tomasz130672 08.01.2015 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Witam Stałem się właścicielem 2 lokali mieszkalnych w kamienic w której znajduje się na łącznie 6 mieszkań. Pozostałe 4 lokale niestety należą do lekko upierdliwego człowieka, który utrudnia wszystko na każdym kroku.... Wracając do sprawy.... Do mieszkań mam doprowadzony przyłącz w następujący sposób.... Na klatce schodowej zlokalizowany jest jeden licznik... do lokalu nr 1 na parterze wchodzi przyłącz od licznika, z tego przyłącza zasilane jest to mieszkanie i jedną odnogą wychodzi do lokalu nr2 na pietrze Chciałbym rozdzielić taki przyłącz na dwa osobne liczniki lub by lokal nr2 był jako z pod licznikiem. Cały podział musiał by być raczej zrealizowany w obrębie tych dwóch mieszkań których jestem jedynym właścicielem, gdyż teren do okoła kamienicy jak i klatka schodowa którędy biegnie przyłącz są w współwłasności i nie uzyskam zgody od współwłaściciela na osobny przyłącz czy też pociągnięcie osobnego przyłącza od liczników, gdyż na każdą okoliczność jest odpowiedź "nie bo nie" Czy jesteśmy wgl w stanie coś takiego wykonać bez zgody sąsiada ?? Jeśli tak to jak by to wyglądało w praktyce i z jakimi kosztami musiał bym się liczyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 10.01.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Ja mam dom podzielony na 3 strefy, a na zewnątrz jest jeden licznik dla PGE. Wszystko znajduje sie w jednej rozdzielni w wiatrołapie. Wykonał to elektryk w nowym budynku przed tynkowaniem. PGE odebrało budynek i nie było z tym problemu, sprawdzali inne rzeczy, np bezpieczeństwo. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 10.01.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Pod licznik można założyć w lokalu nr 1, lub nr 2 nie ma to znaczenia ,nie widzę tu żadnego problemu.chyba w jednym i w drugim lokalu masz skrzynkę bezpiecznikową?tam właśnie na zasilaniu tej skrzynki zakładasz pod licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz130672 12.01.2015 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Pod licznik można założyć w lokalu nr 1, lub nr 2 nie ma to znaczenia ,nie widzę tu żadnego problemu. chyba w jednym i w drugim lokalu masz skrzynkę bezpiecznikową? tam właśnie na zasilaniu tej skrzynki zakładasz pod licznik Tak tylko ja potrzebuję rozdzielić to jak by na dwie umowy.... tak by nabywca lokalu nr1 i nr2 mieli osobne liczniki a nie spółkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts