Barnabasz 09.01.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Chcę zamontować sobie drążek w ścianie z betonu i problem w tym, że moja wiertarka jest słaba firmy renner ( dość wiekowa) zwłaszcza, że muszę zrobić otwór fi 10 mm oraz na głębokość około 50-60 mm. Jakie wiertarki mi polecicie, bo w ogóle się na tym nie znam mój budżet 200-250 ...max 300 zł. Znalazłem taką wiertareczkę http://www.bricomarche.pl/wiertarki-wkretarki-mloty/wiertarka-udarowa-einhell,id-2886 Co sądzicie ? Czy wiertarka musi być tylko z bosha, aby była dobra ? Edytowane 9 Stycznia 2015 przez Barnabasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 09.01.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Skil, Makita, Hitachi, Bosch (może być zielony, bo niebieskie to inna kasa), Metabo, Hilti - to chyba sama góra Einhell, B&D (przynajmniej kiedyś), Lidowe Parkside - to chyba można niżej ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnabasz 09.01.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Skil, Makita, Hitachi, Bosch (może być zielony, bo niebieskie to inna kasa), Metabo, Hilti - to chyba sama góra Einhell, B&D (przynajmniej kiedyś), Lidowe Parkside - to chyba można niżej ustawić? Jeżeli chodzi o te pierwsze trzy tj. hitachi,makita,skill to każdy model od 180 zł wzwyż poradzi sobie z betonem ? Są jakieś modele, które poleca się w ciemno jeżeli chodzi o te firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 09.01.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Kolegojka chcesz zamontować drążek to najtaniej pożyczyć od kogoś znajomego wiertarki z sds-em (udar pneumatyczny)jak nie masz nikogo znajomego z tak ową wiertarką to wypożyczalnie mają taki sprzęt za nie wielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnabasz 09.01.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 No tak, ale za jakiś czas będę montował również meble i wiertarka zawsze się przyda. Gdybym ktoś ze znajomych miał to bym tutaj nie pisał.Czy od razu trzeba kupować do domowych robótek tj. kilka otworów jakieś wiertarki z sdsem za 600 zł no ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 09.01.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Do prac w domu tzn obrazek ,karnisz itp wystarczy taniocha z marketu z sds-em za 200 zł i da rade byle jej nie przeciążyć.A wiercić będzie i to całkiem nie źle.Wpisz na allegro wiertarka sds i jest tego nie mało.A tak na marginesie firmowy sprzęt do domu jak poszukasz to za 400 zł znajdziesz Edytowane 9 Stycznia 2015 przez kalaf5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barnabasz 09.01.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 No przecież są firmowe hitachi,skille i te boshe za 250 zł . Jutro pojadę do bricomarshe może coś tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 15.01.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 http://www.leroymerlin.pl/elektronarzedzia/wiertarki-wkretarki-mloty-udarowe/mlotowiertarki-mloty-udarowe/mlot-udarowo-obrotowy-ic1500eh-dexter-power,p139384,l166.html#!oceny takiego używam .. sprzęt dobry.Tylko trzeba od razu śruby na kleju do gwintów zamocować, po za tym działa proste to jak budowa cepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts