strysiu 11.01.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Czesc. Jestesmy nowi na forum. Skonczylismy stan surowy domu i planujemy zakup okien wraz z roletami . czy moze ktos z Was doradzic i polecic firme z okolic poznania ktora fachowo wyceni i doradzi przy zakupie? Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 11.01.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 proponuję poszukać wątku "biała lista wykonawców z Wielkopolski" i tam przeryć temat szukajką, na pewno jakieś polecenia wyskoczą; od siebie mogę polecić Gmyrpol ze Stęszewa, zrobili mi b fajne okna z roletami, w tym całkiem spore tarasowe przesuwane, nie była to tania impreza, ale poszło sprawnie, równo i dobrze jakościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strysiu 11.01.2015 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Tez wlasnie bedsiemy miec duze tarasowe przesowane otwor sze 2,6 m na co zwracac uwage przede wszystkim. Ile miales kolego wycen i jakie wybrales 2 cz 3 szybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 11.01.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Prześlę Ci na priv docelową wycenę i rozpiskę. Wybrałem 3 szyby, bo jednak celuję w dom energooszczędny - daleko mu do pasywnego, ale jednak wolałem dołożyć do ocieplenia i lepszych okien, naturalnie z ciepłym montażem; na początku chciałem też rolety robić jedynie od zachodu, ale w sumie dałem wszędzie - zimą też będzie cieplej trochę przez to Przesuwane mam PSK, czyli z progiem - na HST jednak nie stać mnie, choć idea bezprogowego przejścia z salonu na taras była kusząca Przy dużych przesuwnych dobrze omów rolety z wykonawcą - może się okazać, że np. potrzebny jest szpros, a to paskudzi wygląd całości - u mnie dało radę bez, po prostu wymiar nieco ograniczyliśmy po rozmowach z wykonawcą; roleta do takiego okna tylko z silnikiem Dobrze ogarnij też montaż rolet - w sensie NIE bezpośrednio nad oknem we wnęce - u mnie rolety odwrócone siedzą w warstwie ocieplenia (20 cm styro, nawet duża roleta tarasowa się mieści), z tym że nadproża mam nie 24 cm jak mur, ale nieco węższe, bodajże 12 + 8, czyli dało radę jeszcze styro upchać pomiędzy roletę a nadproża Wyceny miałem bodajże z 2 czy 3, ale firmę wybrałem bo polecano ich za b dobry montaż i zacną ekipę - w sumie to ważne, bo co z tego, że masz okna o U 0,5 jeśli są źle osadzone, albo ktoś taśmy położył odwrotnie, albo nie złapał poziomu; faktycznie, dobrze się chłopaki sprawili, sprawdzaliśmy wszystko dokładnie, wymiary utrzymane, wszystko w porządku edit - rozpiska http://we.tl/2QBbHualDp Edytowane 11 Stycznia 2015 przez kater-acme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts