opiorek 08.01.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Witam.. w końcu na nas nadszedł czas by utworzyć wątek. Inicjały: A&M Budujemy się od 2012 roku -domek parterowy bez użytkowego poddasza. Salon z odkrytą więźbą do tego 3 pokoje + garderobopralnia + łazienka +kuchnia otwarta Działka jak dla nas ogromna 35mx65, połowa las. Jednak ma też swoje minusy, wjazd od strony południowej, więc ogród i salon będą od strony północnej Nie wiem jak wstawić większe zdjęcia Ta czerwona kreska w salonie - zmiana dwóch okien na jedno duże hst o długosi 4,5m Ta w łazience to dorobiona wnęką na prycznic (chcę mieć w łazience prysznic i wannę) Aktualnie jesteśmy na etapie stan surowy zamknięty. Czekamy na dodatnią temperaturę przy ruszyć z tynkami. ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA Edytowane 12 Stycznia 2015 przez opiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 08.01.2015 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o urządzanie wnętrz.. to chcemy zachować styl sielankowo - skandynawski Kuchnia ma być biała prosta na wzór takich Meble białe matowe lub satynowe wykończenie, blat chyba czarny lub szary ( marze o drewniany, lecz minusem są względy praktyczne) A salon taki z odkrytą więźbą of course Edytowane 11 Stycznia 2015 przez opiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 09.01.2015 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 tak wygląda aktualnie łazienka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 09.01.2015 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 a TAK USTAWIENIE SANITARIATÓW ( TAK NA SZYBKO) podpowiedzcie proszę jak wstawić większe zdjęcia...bo na tych nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 09.01.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Myslałam o takich płytkach do łazienki i taka wanna (niestety nie mamy zbyt dużo miejsca na wannę) Edytowane 9 Stycznia 2015 przez opiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 11.01.2015 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Nie mogę dodać żadnego zdjęcia nawet takiego o rozmiarze 22 KB pomóżcie Byliśmy wczoraj w sklepie i wybieraliśmy płytki: do salonu DAKOTA AVANA drewnopodbne i długie 1,2m lub 1,7m są przepiękne... jednak cena zwala z nóg 200 zł/m2 za długość 1,2m.. a potrzebujemy ich 70m2. Te same płytki mają iśc do kuchni korytarzy.. (nie chce łączeń kilku podłóg) Wybraliśmy też panele do pokoi DĄB BONGO z komfortu cena 62 zł/m2 nie wiemy tylko jak wyglądają w całości..czy tych ciemnych przepaleń nie jest zbyt dużo.. Macie może jakieś fotki z realizacji? Podobają mi się jeszcze takie.. niestety nie byłoich w sklepie by zobaczyć na żywo, cena 50 zł/m2 Edytowane 11 Stycznia 2015 przez opiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 11.01.2015 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Kolejne płytki do łazienki Japan Porcelanosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 11.01.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Kolejne płytki do łazienki Japan Porcelanosa [ATTACH=CONFIG]298297[/ATTACH] Meisha / Garam to płytki,które aktualnie mam w łazience, wyglądają bardzo ciekawie. Zrobiłam w takim ustawieniu jak na folderze Paradyża, ciemne na górze, jasne na dole i ciemna podłoga. Te drewnopodobne bardzo ładne, tańszych poszukajcie w necie, można sporo zaoszczędzić (nawet do 30%). Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 13.01.2015 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Kolejne inspiracje: Edytowane 13 Stycznia 2015 przez opiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 14.01.2015 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Chciałam mieć dwie umywalki w łazience... jednak M chce mieć jedną podwójną [ATTACH=CONFIG]298823[/ATTACH ] szukam coś na wzór tej drugiej.. niby podwójna a pojedyncza;) W sumie na szafkę z umywalką mamy do przeznaczenia około 120 cm. Jak radzicie, wystarczy? Czy jak będą dwie mniejsze nie będzie się lać po bokach? A propo szukam też bardzo podobnej szafki pod umywalkę jak ta: Cena tej zwala mnie z nóg 5 tys:( Edytowane 14 Stycznia 2015 przez opiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.01.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witaj Ja dopiero na etapie załatwiania papierologii do PNB, ale też mam działkę z wjazdem od południa, też planujemy pobudować parterowy dom i też podobają mi się kuchnie takie jak Tobie Nasz dom będzie stał tyłem do wjazdu i tym sposobem duże przeszklenia znajdą się od południowej strony, z boku domu dorabiamy wejście dla gości. Taki jest plan Co do zdjęć, to nie mam pojęcia, dlaczego takie małe Ci się wklejają, może po prostu mają mały rozmiar na Twoim komputerze? Duże pokazują się dopiero wtedy, gdy wcześniej się je wrzuca na fotosik czy inną stronę służącą publikacji zdjęć. Ja tego nie robię, szkoda czasu. Inspiracji kuchni poszukaj też wśród angielskich i prowansalskich, myślę, że znajdziesz coś dla siebie Ja mam w zbiorach m.in. takie: Więcej zdjęć nie chciało się dodać do tego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 14.01.2015 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Dziękuję za inspirację Kuchnie już mam prawie wymyśloną w głowie Teraz wałkuję łazienkę.. Co do zdjęć też czasami nie mogę ich dodać Myśleliśmy o salonie od południowej strony czyli od wjazdu.. ale z tyłu mam las i szkoda mi widoku. Staneło na tym, że salon mamy od północy.. już trudno coś za coś Jeśli chodzi o dom parterowy to bardzo polecam.. zobaczymy jak się będzie mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.01.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 No pewnie, jakiś kompromis trzeba przyjąć Niestety nie mam zdjęć łazienek, bo na razie jakoś tylko kuchnia mnie interesowała Wybierz się do jakiegoś dużego salonu i pooglądaj płytki na żywo, czasami różnice między zdjęciem kolekcji a wyglądem w rzeczywistości są kolosalne. Łazienkę chcesz mieć w kolorystyce beżowo-brązowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 14.01.2015 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Niekoniecznie beżowo-brązowej. Byliśmy kiedyś w cermagu i te płytki japan wpadły nam w oko..w sumie to się nimi zachwycaliśmy Jedziemy teraz w sobotę znowu by sprawdzić czy nadal tak nam sie podobają.. w innych sklepach nic ciekawego nie wyparzyłam.. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 14.01.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam się w wątku, będę podglądać. Też jestem z Wrocławia, warto podjechać zobaczyć płytki do Marazzi i na Karmelkową. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 15.01.2015 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Cześć martaMarcie;) Dziękuję bardzo za podpowiedzi, wybieram się w sobotę na oględziny płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 15.01.2015 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Drzwi wewnętrzne (narazie na nie funduszy brak;p) mają być białe... (choć okna kolor orzech.. no właśnie powinno sie dobierać drzwi wewnętrze w kolorze okien czy mogą być innego koloru?) Jeśli zostaną białe to może takie jak te H.4 z Porty Koncept rozważam również pełne, ale mam korytarz 1,4x7,7m i boję się, że może być w nim ciemno, choć przewiduje w nim białe ściany i jasne płytki drewnopodobne (te samo co w salonie i kuchni) inne Porta vector model E i takie (ale boję się ich troche..a nawet bardzo:p będą bezwzględnie wyznaczać charakter wszystkich pomieszczeń) Edytowane 15 Stycznia 2015 przez opiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.01.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Witam się Moim zdaniem ostatnie:yes: Nie rozumiem dlaczego miały by determinować wnętrze bardziej niż te poprzednie. Inspiracje kuchenne jak widziałaś u mnie są bardzo moje. Łazienkowe też w moich klimatach. Wklejaj więcej może się zainspiruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 15.01.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 witam się tutaj co do drzwi - wg mnie nie muszą być do okien... a co ma piernik do wiatraka? ja mam grafitowe okna (obustronnie) a drzwi białe korytarz mam o szerokości Twojego, ale dłuższy - pomalowany jest na biało a drzwi mają szybki, bo inaczej byłoby za ciemno wg mnie... a drugie - chcieliśmy wiedzieć czy w jakimś pokoju (u dzieciaków) świeci się światło wieczorem, a przez szybkę to najlepiej widać mimo iż szalenie podobają i się pełne drzwi to jednak wygrała u nas szybka - ale jest prawie biała, nic przez nią nie widać i zgadzam się z doriko że wcale nie wyznaczają bardzo charakteru - są dość klasyczne, więc się obronią... tym bardziej że pasują do Twych inspiracji stylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 16.01.2015 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Dziękuję dziewczyny za odwiedziny, bardzo mi miło;) Kurcze..jak tak mówicie to muszę obejżeć te ostatnie drzwi na żywo.. może faktycznie nie ma się co bać Choć światło w pokoju dzieciaków też jest zaletą.. w końcu nalepszą formą zaufania jest kontrola haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts