kasiabuilder 10.01.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Mam pytanie, obecnie majstry robią u mnie strop drewniany. Zauważyliśmy z mężem, że używają do podparcia belek poprzecznych (te co 30cm) czarnych wkrętów do K-G. Oni twierdzą, że takie muszą być i takimi zawsze robią np. dachy. Zastanawiam się czy nie robią nas w bambuko, obawiam się bo to chodzi o kwestie bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.01.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Czarnuszki maja to do siebie, że pękają , więc macie uzasadnione obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 11.01.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Do drewna to ocynkowane i najlepiej spaxy: http://www.spax.com/pl/rzemieslnicy/wyszukiwarka-wkretow Oni twierdzą, że takie muszą być i takimi zawsze robią np. dachy. Uwielbiam takie teksty od majstrów. Znalazłem na tym forum tekst, który w takiej sytuacji zawsze mi sie przypomina: 10 lat doświadczenia czy 10 lat powielania błędów? Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Sturmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 11.01.2015 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 No tak wkręty już wkręcone, oni twierdzą, że dobre. Masakra z takimi fachowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruzin 13.01.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Czarne wkręty są hartowane i kruche - nie powinny być stosowane w konstrukcjach drewnianych.Zwykłe ocynkowane, niehartowane podczas przenoszenia obciążeń wyginają się, czarne - pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts