Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D08 PRZESTRONNY

Kto buduje d-08 lub d-24 ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Kto buduje d-08 lub d-24 ?

• projekty
      0
    • wymiana doswiadczen

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

popatrzcie, jaki ten świat mały... Nasza działka ma 1450 m2, jest przed stadniną, na przeciwko białego domu po prawej stronie (jadąc od wioski), od drogi - to działka znajomych, a nasza graniczy z lasem, jest na niej kilka drzewek i choinek. Jest cudna! Może na powitanie wiosny umówimy się na grilla? :lol: A co do odśnieżania - jeździmy tam co jakiś czas, zimą też, nie mieliśmy problemów - klienci stadniny pomagają w odśnieżaniu :wink: A działek do kupienia na tej ulicy jest sporo... Pa!

popatrzcie, jaki ten świat mały... Nasza działka ma 1450 m2, jest przed stadniną, na przeciwko białego domu po prawej stronie (jadąc od wioski), od drogi - to działka znajomych, a nasza graniczy z lasem, jest na niej kilka drzewek i choinek. Jest cudna! Może na powitanie wiosny umówimy się na grilla? :lol: A co do odśnieżania - jeździmy tam co jakiś czas, zimą też, nie mieliśmy problemów - klienci stadniny pomagają w odśnieżaniu :wink: A działek do kupienia na tej ulicy jest sporo... Pa!

Ok możemy spotkać się na grila. nr. tel. podam ci na priva. Asia

Witam fanów przestronnego. Asia zmobilizowała mnie do pisania.

W pierwszych słowach mego postu....wypada podziekować Jakubowi B. za informacje w ostatnim numerze muratora. Gdy się ogląda takie zdjęcia, aż ma sie więkzsy zapał do budowania. Zeby jeszcze tylko w mojej gminie bardziej im na mnie zależało i z planem zagopodarowania się pospieszyli...

Mam prośbę o dalsze informacje na temat budowy przestronnego.Interesuje mnie mozliwość podniesineia dachu. Z artykułu w muratorze wynika że taki patent zastosowała Renata (czyżby Reni33?). Tylko jak dom wygląda po takim zabiegu i ile się na tym zyskuje? Będę wdzięczny za szczegóły.

pozdrawiam Asię i Roberta.

Tak, druga połowa.

No to super. Moja połowa nie ma czasu na pisanie tylko czasami czyta. Najgorzej, że to ja mam wybrać projekt a potem będzie na mnie. Oprócz przestronnego podoba mi się powabny z muratora i nie wiem sama co wybrać. Ciągle czekam na olśnienie lub zmęczenie materiału. :lol:

Pozdrowienia dla was Asia :lol:

To ja - Asia - odpowiem we własnym imieniu, a jak mąż wróci, to z pewnością coś skrobnie. Artykuł jest dobry - dużo zdjęć, przykładów, propozycji. Miło było zobaczyć zdjęcia i imiona ludzi, któych znam z forum :lol: Szkoda, że nie wiedziałam o zlocie forumowiczów - to byłaby przyjemność spotkać i pogawędzić... O rany, jak ja Wam zazdroszczę, że już mieszkacie w domkach!!! Pa. Asia k

witam!

bardzo spodobał nam się "przestronny". Jesteśmy z Mińska Mazowieckiego i w tejże okolicy zamierzamy eksperymentować. Czy ktoś w okolicy (powiedzmy 100 km) wybudował D8 i byłby na tyle uprzejmy żeby pozwolić nam rzucic okiem na to cudo :roll:

marlebi

Witam.

No więc co do artykułu: jest ok. Myślę, że osobom niezdecydowanym jaki projekt wybrać pokazuje, że przy całej prostocie domu, można w nim trochę jeszcze pokombinować i uzyskać zawsze coś swojego. Dla osób które sie już zdecydowały na ten projekt , artykuł ma inne znaczenie. Dla mnie np. kapitalną sprawą było zobaczyć co inni "wycisnęli" z tego projektu (stąd moje pytanie do reni,... i nadal czekam na odpowiedź) Szkoda tylko, że zdjęcia były malutkie i skąpo opisane zostały doświadczenia budujących przestronnego. No ale od czego jest forum...

A skoro juz tak pochwaliłem, to teraz niech coś z tego mam. Jakub, do ciebie pytanie o więźbę. Z postów wycztałem, że Twój ojciec ma firmę w tej branży. Czy można skorzystać z waszych doświadczeń i wiedzy?

m.

witam!

bardzo spodobał nam się "przestronny". Jesteśmy z Mińska Mazowieckiego i w tejże okolicy zamierzamy eksperymentować. Czy ktoś w okolicy (powiedzmy 100 km) wybudował D8 i byłby na tyle uprzejmy żeby pozwolić nam rzucic okiem na to cudo :roll:

marlebi

takie cudo budujemy pod Siedlcami, od strony MM, 2 maja montuja na okna :D

zapraszamy

jarecka

Maciej.ka

jak najbardziej; mój ojciec robił już wiązary na co najmniej 4 D08. U nas jest wersja z zakrytym tarasem, co naprawdę gorąco polecam. Nie wiem, czy robili więźbę bez zakrytego tarasu.

Namiary masz na http://www.burkietowicz.pl

Pozdrawiam długoweekendowo i polecam :)

JB

Dzięki Jakub. Pewnie w miarę rozwoju akcji będą kolejne pytania. Teraz miałbym jednak prośbę o jakieś zdjęcie tego słynnego zadaszonego tarasu. Niestety w muratorze nie widać tego, a i na zdjęciach jakie Ty i inni przestronni udostępniliście na forum też nic takiego nie znalazłem. Dom jaki planujemy z Asią zbudować będzie ustawiony wg lini południe-północ (lewa strona domu od południa) więc taras zadaszony chyba by tam był na miejscu. Jeśli więc byś był tak uprzejmy chętnie pooglądam zdjęcia jak Tobie to wyszło.

Przy okazji więc życzę ładnej pogody w długi weekend (bo w słońcu ładne zdjęcia wychodzą:-)).

Maciej.

Witam wszystkich fascynatów przestronnego.

My mieszkamy w naszym domku od wrzesnia 2005 roku. Zmieniliśmy położenie garażu (odwróciliśmy i stworzyliśmy literę l) ze względu na prawidłowość usytuowania domu względem stron świata. Powiększyliśmy również garaż o jakieś 3 metry - jest duuzo więcej miejsca.

W salonie mamy tylko dwa okna tarasowe z drzwiami przesuwnymi - jedno 360cm dzielone na pół, drugie 180 cm dzielone na pół.

Ogrzewamy kominkiem i podłogówką wszędzie oprócz sypialni. I pytanie - kto ogrzewa przede wszystkim kominkiem domek - na ile otworów macie rozprowadzenia ? I gdzie one idą górą czy dołem?

A jak z sufitami? - nasze kartonowo-gipsowe popękały. To tyle fuszerek a reszta to miodzik.

Mamy trójkę dzieci więc powierzchnia domu w sam raz.

Karina

Witam po długasnej przerwie.

Brak czasu zrobił swoje :)

Zima minęła i czas zabrać sie do roboty:)

Mamy zamiar wykończyc domek ( nie się ) i zamieszkać do końca tego roku.

Brama zamówiona, okna też, w ciągu dwóch tygodni powinno coś zacząć sie dziać u nas w domku.

Ktos dopytywał sie o zadaszony taras.

U nas jest takowy.

Nie wiem, czy na zdjęciu dobrze to widać. Jeszcze wtedy nie było dachówki. Teraz juz jest - od września :)

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/5/4/5/11619614_d.jpg

Pozdrawiam nowych budujących i mieszkających juz w domkach.

ps. wiązarki oczywiście mamy od Taty Jakuba, szybko, sprawnie i w ogóle :)

Pozdro.