Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D08 PRZESTRONNY

Kto buduje d-08 lub d-24 ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Kto buduje d-08 lub d-24 ?

• projekty
      0
    • wymiana doswiadczen

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pomocy u kogo, w okolicach wroclawia, moglbym obejrzec ten projekt na zywo.sprzedalem jelonka2,pod czestochowa i wracam do domu pod wroclaw.znalazlem ten projekt,ale zona mnie zamecza, ze musi go zobaczyc gotowego.dom jest super, po malych przerobkach bylby marzeniem.pomocy- [email protected] pozdrowionko

podbijam z bardzo daleka(czyzby były lepsze projekty?) i wracam na forum. Byłem juz tu kiedyś ale pan od którego kupowałem działke sie wypiął na mnie(rok do tyłu).teraz mam już umowe na inną działeczke i projekt przestronnego. Może na wiosne zaczne. Pozdrowienia dla wszystkich.

Kurcze... ale wystrzeliłem z tą budową... aż nie miałem czasu na forum :)

Sfinalizowałem zakup działki 31.07.2006(szczere pole-rolne) a dziś już mam cały dom z instalacjami a za tydzień będą już okna, bramy i drzwi... i wszystko bez żadnej "fuszery" -jak mawia mój ojciec ;)

Wkrótce wrzucę link do histori budowy jeśli ktoś jest ciekaw jak to wyszło...

Aaaa... i jeszcze jedno. BUDOWE TANIO i SZYBKO POPROWADZE ;) (Teść polecił mi zmienić fach na... budowlankę).

Kurcze... ale wystrzeliłem z tą budową... aż nie miałem czasu na forum :)

Sfinalizowałem zakup działki 31.07.2006(szczere pole-rolne) a dziś już mam cały dom z instalacjami a za tydzień będą już okna, bramy i drzwi... i wszystko bez żadnej "fuszery" -jak mawia mój ojciec ;)

Wkrótce wrzucę link do histori budowy jeśli ktoś jest ciekaw jak to wyszło...

Aaaa... i jeszcze jedno. BUDOWE TANIO i SZYBKO POPROWADZE ;) (Teść polecił mi zmienić fach na... budowlankę).

To podziwiam, ja zacząłem ok. 20 czerwca i w ubiegłym tygodniu skończyli mi kłaść dachówkę. Na pewno można szybciej, ale gdzie czas na załatwienie pozwolenia na budowę, adaptację... Mi zeszło na to dobre 3 miesiące.

dlaczego nie cegła kratówka+styropian 12cm? tylko jakies wymysły, ytongi, porotermy......?

W hurtoniach budowlanych w moich okolicach nie istnieje coś takiego jak kratówka, są tylko te 'wymysły' Poroton, Porotherm i inne takie.

Ale jak u Ciebie sprzedają i jest to tańsze od innych materiałów, to czemu nie.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
:roll: no to cześć przestronni, ja też do Was należe, jak czytam to mi się w głowie kręci od nadmieru informacji. mam trochę zmian, największa to betonowy strop, a co za tym idzie zmiana więźby, zyskałam duży strych, pomieszczenie gospodarcze to kotłownia (olej), w tym roku kończę na stanie pod dachem (roben) a wiosną ruszam dalej.

Witam budujacych. jak ktoś ma ochote to może zobaczyć wnętrze naszego D08 w aktualnym wydaniu kwartalnika Archivolty - dostępny m.in. w EMPIKU.

Karina

kupiłam wczoraj nowy numer "archivolty".karina, gratuluje pięknego domku. ja równiez będę chciała urządzic mój przestronny w podobnym stylu ale to jeszcze odległa przyszłość:)ciekawe rozwiązanie z barkiem-stolikiem w kuchni, podoba mi sie ten pomysł.zastanawia minie gdzie umieściłaś lodówkę -czy jest to kąt na przeciw stolika?bardzo proszę w miarę mozliwości o więcej zdjęć, np. pralnio-spiżarni oraz największej sypialni. ja zrobiłam już amatorską aranżację wnętrz ale nie jestem przekonana co do moich umiejętności architektoniczno- informatycznych, dlatego chciałabym zobaczyc aranzacje na realnym przykładzie.niestety w moim przypadku nie wchodzi w grę wynajecie architekta wnętrz z powodów finansowych wiec muszę się zdać na własny gust i wyczucie. mam również pytanie: jakie naniosłaś zmiany na projekt, czy zadaszałaś taras oraz po zamieszkaniu jak sprawdziała sie funkcjonalność wnętrz - czy zmieniłabyś coś teraz?jeśli tak, to co?czekam na odpowiedź, na wiosne prace budowlane ruszą pełna parą więc jestem spragniona porad:)pozdrawiam z podkarpacia!!!

Witajcie wszyscy zapaleńcy budowy :D Na wiosnę rozpoczynam budowę D08 :D :D :D Projekt zakupiony, architekt nanosi zamiany, mamy już dec. o warunkach zabudowy, warunki podłączenia wody i prądu. Czekamy na architekta i mapę końcową, potem do starostwa o zezwolenie. Już nie mogę się doczekać :D A jak patrzę na Wasze zmagania i jak rosną Wasze domy to aż się rwę do budowy :wink:

Witam. Na wiosnę rozpoczynam budowę domu z moratora D08 Przestronny. Co o nim sądzicie? Czy ktoś z Trójmiasta (okolic) będzie budował ten dom wiosną?

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji=

Zmianie podlega:

- poszerzam pomieszczenie gosp. kosztem tarasu

- zmieniam wiązary na krokwie i strop drewniany

- zmniejszam łazienkę "dla gości" na wc

- poszerzam taras na szerokość salonu

Z góry dzięki za odpowiedzi i uwagi.

• 3 weeks później...
Witam! podoba mi sie projekt DO8(z mężem chcemy rozpocząć budowe na wiosne). nie widziałam tego domku na żywo, jedynie kilka małych zdjęć w internecie. Jeśli ktoś z Lubuskiegoi wybudował już D08 to proszę o kontakt jestem jeszcze"zielona"w tym temacie,dlatego proszę o pomoc doświadczonych Przestronnych:) Jeśli ktoś ma możliwośc przesłania jakichkolwiek informacji, kosztorysów, zdjęć ( wnętrze domu) ,to bardzo, proszę o przesłanie na maila: [email protected] . Z góry dziękuję i pozdrawiam

Witam wszystkich

Mam pare pytan , jestem poważnie zainteresowany tym projektem

Czy zmiany dot. przenoszenia kominka na scianę toalety wymagaja zgody muratora i jaki może byc koszt projektanta

Czy istnieje mozliwośc przeniesienia kotla do pomieszczenia gospodarczego i jak wyżej zgoda i koszt.

czy może nie zmieniać projektu zadaszenia werandy a wykonać zadaszenie po odbiorze budynku?? - ostzegają mnie że spory jest koszt projektanta za zmiane konstrukcji dachu.

Z góry z awszystki odpowiedzi dziękuję

Pozdrawiam

Jacek

Witajcie Wszyscy "Przestronni"

Mam prośbę o podpowiedzi na temat kilku zmian :

1 czy przesuniecie kominka na scianke do toalety a co za tym idzie przeniesienie drzwi wiąże sie z koniecznoscią wydania zgody przez muratora oraz jakie koszty wezmie odemnie projektant

2 żona sugeruje mi aby przenieśc kociol do pomieszczenia gospodarczego, co wy na to -może ktoś to testowal no i jak wyąej czy potrzeban azgoda i jakie koszty

3 mam tez sugestie na temat wyjscia na mniejszy taras z salonu . nie bardzo mi pasują nie bedzie mozna siąsc na przeciwko kominka i salon roi sie taki przejsciowy. mozna by je zamienic na zwykle okna .

Jak ktoś ma jakies podpowiezi lub sugestie chętnie wyslucham . przy okazji jak ktoś chcialby podzielic sie fotkami tez bardzo chetnie pooglądam . mój mail [email protected]

z góry dziękuje

Witajcie Wszyscy "Przestronni"

Mam prośbę o podpowiedzi na temat kilku zmian :

1 czy przesuniecie kominka na scianke do toalety a co za tym idzie przeniesienie drzwi wiąże sie z koniecznoscią wydania zgody przez muratora oraz jakie koszty wezmie odemnie projektant

2 żona sugeruje mi aby przenieśc kociol do pomieszczenia gospodarczego, co wy na to -może ktoś to testowal no i jak wyąej czy potrzeban azgoda i jakie koszty

3 mam tez sugestie na temat wyjscia na mniejszy taras z salonu . nie bardzo mi pasują nie bedzie mozna siąsc na przeciwko kominka i salon roi sie taki przejsciowy. mozna by je zamienic na zwykle okna .

Jak ktoś ma jakies podpowiezi lub sugestie chętnie wyslucham . przy okazji jak ktoś chcialby podzielic sie fotkami tez bardzo chetnie pooglądam . mój mail [email protected]

z góry dziękuje

nad kotłem to bym się wcale nie zastanawiał!odrazu przenieść!zgoda nie jest potrzebna ale w razie w... można o nią poprosićprzy zamawianiu projektu!

Co do okna to racja Też bym zmienił na zwykłe!a co do kominka to ja bym go zostawił!ścianka od wc nie jaest aż tak duża, a po za tym byście patrzeli na kominek i ...drzwi od wc!wizualnie nic ciekaweg by nie wyszło z tej zmiany!

• 2 weeks później...

Ceść "przestronni"

ciągle jestem na etapie poszukiwań, jednak wizyta na Waszym forum przekonuje mnie, że D08 to jest to czego potrzebuje 2+2 family. Właśnie finalizujemy zakup działki 2000 m w okolicach Mińska Mazow. i jakoś dziwnie dobrze lezałby nam ten projekt. Czy jest ktoś powiedzmy w promieniu 50 km kto chciałby się pochwalić Przestronnym? Będę wdzięczny za informacje.

:roll:

• 1 month później...

tab GRATULACJE !!!

We wrześniu 2005 roku też przeprowadziłam się do takie stanu jak ty.

Bardzo cieszyła nas każda kolejna rzecz, każdy zakup.

W dalszym ciągu mamy bardzo dużo do zrobienia.

Wczoraj przeglądałam twój wątek w galerii zdjęć forumowiczów i chciałam ci przesłać zdjęcia oczywiście jeszcze niewykończonej łazienki i kuchni,ale nic mi nie wychodzi. Sprubuję jeszcze raz w niedzielę. Zdjęcia nie są najlepszej jakości,bo aparat mam tylko w telefonie.

Pozdrawiam.

tab GRATULACJE !!!

We wrześniu 2005 roku też przeprowadziłam się do takie stanu jak ty.

Bardzo cieszyła nas każda kolejna rzecz, każdy zakup.

W dalszym ciągu mamy bardzo dużo do zrobienia.

Wczoraj przeglądałam twój wątek w galerii zdjęć forumowiczów i chciałam ci przesłać zdjęcia oczywiście jeszcze niewykończonej łazienki i kuchni,ale nic mi nie wychodzi. Sprubuję jeszcze raz w niedzielę. Zdjęcia nie są najlepszej jakości,bo aparat mam tylko w telefonie.

Pozdrawiam.

Każda zdjęciowa inspiracja mile widziana. Dzięki, będę czekać. A niewykończonym domem (budynkiem) przejmować się nie będę, dom to ludzie, a nie budynek.

Nas cieszy wszystko, że w kominku można napalić, pogapić się w ogień. COś jest magicznego w tym. Niedługo układamy parkiet i wprowadzamy się. Czekamy tylko aż trochę posadzki przeschną, bo nasz parkieciarz palcem nie kiwnie póki nie spadnie wilgotność poniżej 2%. Na razie mamy super "dizajnerskie" lampy = żarówki + oprawki na kawałku kabla. Przełączniki bez ramek i innych dodatków. Ścian nie malujemy, domu nie tynkujemy:) Nic nie robimy :) Zarty żartami, Ściany na razie na biało, a potem powoli będziemy malować - czekamy na wygraną w lotto.

Jutro powinnam mieć więcej zdjęć z pola walki. Będą w dzienniku budowy.

Z pozdrowieniami dla wszystkich Przestronnych.