Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zbyt wysokie rachunki za prąd

Recommended Posts

Warto pomyśleć nad zmianą dostawcy prądu, skoro Twoje rachunki są wysokie. Moja znajoma zmieniła dostawce i pozytywnie wpłynęło to na jej portfel. Więcej możesz dowiedzieć się tutaj xxx

Jasne - zmiana dostawcy wpłynie na zmniejszenie zużycia - genialne.

Tomaszs131 Wydaje mi się, że już gdzies o tym z Tobą pisałem. U mnie bytowy na 40 dni wyszedł 400kwh.

Do tej pory pierwszy rachunek. Także wydaje mi się ze 10kwh na dzień to dużo a u Ciebie to 15kwh...

Jednak po rozmowach ze znajomymi wnioskuje ze chyba to będzie norma...

Edytowane przez link2jack

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba raczej nie mieliśmy okazji na podobny tema wcześniej rozmawiać.

Mam pewne podejżenia co do przyczyny. Prawdopodobnie nagrzewnica w rekuperatorze przyczynia się do wysokiego zużycia prądu. Reku jest spore to i grzałka musi być sporej mocy.

Muszę kupić miernik zużycia prądu w gniazdku i to sprawdzić.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Otrzymałem kolejny rachunek za prąd, za okres dwóch miesięcy. Okazało się, że w porównaniu do poprzedniego rozliczenia zaoszczędziłem 99 kWh.

Tym razem dopilnowałem by moje małe pociechy wyłączały po sobie oświetlenie. Ogólnie w poprzednim okresie zbyt często pozostawialiśmy włączone różne urządzenia, które nikomu nie były potrzebne: TV, tuner, kino domowe, czy też wspomniane przeze mnie wcześniej włączone światło.

Dwa tygodnie temu zmieniłem sterowanie cyrkulacji z czasowej na na żądanie. Jakieś znikome oszczędności też powinniśmy zaliczyć.

• 3 years później...