezon.

Ja cieszę się z lodówki a dzieciaki mają uciechę z pepsi.

Wybrałam też kolory farb na pokoje. Malarze dzisiaj zabierają sie do roboty. Jednak kilka bordowych ścian doda uroku. Reszta będzie w kolorze kości słoniowej.

A co u was ????

jak praca na budowie, jak nowe pomysły ??????

reni - też myślałam o bordo i kości słoniowej :)

ale to w sypialni :wink: plus parę japońskich grafik i niskie, proste łoże, i zabudowa szafy rpzywodząca na myśl parawany japońskie ...

Do tego na ściane rzucę niedbale :wink: kimono, trochę myzyki, herbata, sake ...

a jedną z łazienek tez chcę w stylu japońskim ...

duża łazienka- ponaczasowy kamień (gres wyglądający jak kamień, ściany w kolorze cynamonu, to samo w kuchni, z tym ze w kuchni chyba jasne meble, nie możemy się zdecydować

W środę startuje pan z ociepleniem poddasza i sufitem, jednocześnie chcemy wpuścić kafelkarza

BK no, no piękne plany :o i bardzo gustowne :lol:

ja mam zamiar wprowadzić styl egipski, ty japoński... a reszta forumowiczów??????

zaraz powstanie tyle styli -ilu nas. Piekna sprawa!!! Wszystko co oryginalne jest piękne.

Z kuchną też mam problem, gdyż nie mogę się zdecydować na kolor mebli, dylemat :jasne czy ciemne?

może ma ktoś jakieś rozwiązanie, sensowne argumenty?