Pea 11.01.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Witajcie Proszę o poradę doświadczonych forumowiczów ponieważ głowa mi już pęka. Zaczynając remont mieszkania, z paru powodów musieliśmy podejmować dosyć szybko ważne decyzje, bez pomocy dekoratora oraz planu na aranżację mieszkania. Jedną z nich i w sumie chyba pierwszą było podwieszenie sufitów. Bo Nam się podobało, bo nowoczesne, w sumie cholera wie, wiadomo, gusta gustami Nie wpadliśmy niestety na to, że chcąc zrobić szafę w przedpokoju, żeby wyglądała estetycznie musiałaby być chyba głębokości półki czyli 30 cm.. Pomocy! O ile w sypialni możemy spokojnie przesunąć półkę o głębokość szafy to tutaj ręce mi już opadają. Zastanawiam się, czy jak zrobimy niższą szafę na standardową głębokość 60 cm lub 50 cm nie zabierzemy tym samym światła i nie będzie to wyglądać karykaturalnie. Myślałam też żeby pociągnąć do 230 cm szafę o głębokości 50 cm a dalej cofnięte do 30 cm małe szafki. Siedzę całymi dniami w tym przedpokoju i myślę. Jak uratować sufit przed rozebraniem i zrobieniem od początku. Może ktoś ma jakiś pomysł? Będę wdzięczna P.S. po lewej stronie komin zabrał jeden róg. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Pea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.01.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Nie wiem, co chcecie trzymać w tej szafie? Tylko kurtki/kurtki + buty/ww+odkurzacz...? Jeśli tylko kurtki + buty:zrobiłabym szafę o standardowej głębokości 60cm na wysokość 120cm z nadstawką o głębokości 30cm tak aby się zlicowała z sufitem. Dodatkowo w nadstawce zrobiłabym na wysokości 120-150cm wnękę otwartą i dopiero wyżej drzwi. Całość oczywiście do ogarnięcia przez stolarza, bo raczej gotowej takiej szafy nie dostaniesz.Wnęka może być wykorzystana jako element dekoracyjny (np w ciemnym drewnie-nawiązując do drzwi), cała szafa biała, żeby wtopiła się w ściany i sufit. We wnęce może stanąć koszyk na klucze, pocztę/ jakiś świecznik, cokolwiek.Na dole kurtki, wyżej za drzwiczkami buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts