Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D08 PRZESTRONNY

Kto buduje d-08 lub d-24 ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Kto buduje d-08 lub d-24 ?

• projekty
      0
    • wymiana doswiadczen

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

do XOQ: dlaczego poszerzasz garaż tylko o metr? Czy to nie za mało? Ja chciałbym to zrobić min. 1,5-2m aby uzyskać miejsce na taczki, szpadle kosiarke i inne klamoty?

Garaż poszerzam pod kątem wygodnego zaparkowania dwóch samochodów. Po zasięgnięciu opinii doszedłem do wniosku, że tyle wystarczy, ale wiadomo, że więcej nie zaszkodzi. Razem z garażem wydłuża się też pom. gosp.

Pozdrawiam

xoq

Witam, chyba też postawimy przestronnego. Napisz mi ile kosztują zmiany w projekcie dot. powiększenia garażu i czy jeszcze coś zmieniałeś?

Asia :p

Nie wiem ile kosztowałoby samo przeprojektowanie garażu, ja za wszystkie zmiany w projekcie, zaprojektowanie przyłączy, załatwienie uzgodnień itp., aż do gotowego wniosku o pozwolenie na budowę zapłaciłem 2300 PLN.

Samo poszerzenie garażu dla architekta nie stanowiło jakiegoś szczególnego problemu.

Pozostałe zmiany, które wprowadziliśmy do projektu opisywałem kilka postów wcześniej w tym wątku.

pozdrawiam

xoq

Nie wiem ile kosztowałoby samo przeprojektowanie garażu, ja za wszystkie zmiany w projekcie, zaprojektowanie przyłączy, załatwienie uzgodnień itp., aż do gotowego wniosku o pozwolenie na budowę zapłaciłem 2300 PLN.

Samo poszerzenie garażu dla architekta nie stanowiło jakiegoś szczególnego problemu.

Pozostałe zmiany, które wprowadziliśmy do projektu opisywałem kilka postów wcześniej w tym wątku.

pozdrawiam

xoq

Dzięki. Jak na razie nikt nie przyznaje się do budowania przestronnego w Szczecinie. Gdybyśmy przejeżdżali koło Gorzowa za jakiś czas (jak będą ściany) to czy można wdepnąć do ciebie. Dasz znać? :lol:

Hej!

Światecznie,jajecznie, bajecznie Żbiki ślą życzenia Wielkanocne dla wszystkich "przestronnych". Jak to dobrze, spotkać starych znajomych. Już za tydzień rozpoczynamy grodzenie działki, może nie jest to po kolei,ale czekamy na pozwolenie na budowę i teraz możemy tylko pomarzyć.

Dlaczego nie mogę zaakceptować zadaszenia tarasu?Ciągle mam obawy,że będzie brakować mi słoneczka, a ja tak bardzo je lubię...Buziaki i duuużo słońca.

Witam poświątecznie

Przestronni. Murator podaje 186 tyś stan surowy zamknięty. Jestem ciekawa czy zmieścimy się w 400 tyś żeby zamieszkać. Nie wiemy ile musimy wziąć kredytu. Asia

400 wystarczy. Nas to kosztowało około 350tyś.

U nas telewizor będzie stał w prawym narożniku stojąc tyłem do kuchni. Pomiędzy oknami. Jest tam sporo miejsca i żadne okno nie świeci wprost w telewizor.

Co do zadaszenia tarasu. Miałam takie same obawy o światło. Nie zrobiłam tego i teraz tego żałuję. Brakuje tego zadaszenia i zastanawiamy się co zrobić żeby go zadaszyć. I nie chodzi tylko o deszcz ale i o trochę ciania latem. Szczególnie ża tarasy są dwa ( u nas połączone) i jeden może być zakryty a drugi odkryty.

Pozdrawiam Malinka

Witam, wszystkiego najlepszego dla Forumowiczów po świętach i z wiosną. Asiu i Robercie, ja zamierzam postawić przestronnego w Tanowie, zaczynamy - mam nadzieję - w przyszłym roku. Teraz chcemy zebrać papierki... :( Myślimy o kominku z płaszczem, o betonie komórkowym, o połączeniu tarasów (ale to nie na 100%), o dachówce cementowej. Wasza działka jest w pięknym miejscu, teraz mieszkamy blisko Warszewa, więc znamy te okolice. Piszcie. Pozdrawiam

A wracając jeszcze do tematu TV. Przez 3 lata żyliśmy bez tego ustrojstwa, ale jako że rodzice mieli na zbyciu, to wzięliśmy w celu umieszczenia w sypialni. I nawet tam jakiś czas stał, ale ze względu na małą córkę (8 mies.) przenieśliśmy do salonu.

Nie jestem wrogiem TV, ale wiem ile marnuje mim czasu, dlatego go nie mieliśmy. Zdecydowaliśmy się go wziąć od rodziców również z tego powodu, że żona siedzi sama z dziećmi w chacie (3 letnia i 8 mies.) i by po prostu zwariowała.

Pozdro

Witam, wszystkiego najlepszego dla Forumowiczów po świętach i z wiosną. Asiu i Robercie, ja zamierzam postawić przestronnego w Tanowie, zaczynamy - mam nadzieję - w przyszłym roku. Teraz chcemy zebrać papierki... :( Myślimy o kominku z płaszczem, o betonie komórkowym, o połączeniu tarasów (ale to nie na 100%), o dachówce cementowej. Wasza działka jest w pięknym miejscu, teraz mieszkamy blisko Warszewa, więc znamy te okolice. Piszcie. Pozdrawiam

No to świetnie :lol: My do Tanowa jeździmy na grila. Tam gdzie jest ten rezerwat nad jeziorem. Mojemu Robertowi strasznie się tam podoba ale ze względu na dzieci (szkoła) będziemy się budować na Warszewie. Ale mamy marzenie,że jak ich odchowamy to przeniesiemy się gdzieś pod las.

8) Jesteście już pewni, że budujecie przestronnego. Asia

Asiu, jak jedziecie ulicą Gunicką (na Świdwie), to przejeżdżacie obok naszej działeczki (pod lasem, po lewej, przed domkami już wybudowanymi). My tam też jeździmy na grilla, to moze się jednak znamy? :wink: Co do przestronnego, to jesteśmy zdecydowani na 100%. Teraz mamy mieszkanko dwupoziomowe, więc nie chcemy już schodów - a przecież niedługo starość... :-? A co do szkół - mamy dwójkę dzieci (12 i 14), no i będziemy je wozić, a później będą bardziej samodzielne. więc poruszają się sami. Pozdrawiam Asia k

Asiu, jak jedziecie ulicą Gunicką (na Świdwie), to przejeżdżacie obok naszej działeczki (pod lasem, po lewej, przed domkami już wybudowanymi). My tam też jeździmy na grilla, to moze się jednak znamy? :wink: Co do przestronnego, to jesteśmy zdecydowani na 100%. Teraz mamy mieszkanko dwupoziomowe, więc nie chcemy już schodów - a przecież niedługo starość... :-? A co do szkół - mamy dwójkę dzieci (12 i 14), no i będziemy je wozić, a później będą bardziej samodzielne. więc poruszają się sami. Pozdrawiam Asia k

A jaką macie dużą działkę bo my 1080 m2 i nie wiem czy nie będzie za mała. My mamy też 2 dzieci Ala3 latka i Olek 10 lat. Jestem jeszcze ciekawa, bo zawsze jak tam przejeżdżamy to zastanawiamy się jak tam jest w zimie z dojazdem. Czy ktoś tam odśnieża tą drogę. Może macie gdzieś obok działkę pod lasem. :lol: Asia