Konrad11 11.01.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam, Chciałbym się zorientować, stary, zabytkowy, drewniany gont jest coś wart? Pytam, ponieważ chciałbym wymienić dach w moim domu o wymiarach 10x10m, a jak wiemy wymiana dachu jest dość kosztowna... Czy uda mi się zniwelować koszty przebudowy dachu, sprzedając taki gont? Pozdrawiam, P.S. to jest mój pierwszy post na tym forum, dlatego proszę o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.01.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 A w czym tkwi jego "zabytkowość? Z mojego doświadczenia będzie nadawał się tylko na opał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad11 07.02.2015 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Jego zabytkowość tkwi w tym, że gont jest z 19 wieku i jest w świetnym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.02.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Jak jest zabytkowy to powinieneś uzyskać zgodę na jego demontaż. A jak jest stary to warto pokusić się o próbę demontażu aby sprawdzić jak się zachowa i w jakim stanie go odzyskasz. Mnie osobiście bardzo ciekawi czym był zaimpregnowany i czy aby na pewno ma ponad 100 lat. Możesz wrzucić jakieś zdjęcia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts