karol1232705 11.01.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam.Jestem na etapie montażu oświetlenia na poddaszu. Oświetlenie będzie wpuszczone w sufit i tu się zaczyna problem ponieważ wcześniej nie pomyślałem aby rozprowadzić przewody. Sufit jest z płyty regipsowej pod nią żółta folia dalej 20 cm ocieplenia (wata) a na tym płyty wiórowe które tworzą podłogę małego stryszku. Odbiłem płyty wiórowe, podniosłem ocieplenie, rozprowadziłem przewody po otworach które wcześniej przygotowałem (oczywiście musiałem też zrobić otwory w żółtej foli). Z płyty regipsowej zrobiłem ”puszki” (coś jak kwadrat 10x10 nałożony na otwory do osłony punktów świetlnych żeby nie nagrzewała się wata). To wszystko ponownie nakryłem watą i dołożyłem jeszcze jedną żółtą folię bezpośrednio pod płytą wiórową (zrobiłem to z uwagi na przedziurawienie wcześniejszej foli. Oświetlenie będzie ledowe.Mam pytanie : czy druga folia będzie skuteczna? Czy taki sposób zabezpieczenia przed nagrzewaniem od świetlówek będzie skuteczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts