Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cegiełka po cegiełce

Recommended Posts

Witam..

w końcu na nas nadszedł czas by utworzyć wątek.

Inicjały: A&M

Budujemy się od 2012 roku -domek parterowy bez użytkowego poddasza.

Salon z odkrytą więźbą do tego 3 pokoje + garderobopralnia + łazienka +kuchnia otwarta

Działka jak dla nas ogromna 35mx65, połowa las. Jednak ma też swoje minusy, wjazd od strony południowej, więc ogród i salon będą od strony północnej :(

1.jpg2.jpg

Nie wiem jak wstawić większe zdjęcia :(

Ta czerwona kreska w salonie - zmiana dwóch okien na jedno duże hst o długosi 4,5m

Ta w łazience to dorobiona wnęką na prycznic (chcę mieć w łazience prysznic i wannę)

Aktualnie jesteśmy na etapie stan surowy zamknięty. Czekamy na dodatnią temperaturę przy ruszyć z tynkami.

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA :)

1.jpg

2.jpg

Edytowane przez opiorek

• Odpowiedzi 130
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli chodzi o urządzanie wnętrz.. to chcemy zachować styl sielankowo - skandynawski

Kuchnia ma być biała prosta na wzór takich

mxcpkuchnie_w_stylu_skandynawskim_tvis.as_11.jpg20364_8un7f02u.jpg

IMG_3528.JPG

Meble białe matowe lub satynowe wykończenie, blat chyba czarny lub szary ( marze o drewniany, lecz minusem są względy praktyczne)

A salon taki z odkrytą więźbą of course ;) 10464045_646203792168799_1754729934896436072_n.jpg

kuchnia8.jpg

Edytowane przez opiorek

Nie mogę dodać żadnego zdjęcia nawet takiego o rozmiarze 22 KB pomóżcie :bash:

Byliśmy wczoraj w sklepie i wybieraliśmy płytki:

do salonu DAKOTA AVANA drewnopodbne i długie 1,2m lub 1,7m są przepiękne... jednak cena zwala z nóg 200 zł/m2 za długość 1,2m.. a potrzebujemy ich 70m2. Te same płytki mają iśc do kuchni korytarzy.. (nie chce łączeń kilku podłóg)0_0_productGfx_598a3b3461dcd4ccee6fa46a8fb3e4c7.jpg

Wybraliśmy też panele do pokoi DĄB BONGO z komfortu cena 62 zł/m2 nie wiemy tylko jak wyglądają w całości..czy tych ciemnych przepaleń nie jest zbyt dużo.. Macie może jakieś fotki z realizacji?panel.jpg

Podobają mi się jeszcze takie.. niestety nie byłoich w sklepie by zobaczyć na żywo, cena 50 zł/m2

dab celtycki komfort.jpg

Edytowane przez opiorek

Kolejne płytki do łazienki Japan Porcelanosa

[ATTACH=CONFIG]298297[/ATTACH]

Meisha / Garam to płytki,które aktualnie mam w łazience, wyglądają bardzo ciekawie. Zrobiłam w takim ustawieniu jak na folderze Paradyża, ciemne na górze, jasne na dole i ciemna podłoga. Te drewnopodobne bardzo ładne, tańszych poszukajcie w necie, można sporo zaoszczędzić (nawet do 30%).

Powodzenia:)

Chciałam mieć dwie umywalki w łazience... jednak M chce mieć jedną podwójną

[ATTACH=CONFIG]298823[/ATTACH

citterio-umywalka-z-dwoma-otworami-120x50-cm.jpg

]1355230065Dlbath.jpg

szukam coś na wzór tej drugiej.. niby podwójna a pojedyncza;)

W sumie na szafkę z umywalką mamy do przeznaczenia około 120 cm. Jak radzicie, wystarczy? Czy jak będą dwie mniejsze nie będzie się lać po bokach?

imagesas.jpg

A propo szukam też bardzo podobnej szafki pod umywalkę jak ta:

keramag-citterio-szafka-podumywalkowa-118-4x54-3-cm-bezowa-835220.jpg

Cena tej zwala mnie z nóg 5 tys:(

57283d18-d90a-4e86-b4fc-0a75e30e9f8a.jpg

Edytowane przez opiorek

Witaj :)

Ja dopiero na etapie załatwiania papierologii do PNB, ale też mam działkę z wjazdem od południa, też planujemy pobudować parterowy dom i też podobają mi się kuchnie takie jak Tobie :D

Nasz dom będzie stał tyłem do wjazdu i tym sposobem duże przeszklenia znajdą się od południowej strony, z boku domu dorabiamy wejście dla gości. Taki jest plan :)

Co do zdjęć, to nie mam pojęcia, dlaczego takie małe Ci się wklejają, może po prostu mają mały rozmiar na Twoim komputerze?

Duże pokazują się dopiero wtedy, gdy wcześniej się je wrzuca na fotosik czy inną stronę służącą publikacji zdjęć. Ja tego nie robię, szkoda czasu.

Inspiracji kuchni poszukaj też wśród angielskich i prowansalskich, myślę, że znajdziesz coś dla siebie :) Ja mam w zbiorach m.in. takie:

22d2db640fa1c8b5.jpg1227_kuchniaRCN_View02_cmm.jpg

Więcej zdjęć nie chciało się dodać do tego postu ;)

Dziękuję za inspirację ;)

Kuchnie już mam prawie wymyśloną w głowie ;)

Teraz wałkuję łazienkę..

Co do zdjęć też czasami nie mogę ich dodać :wtf:

Myśleliśmy o salonie od południowej strony czyli od wjazdu.. ale z tyłu mam las i szkoda mi widoku. Staneło na tym, że salon mamy od północy.. już trudno coś za coś:rolleyes:

Jeśli chodzi o dom parterowy to bardzo polecam.. zobaczymy jak się będzie mieszkać.

No pewnie, jakiś kompromis trzeba przyjąć :)

Niestety nie mam zdjęć łazienek, bo na razie jakoś tylko kuchnia mnie interesowała ;) Wybierz się do jakiegoś dużego salonu i pooglądaj płytki na żywo, czasami różnice między zdjęciem kolekcji a wyglądem w rzeczywistości są kolosalne. Łazienkę chcesz mieć w kolorystyce beżowo-brązowej?

Drzwi wewnętrzne (narazie na nie funduszy brak;p) mają być białe... (choć okna kolor orzech.. no właśnie powinno sie dobierać drzwi wewnętrze w kolorze okien czy mogą być innego koloru?)

Jeśli zostaną białe to może takie jak te H.4 z Porty Koncept rozważam również pełne, ale mam korytarz 1,4x7,7m i boję się, że może być w nim ciemno, choć przewiduje w nim białe ściany i jasne płytki drewnopodobne (te samo co w salonie i kuchni)

drzwiporta H.4.jpg

inne Porta vector model E

vectore.jpg

i takie (ale boję się ich troche..a nawet bardzo:p będą bezwzględnie wyznaczać charakter wszystkich pomieszczeń)

15-316.jpg

Edytowane przez opiorek

witam się tutaj :)

co do drzwi - wg mnie nie muszą być do okien... a co ma piernik do wiatraka? :-P

ja mam grafitowe okna (obustronnie) a drzwi białe ;)

korytarz mam o szerokości Twojego, ale dłuższy - pomalowany jest na biało a drzwi mają szybki, bo inaczej byłoby za ciemno wg

mnie... a drugie - chcieliśmy wiedzieć czy w jakimś pokoju (u dzieciaków) świeci się światło wieczorem, a przez szybkę to najlepiej widać :)

mimo iż szalenie podobają i się pełne drzwi to jednak wygrała u nas szybka - ale jest prawie biała, nic przez nią nie widać :lol2:

i zgadzam się z doriko że wcale nie wyznaczają bardzo charakteru - są dość klasyczne, więc się obronią... tym bardziej że pasują do Twych inspiracji stylem