Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To zdecydowanie jestem hobbystą, bo lubię barszcz ukraiński (nie mylić z buraczkową czerwoną), bigos, gołąbki czy nóżki na zimno. Takie danie, to nie schabowy w 5 min, a kilka h pichcenia.

Sąsiadów mam takich co z torbami z magdonalda po pracy do domu wracają.

 

pomyśl nad szybkowarem...używamy bardzo często, np. ziemniaki w 5 minut

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/196862-wm-co-z-kuchni%C4%85/page/2/#findComment-6701504
Udostępnij na innych stronach

Co do gotowania na gazie, to właśnie mam długoletnie doświadczenie z tym paliwem. Obecnie gaz stosujemy tylko do CO i CWU. Indukcji nie zamieniłbym na gaz. Żeby móc ocenić co lepsze, to trzeba mieć do czynienia i z indukcją i z gazem przez dłuższy czas. Przeciw indukcji są w większości Ci, którzy mieli z nią mało do czynienia albo wcale.

A co do wyziewów w kuchni, to może rzeczywiście niezbyt jasno napisałem.

Nie mam żadnego okapu, ani filtrów w kuchni ani na anemostacie. Jest tylko jeden wywiew umieszczony w narożniku. Do tego jest na suficie zamontowany czujnik, który uruchamia przewietrzanie (najwyższy wydatek w reku) w wypadku zwiększonego zaparowania lub jakiegoś zadymienia. Wszystko jest czyste po dwóch latach użytkowania. Żadnych osadów tłuszczu czy dymu na meblach i ścianach.

Jak pisałem po raz drugi uczyniłbym identycznie. To była może nieco ryzykowna ale bardzo dobra decyzja. W kuchni jest czysto i zapachy kuchenne nie zagęszczają atmosfery w domu. Dodam że kuchnia jest połączona z jadalnią, salonem. Do tego dochodzi antresola łącząca piętro z salonem (dom w melisie-Archon). Trudno w domu wyczuć co się gotuje, dzięki czujnikowi uruchamiającemu przewietrzanie. Nie ma żadnych śladów wokół indukcji że tam się coś gotuje. Nawet nie ma potrzeby jakiegoś większego mycia w tym miejscu. Jest tak samu jak w innych punktach kuchni.

Polecam szczerze to proste i skuteczne rozwiązanie.!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/196862-wm-co-z-kuchni%C4%85/page/2/#findComment-6701731
Udostępnij na innych stronach

Co do gotowania na gazie, to właśnie mam długoletnie doświadczenie z tym paliwem. Obecnie gaz stosujemy tylko do CO i CWU. Indukcji nie zamieniłbym na gaz. Żeby móc ocenić co lepsze, to trzeba mieć do czynienia i z indukcją i z gazem przez dłuższy czas. Przeciw indukcji są w większości Ci, którzy mieli z nią mało do czynienia albo wcale.

A co do wyziewów w kuchni, to może rzeczywiście niezbyt jasno napisałem.

Nie mam żadnego okapu, ani filtrów w kuchni ani na anemostacie. Jest tylko jeden wywiew umieszczony w narożniku. Do tego jest na suficie zamontowany czujnik, który uruchamia przewietrzanie (najwyższy wydatek w reku) w wypadku zwiększonego zaparowania lub jakiegoś zadymienia. Wszystko jest czyste po dwóch latach użytkowania. Żadnych osadów tłuszczu czy dymu na meblach i ścianach.

Jak pisałem po raz drugi uczyniłbym identycznie. To była może nieco ryzykowna ale bardzo dobra decyzja. W kuchni jest czysto i zapachy kuchenne nie zagęszczają atmosfery w domu. Dodam że kuchnia jest połączona z jadalnią, salonem. Do tego dochodzi antresola łącząca piętro z salonem (dom w melisie-Archon). Trudno w domu wyczuć co się gotuje, dzięki czujnikowi uruchamiającemu przewietrzanie. Nie ma żadnych śladów wokół indukcji że tam się coś gotuje. Nawet nie ma potrzeby jakiegoś większego mycia w tym miejscu. Jest tak samu jak w innych punktach kuchni.

Polecam szczerze to proste i skuteczne rozwiązanie.!

Hmmmm proste i skuteczne rozwiązania brzmią zawsze zachęcająco. Kuszą jak ciemna strona mocy ;).

Muszę się nad tym poważniej zastanowić. Rzeczywiście taki sposób jest ..... najprostszy.

Ciekawe jak zareaguje na to moja żonka :).

Są inni, którzy rozwiązali ten problem w taki sam sposób?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/196862-wm-co-z-kuchni%C4%85/page/2/#findComment-6701849
Udostępnij na innych stronach

 

Czytałem. Przyznam się jednak, że znalazłem ten temat dopiero po tym jak założyłem ten. Jednakże temat właściwie nie rozwiązał moich wątpliwości ani trochę.

Co człowiek to inne zdanie na ten temat. :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/196862-wm-co-z-kuchni%C4%85/page/2/#findComment-6702741
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...