jare32 10.01.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 To zdecydowanie jestem hobbystą, bo lubię barszcz ukraiński (nie mylić z buraczkową czerwoną), bigos, gołąbki czy nóżki na zimno. Takie danie, to nie schabowy w 5 min, a kilka h pichcenia. Sąsiadów mam takich co z torbami z magdonalda po pracy do domu wracają. pomyśl nad szybkowarem...używamy bardzo często, np. ziemniaki w 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.01.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Mam, ale z tego co widzę, to używany jest bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.01.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Mi tam sio ryba na czym to będzie gotowane, ale ci co gotują nie chcą nawet słyszeć o indukcji. Jak spróbują to nie bedą nawet chcieli potem spojrzeć z powrotem na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.01.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Jak spróbują to nie bedą nawet chcieli potem spojrzeć z powrotem na gaz. właśnie dlatego nie chcą, a argumentacja, podobna do tego "nie, bo nie" - chyba faktycznie jakiś konserwatyczny-sceptycyzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 10.01.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Co do gotowania na gazie, to właśnie mam długoletnie doświadczenie z tym paliwem. Obecnie gaz stosujemy tylko do CO i CWU. Indukcji nie zamieniłbym na gaz. Żeby móc ocenić co lepsze, to trzeba mieć do czynienia i z indukcją i z gazem przez dłuższy czas. Przeciw indukcji są w większości Ci, którzy mieli z nią mało do czynienia albo wcale. A co do wyziewów w kuchni, to może rzeczywiście niezbyt jasno napisałem. Nie mam żadnego okapu, ani filtrów w kuchni ani na anemostacie. Jest tylko jeden wywiew umieszczony w narożniku. Do tego jest na suficie zamontowany czujnik, który uruchamia przewietrzanie (najwyższy wydatek w reku) w wypadku zwiększonego zaparowania lub jakiegoś zadymienia. Wszystko jest czyste po dwóch latach użytkowania. Żadnych osadów tłuszczu czy dymu na meblach i ścianach.Jak pisałem po raz drugi uczyniłbym identycznie. To była może nieco ryzykowna ale bardzo dobra decyzja. W kuchni jest czysto i zapachy kuchenne nie zagęszczają atmosfery w domu. Dodam że kuchnia jest połączona z jadalnią, salonem. Do tego dochodzi antresola łącząca piętro z salonem (dom w melisie-Archon). Trudno w domu wyczuć co się gotuje, dzięki czujnikowi uruchamiającemu przewietrzanie. Nie ma żadnych śladów wokół indukcji że tam się coś gotuje. Nawet nie ma potrzeby jakiegoś większego mycia w tym miejscu. Jest tak samu jak w innych punktach kuchni.Polecam szczerze to proste i skuteczne rozwiązanie.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 10.01.2015 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Co do gotowania na gazie, to właśnie mam długoletnie doświadczenie z tym paliwem. Obecnie gaz stosujemy tylko do CO i CWU. Indukcji nie zamieniłbym na gaz. Żeby móc ocenić co lepsze, to trzeba mieć do czynienia i z indukcją i z gazem przez dłuższy czas. Przeciw indukcji są w większości Ci, którzy mieli z nią mało do czynienia albo wcale. A co do wyziewów w kuchni, to może rzeczywiście niezbyt jasno napisałem. Nie mam żadnego okapu, ani filtrów w kuchni ani na anemostacie. Jest tylko jeden wywiew umieszczony w narożniku. Do tego jest na suficie zamontowany czujnik, który uruchamia przewietrzanie (najwyższy wydatek w reku) w wypadku zwiększonego zaparowania lub jakiegoś zadymienia. Wszystko jest czyste po dwóch latach użytkowania. Żadnych osadów tłuszczu czy dymu na meblach i ścianach. Jak pisałem po raz drugi uczyniłbym identycznie. To była może nieco ryzykowna ale bardzo dobra decyzja. W kuchni jest czysto i zapachy kuchenne nie zagęszczają atmosfery w domu. Dodam że kuchnia jest połączona z jadalnią, salonem. Do tego dochodzi antresola łącząca piętro z salonem (dom w melisie-Archon). Trudno w domu wyczuć co się gotuje, dzięki czujnikowi uruchamiającemu przewietrzanie. Nie ma żadnych śladów wokół indukcji że tam się coś gotuje. Nawet nie ma potrzeby jakiegoś większego mycia w tym miejscu. Jest tak samu jak w innych punktach kuchni. Polecam szczerze to proste i skuteczne rozwiązanie.! Hmmmm proste i skuteczne rozwiązania brzmią zawsze zachęcająco. Kuszą jak ciemna strona mocy . Muszę się nad tym poważniej zastanowić. Rzeczywiście taki sposób jest ..... najprostszy. Ciekawe jak zareaguje na to moja żonka . Są inni, którzy rozwiązali ten problem w taki sam sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 10.01.2015 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Tutaj (Rekuperator a okap kuchenny) poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 11.01.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ciekawe jak zareaguje na to moja żonka . Najprostrze rozwiązanie to wyślij żonkę w delegację do nocki niech kilka dni pomieszka i się przekona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 11.01.2015 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Tutaj (Rekuperator a okap kuchenny) poczytaj Czytałem. Przyznam się jednak, że znalazłem ten temat dopiero po tym jak założyłem ten. Jednakże temat właściwie nie rozwiązał moich wątpliwości ani trochę. Co człowiek to inne zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.