Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D08 PRZESTRONNY

Kto buduje d-08 lub d-24 ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Kto buduje d-08 lub d-24 ?

• projekty
      0
    • wymiana doswiadczen

Recommended Posts

tab my z drzwi wejściowych zaczęliśmy korzystać rok po wprowadzeniu. A teraz korzystamy ale nie często bo mamy zrobioną drogę dojazdową do garażu a do drzwi wejściowych nie ma chodnika i trzeba iść po piasku :-?

Xog - Niestety nie pamiętam już wymiaru drzwi - musiałabym zmierzyć. Gniazdo od odkurzacza mamy w korytarzu - na ścianie od pierwszej sypialni z garderobą - bliżej dużej łazienki - rura sięga do wszystkich sypialni. Drugie gniazdo mamy w wiatrołapie ale teraz umiejscowiłabym je gdzieś w salonie przy wejściu do salonu. To gniazdo wystarcza na cały salon, kuchnię, połowę pomieszczenia gospodarczego i na bliższe sypialnie.Trzecie gniazdo mam w kuchni na ścianie od pomieszczenia gospodarczego ale nie korzystam z niego bo stoi tam komoda :oops: Z tzw. szufelki też nie korzystam - dla mnie zbędny wydatek.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po rozmowie z fachowcem jednak będę zwężał owtór drzwiowy, podobno to żaden problem. Drzwi na zamówienie, jak wszystko co niestandardowe, zapewne będą dużo droższe.

Na budowie ruch jak w ulu, w tym samym czasie elewacje, elektryka, a jutro dodatkowo podbitka. I mnóstwo decyzji do podjęcia.

pozdrawiam

xoq

Po rozmowie z fachowcem jednak będę zwężał owtór drzwiowy, podobno to żaden problem. Drzwi na zamówienie, jak wszystko co niestandardowe, zapewne będą dużo droższe.

Na budowie ruch jak w ulu, w tym samym czasie elewacje, elektryka, a jutro dodatkowo podbitka. I mnóstwo decyzji do podjęcia.

pozdrawiam

xoq

Dopłata w moim przypadku, do drzwi szerszych wynosiła 100 (sto)zł

To chyba nie dużo, a fajnie mieć szersze drzwi wejściowe.

Raz, że szersze, dwa że proporcjonalnie są zgrane.

Ale... wybory są wyborami.

Ja nie chciałabym węższych.

Dopłata w moim przypadku, do drzwi szerszych wynosiła 100 (sto)zł

To chyba nie dużo, a fajnie mieć szersze drzwi wejściowe.

Raz, że szersze, dwa że proporcjonalnie są zgrane.

Ale... wybory są wyborami.

Ja nie chciałabym węższych.

To rzeczywiście niewiele. Nie wiem, czy drzwi które wybrasliśmy (CAL) można zamówić w takim rozmiarze.

Będę chyba jednak zwężać otwór, bo dzięki temu w wiatrołapie będzie miejsce na szafę.

pozdrawiam

xoq

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witajcie!

Czytam forum i jeśli można to nieśmiało proszę o przesyłanie na adres @ zdjęć domów przestronnych D08 - właśnie szykujemy się do budowy, a wizualizacja Waszych domów i pomysłów bardzo by nam pomogła.

Podaję adres @: [email protected]

Ja na razie mogę się "tylko" pochwalić działką - piękna, wielka łąka :)

dziękuję za pomoc i pzdr

HEJA!!!!

Dawno nas tutaj nie było,a w "przestronnym" duzo się zmieniło.Po majowym weekendzie będzie elewacja, wewnątrz bytują hydraulicy,a po nich przyjda panowie do posadzek.Ktoś z forum pytał o zadaszony taras,mamy takowy nawet całkiem spory bo powiekszyliśmy garaż i automatycznie pomieszczenie gospodarcze,(nie mogę się juz doczekać kiedy wypiję na nim poranną kawę,ale to jeszcze długa droga...).Zapraszamy (jeśli zaistnieje taka potrzeba)do obejrzenia na żywo domku. Może kogoś uchroni to od błędów.

Jarecka mieszkasz już?

do wszystkich przestronnych

Podajcie mi proszę :) :) wyceny waszych przestronnych z ostatnich 2 miesięcy (bo pewnie wsześniejsze już nie aktualne są). Musimy z mężem zdecydować czy budujemy drewniany czy murowany, a nie znamy cen za murowane domy.

Potrzebujemy przybliżone wyceny całych przestronnych albo też poszczególnych elementów - fundamentu, ścian murowanych, dachu, wykończenia.

Bardzo proszę o pomoc :) PLEASE :lol:

My wydaliśmy na stan zero 50 tys. zł., teraz robią parter (kończą) - koszt - 7.800 zł. gazobeton 24m. (cena ze stycznia) i 12 cm. 3.120 zł. (styczeń), kominy systemowe po 1.400 zł. każdy, robocizna 10.500 zł. kotwy i papa - 210 zł., beton na wieniec i nadproża - 2.080 zł. Deski szalunkowe (zabrakło z ław - 400 zł.). To na razie wszystko. Drewno zamówione - z impregnacją 700 zł. za m3.

My wydaliśmy na stan zero 50 tys. zł., teraz robią parter (kończą) - koszt - 7.800 zł. gazobeton 24m. (cena ze stycznia) i 12 cm. 3.120 zł. (styczeń), kominy systemowe po 1.400 zł. każdy, robocizna 10.500 zł. kotwy i papa - 210 zł., beton na wieniec i nadproża - 2.080 zł. Deski szalunkowe (zabrakło z ław - 400 zł.). To na razie wszystko. Drewno zamówione - z impregnacją 700 zł. za m3.

za trudne do podsumowania :)

czyli ile wydaliście do tej pory łącznie?

Bez działki wydaliśmy 98 tyś. zł. (w tym papiery, przyłącza wody i prądu i 10 tys. zaliczki na dachówkę)

A ja mam pytanie , ile moze kosztowac stan surowy zamkniety d 08 , dachowka ceramiczna i okna plastikowe .