majka8 10.01.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Witajcie, tym razem przychodzę z remontem łazienki u rodziców w domu Jej plan załączam poniżej i zaznaczam od razu, że ściana z prawej strony może być jeszcze te powiedzmy 10-15cm przesunięta (kosztem pokoju), chociaż lepiej gdyby została tak jak jest http://images70.fotosik.pl/509/85ba1bab08f94268gen.png W łazience musimy znaleźć miejsce na wannę (mama), prysznic (tata), szafkę z umywalką i muszlę klozetową. Z góry dziękuję za pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 10.01.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 1)Najprościej - po lewej wanna o szerokości 70cm, długość dowolna. Na wprost wejścia szafka z umywalką, szerokość ok. 60cm, żeby nie stykała się ani z kabiną ani z wanną - taka sugestia bo moim zdaniem nieładnie by to wyglądało. Kabina 80x100cm z wejściem na zaokrąglonym rogu i kibelek po prawej od drzwi. 2)Przy tylnej ścianie wanna i prysznic oddzielone szybą - wymiary przykładowe, prysznic może być mniejszy np.90x80cm lub 80x80cm. Wanna wysunięta na równo z brodzikiem a za nią półka. Jeśli stelaż kibelka będzie wbudowany w ścianę a niezbyt długa muszla(50cm) umocowana z zalecanym odstępem 20cm od ściany z drzwiami to przejście do kabiny pozostanie szerokie na ok.60cm co w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.01.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Edytowane 10 Stycznia 2015 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.01.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Moja łazienka w bloku ma identyczne wymiary,nawet drzwi są dokładnie w tym samym miejscu.Nie mam prysznica,tylko wannę za to stoi pralka,jest mega ciasno w 2 osoby nie da rady razem korzystać.Jak wyjmuję dziecko z wanny obijam się o drzwi bo się nie mieszczę,dlatego radzę zrobić wannę z parawanem.Tak to wygląda u mnie: http://static.pokazywarka.pl/i/5499011/585143/vdffgtt.jpgPierwszy pomysł alicyji jest ok zostaje ok 80x100cm wolnej przestrzeni,ale to i tak niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka8 11.01.2015 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Dzięki Dziewczyny za pomysły Moja koncepcja była taka sama jak ta pierwsza wklejona przez Alicyję Próbowałam jeszcze pokombinować w głowie z wanną asymetryczną, ale nic ciekawego nie przyszło mi do głowy. Kinka, niestety wanna z parawanem odpada, ponieważ mój tata jest sporo starszy od mamy, więc za kilka lat korzystanie z takiej wanny może być problematyczne. Jeśli nic więcej nie wpadnie Wam i mnie do głowy to zrealizujemy ten pierwszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trammel 11.01.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Również uważam że pierwszy wariant z zaokrągloną kabiną prysznicową - daje to trochę więcej przestrzeni i więcej swobody przy korzystaniu z wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts