lucecita 08.01.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Wielkimi krokami zbliża się ekipa wykończeniowa, a ja nie mogę zdecydować o kształcie części mieszkania...Aneks + pokój w którym chciałabym wydzielić mały fragment na łóżko.Wymyśliłam ściankę i po obu stronach drzwi przesuwne lub po prostu otwory bez drzwi. Pozostaje problem rozmieszczenia mebli - mały narożnik/sofa szafka rtv, stółCzy to ma racje bytu, czy za mały metraż aby coś wydzielać.http://i61.tinypic.com/30rxs7a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 08.01.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Nie ogarniam tego planu:rolleyes: gdzie pokój, gdzie aneks? (przy kominie?) co jest kuchnią, co wnęką, gdzie wejście?hmmm...chyba mam popołudniowy kryzys;)Może ktoś ogarnął ten plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka8 08.01.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Hehe Czytałam wpis, patrzyłam na plan i tak 2 razy. Stwierdziłam, że nie ogarniam i chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem. A tu proszę Czyli jednak nie jest chyba ze mną tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 08.01.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 No miałam takie same myśli - aż mi wstyd;) ale ciągle na niego zerkam i nadal nie mogę się połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.01.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Bo to mieszkanie bez wejścia i łazienki A najpewniej to wyrysowany tylko fragment mieszkania i ten przechodni pokój w lewym dolnym roku jest faktycznie przedpokojem... A sypialnia jest wydzielona w prawej dolnej części... A może nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 08.01.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Ale po co wydzielona sypialnia skoro jest do niej wejście z korytarza? hmmm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 08.01.2015 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) oj naplątałam:) tak, to jest fragment mieszkania. na dole korytarz, u góry po lewej kuchnia. Są drzwi z korytarza do tej niby sypialni, ale przy postawieniu pełnej ścianki byłoby to ciemne, ciasne pomieszczenie.http://i58.tinypic.com/123b18n.jpg Edytowane 8 Stycznia 2015 przez lucecita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 09.01.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Od razu lepiej;)lucecita - robiąc sypialnię na pewno zamurowałabym drzwi do niej z korytarza - lepiej dla sypialni, jak i dla zabudowy korytarza.Robiąc sypialnię zrobiłabym do niej jedno wejście z salonu - nie dwa. Wymyśliłam 3 propozycjehttp://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsf1196a16.jpg pierwszastół 120x80, sofa 230x90, fotel, szafka rtv 180x40, łóżko 165x210 pod materac 160 - zostaje wtedy 130cm na szafę, komody. Jeśli łóżko będzie pod materac 140 - więcej miejsca na szafę - nie wiem, co potrzebujesz. druga i trzecianarożnik 260x200, stół 140x80, szafka rtv 120x40 (ale nie wiem ile miejsca jest między oknami), reszta bez zmianW 3 propozycji wydłużyłam też ściankę od sypialni (zostaje otwór pod szklane drzwi) - można zrobić tu ściankę niską, np na 150-180cm i górę doświetlić szybą.Jeśli masz niskie okno przy aneksie kuchennym można pociągnąć zabudowę pod oknem i przejść w zabudowę rtv - wszystko zależnie od Waszych potrzeb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 09.01.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 09.01.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Alicyja - zastawiłaś drzwi balkonowe;) pomysł z szafą w sypialni fajny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 09.01.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Niestety przeglądarka(Opera) mi nie wyświetla obrazków zalinkowanych z niektórych serwisów, nawet nie sygnalizuje, że jakiś obrazek w treści posta został umieszczony. W tym wątku widzę tylko swój projekt. Widocznie w trakcie dokopywania się do linków (w celu wklejenia ich do IE) przegapiłam ten obrazek gdzie są drzwi balkonowe zaznaczone. Problem wyświetlania obrazków chwilowo rozwiązany. Poniżej dwie propozycje z innym umiejscowieniem kącika sypialnego - nie są jakieś bardzo atrakcyjne ale wklejam, może kogoś zainspirują Edytowane 9 Stycznia 2015 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 12.01.2015 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Ślicznie dziękuje . Ana289 fajna ta druga propozycja.Ścianka pomiędzy oknami ma 120 cm, więc w sam raz pod zaproponowaną szafkę rtv. Podoba mi się pomysł z szafą w sypialni zaproponowany przez alicyje, więc drzwi na pewno będą zamurowane. Myślałam również o takiej zabudowie źródło foto Trochę mi sie rozjaśniło Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 12.01.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Inspiracja też fajna lucecita:) pochwal się koniecznie po remoncie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts