Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cegiełka po cegiełce

Recommended Posts

• Odpowiedzi 130
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny sama nie wiem jaka będzie ostateczna koncepcja...

Nie chce mieć ciemnej łazienki...stąd te dywagacje;p

Wymyśliłam teraz ten matrix głownie białe a tam gdzie kibelki i zlew czarne na przykład;p

Opiorku, miałam tak samo, miałam wybraną Porcelanosę tylko fale, a potem jak zaczęłam jeździć oglądać, to jeszcze z 10 razy nam się koncepcja zmieniła:) Matrixy świetne:)

mothernature kuchnia: szafki białe matowe styl jak na fotce, blat chciałam drewniany.. ale jeszcze myślimy, jak nie to jakiś grafit

Ściany w kuchni jasno szare,podłoga ta co w salonie -płytki drewnopodobne

A płytki w pasie nad blatem właśnie takie jak pokazałaś :yes:

Zamiast szafek górnych, jakaś półka (w sumie nie mamy za dużo miejsca na szafki wiszące)

Wstępne plany kuchni

1A.jpg2A.jpg3A.jpg5A.jpg6A.jpg

Tam gdzie jest na szafka narożna na blacie będą chyba półki wiszące.. teraz troche ciężko to wygląda

Ooooooooooooo świetna kuchnia! Super zaplanowana :lol2: Faktycznie, szafka narożna troszkę przytłacza, więc albo półki albo może wisząca pozioma szafka (w stylu tej nad mikrofalą) i pod nią półka?

Podobają mi się drewniane blaty, ale ponoć nie są zbyt praktyczne, łatwo zarysować.

Moja kumpela ma kuchnię w szarościach z białymi szafkami, ale ma 2 odcienie szarego. Będę u niej w weekend, to może cyknę fotki, żeby Ci pokazać :)

W jakim programie robiłaś wizualizację?

Ech właśnie nasmarowałam posta i przez przypadek wklikałam się na inną stronę i post poszedł, ech więc od nowa choć może to znak że nie powinnam pisać tego co chce napisać bo słodzić nie będę.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=299988&d=1421759360

Plan kuchni wizualnie bardzo dobrze poza szafką narożną którą uważam za zbędną. Szafka narożna ma rację bytu tylko jako element ciągu szafek inaczej wygląda jak jakaś pozostałość. Nawet na końcu ciągu wygląda jakby usunięto ciąg szafek z drugiej ściany.

Z tego co widzę to ta szafka stoi na blacie a nie wisi więc dodatkowo zabiera miejsce na blacie i to w miejscu gdzie jest ono najbardziej potrzebne czyli pomiędzy kuchenką a zlewem. W tym miejscu masz mało blatu i to w samym rogu. Można by odsunąć kuchenkę w prawo. Blatu po prawej masz dużo a tam wystarczyło by 40-60cm. No i wywal ta narożną :p

Ale to oczywiście moja opinie których brać pod uwagę nie musisz.

Warto wrzucić projekt na wątek projektowy jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś KLIK

Udziela się tam kilka dziewczyn które potrafią świetnie doradzić.

Inspiracje piękne :)

Edytowane przez Doriko

Marcia no właśnie kiepsko.. nie miałam czasu w ostatnim tygodniu. Podjeliśmy decyzje co do płytek zostają dakoty jednak 40zł różnicy na metrze robi swoje a potrzebujemy ich około70m2.

W piątek jedziemy wybierać łazienkę (mam nadzieję ze juz ostatecznie)

Na budowie kończą elektrykę i czekamy na wiosnę ;)

Ale podczytuję, że u Ciebie praca wre.. extra ;)

Cześć :)

Nie mam niestety fotek z kuchni koleżanki, bo stwierdziła, że za duży ma bałagan po przygotowaniach do imprezy ;) Ale przemalowała jedną ścianę, na której miala grafitowy kolor i teraz całą kuchnię ma w jasnym szarym. Ten grafitowy jej się nie spodobał.

Mam za to dla Ciebie parę inspiracji czarnych łazienek z lutowego wydania Living etc., może coś Ci się spodoba :D

MWSnap542.jpgMWSnap543.jpgMWSnap544.jpgMWSnap545.jpg

Wczoraj podjęliśmy kilka decyzji..

łazienka będzie jednak porcelanosa japan w środę ma być wizka od pani architekt z cermagu

reszta płytek(kuchnia, salon,korytarz) dakota avana

i czekamy na wiosnę by tynki kłaść:yes:

To super, że decyzje już podjęte, nie widziałam ani jednych, ani drugich na żywo. Będziesz płytki zamawiała bezpośrednio w Cermagu? ...no to czekam na wizki:)