Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brodzik, montaż przy ścianie

zemsta koparki

Recommended Posts

Witam,

mam takie pytanie do was, gdyż jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o budowlankę.

Mam firmę która montuje mi brodzik w miejscu starego, nie wiem czy tak można ale miedzy ścianę, a krawędź brodzika dali piankę montażową zamiast to zamurować. Teraz na to ma iść klej to płytek i płytki. a na dole między płytkami a brodzikiem ma iść silikon.

Pytanie czy coś takiego jak na zdjęciu można tak zrobić?

Do tej pory myślałem że pianki używa się do okien, a nie do brodzika.

Brodzik jest plastikowy.IMG_0119.jpgIMG_0120.jpg

Witam,

mam takie pytanie do was, gdyż jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o budowlankę.

Mam firmę która montuje mi brodzik w miejscu starego, nie wiem czy tak można ale miedzy ścianę, a krawędź brodzika dali piankę montażową zamiast to zamurować. Teraz na to ma iść klej to płytek i płytki. a na dole między płytkami a brodzikiem ma iść silikon.

Pytanie czy coś takiego jak na zdjęciu można tak zrobić?

Do tej pory myślałem że pianki używa się do okien, a nie do brodzika.

Brodzik jest plastikowy.

Można, a nawet trzeba. Pianka wypełni wolne przestrzenie i usztywni brodzik, a przy tym jest na tyle elastyczna, że podczas wchodzenia do brodzika, czy poruszaniu się w nim nie powinno być żadnych odgłosów typu skrzypienie:)

Dziękuję za odpowiedź, jestem spokojniejszy.

A mam pytanie bo dziś założyli na ta piankę i brodzik silikon.

Tylko na brodziku została taśma niebieska ochronna oraz taka cienka białą folia ochronna na całym brodziku, i teraz ten silikon i ta piana jest przyklejona bezpośrednio do tej folii a nie do brodzika, mówią że wytną to nożem ale czy pod wpływem wody ta folia nie odklei się od brodzika?IMG_0149 (1).jpgIMG_0120.jpgIMG_0148 (1).jpg

Na 3 zdjęciu wyciąłem kawałek pianki.

Edytowane przez zemsta koparki