wladziugse 10.01.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Witam, w lato planuje zbudowac komin systemowy przy moim domu. Dom jest stary a aktualny komin jest juz w bardzo kiepskim stanie. Mam pytanie czy aby zbudowac dom systemu przy domu potrzebuje jakies pozwolenia? Czy musze isc do urzedu i robic jakies rysunki? Chodzi mi najbardziej czy bede ponosil dodtakowe koszty a jesli tak to jakie i jakie sprawy musze zalatwic przed stawianiem komina. Z gory dziekuje za odpowiedzi, jest to dla nie temat pilny, niby duzo czasu ale jesli mnie czekaja papierkowe roboty to lepiej juz sie tym zajac bo u nas biurokracja stoi na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 10.01.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Nowy komin w nowym miejscu-tylko pozwolenie na budowę z cała papierologią. Odbudowanie,naprawa istniejącego komina bez zmian wymiarów i usytuowanie -zgłoszenie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.01.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Jedno zasadnicze pytanie - jak żyjesz z sąsiadami /a przynajmniej jak ci się wydaje że żyjesz/ ? Doniosą czy nie doniosą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wladziugse 11.01.2015 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Jedno zasadnicze pytanie - jak żyjesz z sąsiadami /a przynajmniej jak ci się wydaje że żyjesz/ ? Doniosą czy nie doniosą ? A co maja doniesc jak juz pytasz ? Nie doniosa jesli chodzi o to. Komin i tak bede budowal jeszcze na swoim (malym) podworeczku ale w kolo sa domy. Nie doniosa. Co do wczesniejszego wpisu, jaki koszt tej papierkowej roboty? Ja jednak slyszalem ze systemowy nie potrzebuje az tyle pozwolen jak normalny, nie wiem czy to prawda. No i czekam na wiecej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 11.01.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Systemowy czy normalny,komin to komin. Weź byle projektanta zaproś,naszkicuje dom wraz z umiejscowieniem komina,podpisze się ,złoży gdzie trzeba i tyle.Koszta? nie mam pojęcia:) szukaj taniego bo to w sumie tylko komin a nie dobudowa piętra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.01.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Z tym donosem to chodziło o to:http://www.orzeczenia-nsa.pl/wyrok/ii-sa-go-31-11/rozbiorka_budowli_lub_innego_obiektu_budowlanego_dokonanie_oceny_stanu_technicznego_doprowadzenie/1db3115.html tam jest 6 stron wyroku zaznaczam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts