Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D08 PRZESTRONNY

Kto buduje d-08 lub d-24 ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Kto buduje d-08 lub d-24 ?

• projekty
      0
    • wymiana doswiadczen

Recommended Posts

Ewa - mogę się częściowo wypowiedzieć co do ceny bramy garaż. (tyle ile pamiętam) - jest podwójna oczywiście, skladana z paneli szer ok 30cm, kolor zbliżony do okien czyli złoty dąb, pełna automatyka, cena ok 4000, kupowana (razem z roletami) w Miroli/Orzesze http://www.mirola.com.pl. Prezentuje się bardzo ładnie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

MacKacha dzięki ale ta firma nie ma przedstawicielstwa na północy tj. okolice Torunia, :( ale faktycznie cena jest super a brama ładna.

Szukam też okien, dobrych, złoty dąb dwustronne ale z pcv gdyż z drewnianymi miałam bardzo nie miłe doświadczenia. Po roku gratis grzyb na ścianach a okna zgniły na listwach dolnych :evil: . Dziękuję bardzo za taki dodatek w takiej cenie. Myslałam o oknach Veka ale zbieram wyceny też innych profili. Wszelkie podpowiedzi mile widziane.

pozdrawiam

ewa

MacKacha, czy cena bramy garażowej obejmuje montaż? Czy cena jest niższa, bo wzięłaś i rolety i bramę?

Nie powiem, cenę na bramę miałaś bardzo ciekawą. Też podoba mi się brama segmentowa. zajmuje mniej miejsca przy otwieraniu niż uchylna.

U mnie na budowie cisza, lało przez parę dni, od poniedziałku będą stawiać ściany.

Będzie urwanie głowy, bo na dodatek córka zaczęła sama przemieszczać się ( raczkuje expresowo) i bardzo wpadły jej w oko wszelkie kable, sznurki itepe.

Pozdrawiam Wszystkich

Co do cen na bramy, to trzeba zwracać uwagę czy jest to brama o grubości 2 czy 4 cm, na jakość wykonania, jakość tego paska (szyny) po którym brama "jedzie", napędu, etc.

Ja kupiłam za ok 7500 z montażem, złoty dąb, o bardzo dobrych parametrach jakościowych, bardzo ładna - bramy Hormanna zaczynały się od ponad 9 tys, a krispol miał w takiej samej cenie (najtańszy na rynku) - chodzi o bramę 4 cm, a brama jest od thermoline - nienajgorsza 8) takiej jakości jak hormann, a wyszło 2 tys taniej. Kupowałam od pana Jacka - na forum jest to newdoor, warto się skontaktować. Bardzo podobał mi się montaż - szybko sprawnie, bardzo OK.

Może warto kupić niekoniecznie złoty dąb ale kolor zbliżony, choć złoty dąb wygląda bardzo ładnie.

Okna - ja mam profil brugmanna, jesteśmy bardzo zadowoleni, bo okna i roilety niedrogie i ładne.

Brugman jest całkiem OK, profile grube, porządne, solidnie wzmocnione.

Pozdrawiam

PS Już kupuję kafelki :) Kuchnia zamówiona :) Mam też ofertę na ogrodzenie od producenta z Oławy - jeśli kogoś interesuje to służę namiarem. Ogrodzenie z siatki, najtańsze z możliwych, przy 1500 m do ogrodzenia jest na co wydać kasę. Kasa rozchodzi się błyskawicznie :-? mam nadzieję że wystarczy na huśtawki dla dzieci czy coś w rodzaju ogródka

witam wszystkich w ten gorący dzień

moja brama hormmana o symbolu EPV 40 2cm ocieplenie 4500x2250 złoty dąb z montażem, napędem SupraMatic E, dwa piloty zintegrowane z bramą wjazdową 6273zł i jest to cena do targowania.

firma nazywa się Nalazek http://www.nalazek.pl

czekam na wycenę krispolu :o

Ponawiam prośbę o ilość dachówki do D08 bez zadaszenia.

BK jaki dałaś kolor opaski i czy okna są w kolorze złotego dębu, a może jakieś zdjęcie! proszę

BK ponawiam prośbę o namiar na ogrodzenie z Oławy.

Wczoraj zamówiłam kuchnię. Teraz mam problem bo nie mogę spać, myślę i myslę, czy kolor odpowiedni, czy będę zadowolona. Wybrałam nowość czyli metaliczny kolor: miedziana czerwień i mocna wanilia. Na próbkach wielkości kartki kolor wyglądał cudownie ale jak to będzie po zamontowaniu ????? oto jest pytanie. A montaż kuchni na początku sierpnia :D

Teraz malujemy salon.

Dzieci pokoje skończone. Muszę wam napisać, ze kolor Duluxa: czerwony geapefruit jest SUPER. Polecam... Nie zastanawiajcie się tylko MALUJCIE

witam

dostałam wycenę rolet zewnętrznych pełna automatyka, złoty dąb, komplet z montażem 5323zł bez negocjacji. Ostatnia wycena bramy, złoty dąb, panelowa (50cm panel) cała automatyka i dwa piloty 5400zł z montażem, firma Darro :lol: . Jadę teraz do Nalazka targować cenę bramy, ciekawe co mi urwie z 6200zł. :wink:

pozdrowienia z pustyni (tak wygląda moja działka po upałach, randap nie ma szans).

A oto ostatnie zdjęcia, które udało mi się zrobić aparatem przed jego kradzieżą (sporej części wysyłałem te zdjęcia, ale ci, co nie dostali, mogą sobie też zobaczyć).

http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=1&id=41644

Miłego oglądania :)

JB

Jakubie, to podaj jeszcze login i password do twojego albumu :wink:

pozdrwoeinia

Kasiu, Jakubie niby taki sam projekt a każdy wygląda inaczej. Miło się ogląda wasze domki.

Kasiu bardzo podoba mi się Twój kominek. Jest taki opływowy. Ja też taki chciałam ale powiedziano mi że przy ogrzewaniu kominkowym musi być ten czopuch większy. No i wyszła taka "landara" ale już się przyzwyczaiłam. Masz piękny kolor bramy garażowej.

U mnie nadal trwają prace ziemne, roślin przybywa, ziemi też :D Ech zachciało mi się hektarów a teraz tyle roboty :wink:

Pozdrawiam

Malinka