paszenda 11.01.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam jestem nowy na forum , mam pytanie do fachowców czy jest ktoś w stanie pomóż mi w obliczeniu płyty fundamentowj na odległość co za tym idzie planuje budowę domu szkieletowego w Irlandii na przełomie marca i kwietnia , ponieważ tutaj jest bardzo trudno o dobrego fachowca a co dopiero o projektanta musze radzić sobie na odległość , jakie informacje potrzebne są do zaprojektowania płyty fundamentowj ? A może ktoś by się podjął takiego zlecenia ? ( oczywiście odpłatnie ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GoksaP 12.01.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Witam jestem nowy na forum , mam pytanie do fachowców czy jest ktoś w stanie pomóż mi w obliczeniu płyty fundamentowj na odległość co za tym idzie planuje budowę domu szkieletowego w Irlandii na przełomie marca i kwietnia , ponieważ tutaj jest bardzo trudno o dobrego fachowca a co dopiero o projektanta musze radzić sobie na odległość , jakie informacje potrzebne są do zaprojektowania płyty fundamentowj ? A może ktoś by się podjął takiego zlecenia ? ( oczywiście odpłatnie ) pozdrawiam 1. Opinia geotechniczna - czyli badania gruntu, żebyśmy wiedzili, na czym siadamy. 2. Założenia dot. samego budynku. Obrys, ściany, zestawienie obciążeń, czy podpiwniczony czy też nie. To na start. Pytanie teraz, czy chcesz mieć projekt "dla siebie" czy dla urzędu? Bo z tym drugim może być kłopot. Uprawnienia polskie chyba nie są akceptowalne w Irlandii (nie wiem). Możesz poszukać kogoś, kto się podbije pod gotowym projektem, ale oczywiście wypadałoby mieć normy tam panujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts