zemsta koparki 09.01.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Witam, mam takie pytanie do was, gdyż jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o budowlankę. Mam firmę która montuje mi brodzik w miejscu starego, nie wiem czy tak można ale miedzy ścianę, a krawędź brodzika dali piankę montażową zamiast to zamurować. Teraz na to ma iść klej to płytek i płytki. a na dole między płytkami a brodzikiem ma iść silikon. Pytanie czy coś takiego jak na zdjęciu można tak zrobić? Do tej pory myślałem że pianki używa się do okien, a nie do brodzika. Brodzik jest plastikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 09.01.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Witam, mam takie pytanie do was, gdyż jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o budowlankę. Mam firmę która montuje mi brodzik w miejscu starego, nie wiem czy tak można ale miedzy ścianę, a krawędź brodzika dali piankę montażową zamiast to zamurować. Teraz na to ma iść klej to płytek i płytki. a na dole między płytkami a brodzikiem ma iść silikon. Pytanie czy coś takiego jak na zdjęciu można tak zrobić? Do tej pory myślałem że pianki używa się do okien, a nie do brodzika. Brodzik jest plastikowy. Można, a nawet trzeba. Pianka wypełni wolne przestrzenie i usztywni brodzik, a przy tym jest na tyle elastyczna, że podczas wchodzenia do brodzika, czy poruszaniu się w nim nie powinno być żadnych odgłosów typu skrzypienie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zemsta koparki 10.01.2015 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź, jestem spokojniejszy. A mam pytanie bo dziś założyli na ta piankę i brodzik silikon. Tylko na brodziku została taśma niebieska ochronna oraz taka cienka białą folia ochronna na całym brodziku, i teraz ten silikon i ta piana jest przyklejona bezpośrednio do tej folii a nie do brodzika, mówią że wytną to nożem ale czy pod wpływem wody ta folia nie odklei się od brodzika? Na 3 zdjęciu wyciąłem kawałek pianki. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez zemsta koparki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 10.01.2015 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 na te zielone mają iść jeszcze płytki czy jak to ma być? boj ak [płytki to nie ma o co się bać odetną w pionie z zielonymi i płytki ładnie dopasują do brodzika i wtedy nałożą siliokon w miejsce połączenia jeśli inaczej to ja tego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts