Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Chcę zamontować sobie drążek w ścianie z betonu i problem w tym, że moja wiertarka jest słaba firmy renner ( dość wiekowa) zwłaszcza, że muszę zrobić otwór fi 10 mm oraz na głębokość około 50-60 mm. Jakie wiertarki mi polecicie, bo w ogóle się na tym nie znam mój budżet 200-250 ...max 300 zł.

Znalazłem taką wiertareczkę http://www.bricomarche.pl/wiertarki-wkretarki-mloty/wiertarka-udarowa-einhell,id-2886

Co sądzicie ? Czy wiertarka musi być tylko z bosha, aby była dobra ?

Edytowane przez Barnabasz

Skil, Makita, Hitachi, Bosch (może być zielony, bo niebieskie to inna kasa), Metabo, Hilti - to chyba sama góra

Einhell, B&D (przynajmniej kiedyś), Lidowe Parkside - to chyba można niżej ustawić?

Jeżeli chodzi o te pierwsze trzy tj. hitachi,makita,skill to każdy model od 180 zł wzwyż poradzi sobie z betonem ? Są jakieś modele, które poleca się w ciemno jeżeli chodzi o te firmy ?

Do prac w domu tzn obrazek ,karnisz itp wystarczy taniocha z marketu z sds-em za 200 zł i da rade byle jej nie przeciążyć.

A wiercić będzie i to całkiem nie źle.

Wpisz na allegro wiertarka sds i jest tego nie mało.

A tak na marginesie firmowy sprzęt do domu jak poszukasz to za 400 zł znajdziesz

Edytowane przez kalaf5

http://www.leroymerlin.pl/elektronarzedzia/wiertarki-wkretarki-mloty-udarowe/mlotowiertarki-mloty-udarowe/mlot-udarowo-obrotowy-ic1500eh-dexter-power,p139384,l166.html#!oceny takiego używam .. sprzęt dobry.

Tylko trzeba od razu śruby na kleju do gwintów zamocować, po za tym działa proste to jak budowa cepa.