mazi07 09.01.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Mam garaż murowany z płaskim dachem. zastanawiam się czy go ocieplić. I czym ocieplić zarówno ściany jak i sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.01.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Garaż wolnostojący i nieogrzewany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 11.01.2015 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 garaż znajduje się w szeregu garaży. i nie jest ocieplany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 11.01.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 garaż znajduje się w szeregu garaży. i nie jest ocieplany A rozważałeś wełnę mineralną? To bardzo dobry izolacja, zarówno pod względem akustycznym jak i cieplnym. Dodam że jest niepalna co przy garażach usytuowanych na dalekich przedmieściach ma kluczowe znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.01.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 wełna mineralna?? wiedziałem że stropy ociepla się wełną. ale ścian to nie wiedziałem. Jakieś konkretne rozwiązania możecie polecić aby sobie poczytać i nabyć nowej wiedzy?? Możesz skorzystać z kilku produktów ale najbardziej popularnymi są FASROCK LL http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/3927/produkty/fasrock-ll albo FRONTROCK MAX E http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/1332/produkty/frontrock-max-e Obydwa produkty są składnikami systemu ocieplania ścian zewnętrznych ECOROCK FF http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/4326/produkty/system-ecorock-ff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 20.01.2015 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 A rozważałeś wełnę mineralną? To bardzo dobry izolacja, zarówno pod względem akustycznym jak i cieplnym. Dodam że jest niepalna co przy garażach usytuowanych na dalekich przedmieściach ma kluczowe znaczenia. nie rozważałem wełny mineralne. Możesz coś polecić?? Strony producentów abym mógł sobie poczytać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 23.01.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 nie rozważałem wełny mineralne. Możesz coś polecić?? Strony producentów abym mógł sobie poczytać co i jak Mogę polecić tylko tego producenta którego wełną sam ocieplałem garaż . Dodam że jest to garaż wolno stojący i nie ogrzewany. Wełna spisuje się doskonale. Jest to Isover. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 24.01.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 A jaki jest cel ocieplania nieogrzewanego budynku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.01.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Jak masz ocieplone ściany i dach a w podłodze nie masz izolacji to zimą duże szanse że nie będziesz miał w środku poniżej zera , a latem 50C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 25.01.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Podłogę mam odizolowaną wełna gruntoterm, chyba tak się nazywała. Kładziona była w czasie budowy. Nie wiem jak u innych ale w moim przypadku ocieplenie garażu zdało egzamin. Przed ociepleniem mróz miałem na wewnętrznej stronie ścian. Teraz go nie ma. Poprawa w temperaturze jest odczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.01.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jeżeli masz ogrzewany garaż to OK. Jeśli nie to ocieplanie podłogi jest niecelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 27.01.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Nie mam ogrzewanego garażu. Jak coś dłużej w nim dłubie, to nie powiem farelką sobie podgrzeje. Przy ocieplonym garażu farelka rzadziej się włącza. Przed ociepleniem chodziła non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.01.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Ocieplając podłogę w nieogrzewanym garażu pozbawiłeś się darmowego źródła ciepła w zimie jakim jest grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekolejniczak 05.02.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 a czy warto ocieplać ściany skoro jest to garaż szeregowy? więc zapewne ma po dwóch stronach sąsiadów... ja bym się skupił tylko na ociepleniu sufitu a boki sobie darował (za duży koszt do niewielkiego efektu) szkoda kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 05.02.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Rozumiem że na mróz to kolega tylko czapkę na głowę zakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekolejniczak 23.02.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Rozumiem że na mróz to kolega tylko czapkę na głowę zakłada. owszem, a kolega jeszcze coś na głowę zakłada? może kominiarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts