przemekg 08.01.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Witam, jestem świeżo po rozmowach z cieślą, nie zdawałem sobie sprawy z faktu że owa rozmowa wzbudzi we mnie tyle niepewności i uświadomi iż wiedza którą posiadam nie jest wystarczająca aby ocenić Jego zamiary i doświadczenie ... Jak wiele osób posiłkuję się różnymi metodami weryfikacji, jeśli to możliwe chciałbym Was prosić o kilka rad i podpowiedzi ... Jestem przed zakupem więźby, cena jaką usłyszałem to 750 zł plus Vat za metr sześcienny, dodam że potrzebuję 12,7. Czy ta cena na chwilę obecną jest dobra ? Zakupiłem jakiś czas temu materiał na deskowanie, chciałem aby deski przed położeniem były suche, cieśla powiedział że mam je oddać do tartaku w celu fazowania, lepiej jeśli będą miały wpusty, to Jego opinia ... Czy Waszym zdaniem to konieczne ??? Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie ? Mam też pytanie jaką papę polecacie na krycie desek ? Z góry dziękuję za podpowiedzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 08.01.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Fazowanie bez sensuMokre czy suche nie ma znaczenia ważne by były zdrowe…Jak dasz suche i zamokną to ci się złódkują wiec lepiej dać świeże to się najwyżej porobią szpary…Papa SBS na osnowie polimerowej podkładowa termozgrzewalna 3 mm lub więcej.Mocować papiakami górą i przykrywać kolejnym pasem papiaki. Kontrłaty przesmarować lepikiem na zimno (bezrozpuszczalnikowym) by papy nie rozpuszczało. Pamiętaj o szczelinie wentylacyjnej w kalenicy i pomiędzy ociepleniem a deskami, a także o rozwiązanie okapu i odprowadzenie skroplin czy do rynny czy na pas podrynnowy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekg 08.01.2015 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź ... Pytanie zatem ??? Jak w moim przypadku uniknąć złódkowania desek ? Czy krycie w odpowiednich warunkach atmosferycznych wystarczy ? Szybkie pokrycie papą ? Edytowane 8 Stycznia 2015 przez przemekg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 09.01.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 no jak masz suche do mozesz delikatne szpary robic, pape mocujesz tylko jednym rzedem papiakow ktore zakrywasz kolejnym wiec ewentualna praca desek na nia nie wplywa, poza tym polecam pape na podkladzie poliestrowym i zwlaszca zima modyfikowana SBS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts