link2jack 07.02.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Warto pomyśleć nad zmianą dostawcy prądu, skoro Twoje rachunki są wysokie. Moja znajoma zmieniła dostawce i pozytywnie wpłynęło to na jej portfel. Więcej możesz dowiedzieć się tutaj xxx Jasne - zmiana dostawcy wpłynie na zmniejszenie zużycia - genialne. Tomaszs131 Wydaje mi się, że już gdzies o tym z Tobą pisałem. U mnie bytowy na 40 dni wyszedł 400kwh. Do tej pory pierwszy rachunek. Także wydaje mi się ze 10kwh na dzień to dużo a u Ciebie to 15kwh... Jednak po rozmowach ze znajomymi wnioskuje ze chyba to będzie norma... Edytowane 7 Lutego 2017 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.02.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Chyba raczej nie mieliśmy okazji na podobny tema wcześniej rozmawiać.Mam pewne podejżenia co do przyczyny. Prawdopodobnie nagrzewnica w rekuperatorze przyczynia się do wysokiego zużycia prądu. Reku jest spore to i grzałka musi być sporej mocy.Muszę kupić miernik zużycia prądu w gniazdku i to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.02.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Też mnie prąd wkurza na miesiąc idzie ok 220kwh ok65% w taniej Już za bardzo nie wiem na czym przyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.02.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Mam jednego złodzieja alarm z kamerami to ok 1kWh dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.02.2017 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Trzeba by sprawdzić licznik u mnie ze 2 się spaliły od pioruna tzn działały ale chodziły jak chciały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.03.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Otrzymałem kolejny rachunek za prąd, za okres dwóch miesięcy. Okazało się, że w porównaniu do poprzedniego rozliczenia zaoszczędziłem 99 kWh.Tym razem dopilnowałem by moje małe pociechy wyłączały po sobie oświetlenie. Ogólnie w poprzednim okresie zbyt często pozostawialiśmy włączone różne urządzenia, które nikomu nie były potrzebne: TV, tuner, kino domowe, czy też wspomniane przeze mnie wcześniej włączone światło.Dwa tygodnie temu zmieniłem sterowanie cyrkulacji z czasowej na na żądanie. Jakieś znikome oszczędności też powinniśmy zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelromanski85 10.06.2020 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 przy dużych rachunkach za prąd warto zastanowić sie co jest dokładną przyczyna. Jeżeli chcesz płacić tylko opłaty stałe to zamontuj sobie fotowoltaikę i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts