waka 11.01.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Czesc.Chce wykonczyc dom. Mam uzbierane 100tys zl. Zastanawiam sie czy mi wystarczy na zamieszkanie.Pomozecie w malej zabawie w szacowanie?Wiec tak:- Dom 170mkw powierzchni uzytkowej- wstawione sa okna, drzwi wejsciowe, brama garazowa- instalacja hydrauliczna- instalacja elektryczna- parapety zewCo zostalo do zrobienia?Z mojego laickiego myslenia:- tynki wew- podlogowka na powierzchnie podlog 83mkw- wylewki podlogowe- drzwi wew 9 sztuk- kotlownia - szambo- elewacja na parterze(mysle ze moge to zrobic po wprowadzeniu)- ocieplenie dachu (chyba tez moge to zrobic pozniej)- nakladki drewniane na schody betonowe- parapety wewOgolne wykonczenie pomieszczen:- salon- kuchnia- jadalnia- lazienka- ubikacja- pralnia- sypialniaMaterialy raczej tansze ale nie najtansze. Myslicie, ze 100tys starczy czy kiepsko? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/196914-wykonczenie-domu-ze-stanu-surowego-koszt/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts