Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

proponuję poszukać wątku "biała lista wykonawców z Wielkopolski" i tam przeryć temat szukajką, na pewno jakieś polecenia wyskoczą;

od siebie mogę polecić Gmyrpol ze Stęszewa, zrobili mi b fajne okna z roletami, w tym całkiem spore tarasowe przesuwane, nie była to tania impreza, ale poszło sprawnie, równo i dobrze jakościowo

Prześlę Ci na priv docelową wycenę i rozpiskę. Wybrałem 3 szyby, bo jednak celuję w dom energooszczędny - daleko mu do pasywnego, ale jednak wolałem dołożyć do ocieplenia i lepszych okien, naturalnie z ciepłym montażem; na początku chciałem też rolety robić jedynie od zachodu, ale w sumie dałem wszędzie - zimą też będzie cieplej trochę przez to

Przesuwane mam PSK, czyli z progiem - na HST jednak nie stać mnie, choć idea bezprogowego przejścia z salonu na taras była kusząca

Przy dużych przesuwnych dobrze omów rolety z wykonawcą - może się okazać, że np. potrzebny jest szpros, a to paskudzi wygląd całości - u mnie dało radę bez, po prostu wymiar nieco ograniczyliśmy po rozmowach z wykonawcą; roleta do takiego okna tylko z silnikiem

Dobrze ogarnij też montaż rolet - w sensie NIE bezpośrednio nad oknem we wnęce - u mnie rolety odwrócone siedzą w warstwie ocieplenia (20 cm styro, nawet duża roleta tarasowa się mieści), z tym że nadproża mam nie 24 cm jak mur, ale nieco węższe, bodajże 12 + 8, czyli dało radę jeszcze styro upchać pomiędzy roletę a nadproża

Wyceny miałem bodajże z 2 czy 3, ale firmę wybrałem bo polecano ich za b dobry montaż i zacną ekipę - w sumie to ważne, bo co z tego, że masz okna o U 0,5 jeśli są źle osadzone, albo ktoś taśmy położył odwrotnie, albo nie złapał poziomu; faktycznie, dobrze się chłopaki sprawili, sprawdzaliśmy wszystko dokładnie, wymiary utrzymane, wszystko w porządku

edit - rozpiska

http://we.tl/2QBbHualDp

Edytowane przez kater-acme