mad 17.06.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 nas np. oszukala pani z tartaku. przywieziono za malo desek, prawie 1,5 m3. a tartak polecal mi bardzo ktos z rodziny, kto b. czesto w nim zamawial drewno. na rozne telefony nie bylo zadnego odzewu, raczej proby spławienia niezadowolonego klienta. na telefon wujka, po wielu przepychankach, pani zdecydowala wyslac te brakujace deski, jednak przez kolejne dni pietrzyly sie poroblemy. kolejno zawodzili tnący deski - zabrakło, potem kierowcy, wszyscy transportowcy III RP. wreszcie po tygodniu oczekiwania, telefonow i jednej wizycie doczekalismy sie. i co sie okazalo? placilismy za deski miarowe (cene jak za kantowke) i dostalismy chyba wszystkie deskowe zrzuty z okolicy. pytanie: czy wolno mi podać na forum dane tej firmy, aby żadne z was się nie nacięło na podobne przygody? ps jedno z nas bylo swiadkiem podobnej akcji przy okazji zaliczkowania tego drewna. wtedy bylo milo i cacy. a tamten niezadowolony klient zostal odeslany z kwietkiem jako naciagacz. widac zdarzalo sie juz wczesniej. liczcie wszystko, co do was przyjezdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 17.06.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 pomysł super, tylko jak to zrobić żeby, był jakiś porządek w znalezieniu takiej firmy. Oczywiście, że można podać nazwę w tym przypadku nie obowiązuje ochrona danych osobowych. Ja bym proponował, jakiś taki określsony schemat, nazwa firmy, lokalizacja - i maksymalnie w 15 wyrazach opis niesolidności, chodzi o to aby wszystko było czytelne, np. Budempix,Wa-wa, ul.xxx 2 - nie dotrzymują terminów dostaw. Mespis sp.o.o , Kraków, ul.xxx 3 - problemy z reklamacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darciooo 17.06.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 17.06.2004 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Dzieki za odzew!!! moj wpisTartak PPUH "Drwal", Lesznowola, ul. Biedronki 10. oszukali mnie na ilosci przywiezionych desek miarowych. jw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 18.06.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Nie wiem czy podawanie takich danych bez jakiś prawnych pozwoleń nie koliduje z ustawą o ochronie danych osobowych. Oczywiście pomysł jak najbadziej dobry, tylko żeby nas ktoś nie skarżył za zniesławienie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.06.2004 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 moze masz racje, ale nie ma innej metody ostrzezenia innych!zagadne o to prawnika...znieslawienie jest bezpodstawne, a mnie ta firma rzeczywiscie oszukala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.06.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 mad a deski kupowałeś na m2 czy m3U mnie w okolicy wszędzie cena jest za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.06.2004 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 jasne, ze na metry szescienne, ale przy deskach tej samej grubosci i szerokosci powinno sie zgodzic, rachunek jest prosty. poza tym obliczenia byly robione na wyrost, wg nich mialo byc sporo wiecej tych desek. a przyszlo duzo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.06.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 1,5 m2 desek to (przy założeniu że deska jest 2,5 cm gruba) to około 0,038 m3 desek. Uważam, że brak 1,5 m2 desek może bardziej wyjść z błędu w obliczeniach niż z chęci oszukania kogokolwiek. Przy założeniu że m3 desek kosztuje 450 zł to zostałeś "oszukany" na 17 zł. Trochę to naciągane.Czas realizacji to co innego ale to nie powód by kogoś nazywać oszustem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.06.2004 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 wybacz, ale deski kosztowaly 600 zl/m3, mialy wystarczyc na pokrycie CALEGO dachu, mialo ich jeszcze zostac - sama pani z tartaku nam to tak policzyla, a w efekcie przyjechalo tych desek znacznie mniej. dach robil u mnie czlowiek doswiadczony, ktoremu nie zdarzyla sie wczesniej taka historia. nie zabraklu tu pięciu desek... tylko na pokrycie prawie 1/4. ciekawe, ze takie bledy nie pojawialy sie na wczesniejszych budowach, a zawsze ten wykonawca bral towar z tego tartaku. dlatego nawet nie sprawdzal ile przyjechalo.teraz żałuje, że nie sprawdził. tartak nie chciał gadac także z nim. ps. to metry szescienne, prawie 1,5 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 18.06.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Myślę, że do podawania informacji o nieuczciwych firmach bardziej odpowiednie są nasze fora lokalne. I z tego co widzę wielu z nas tak robi. Informacja dla mnie z Trójmiasta o firmie z Białołęki nic nie wnosi do sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.06.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 nas np. oszukala pani z tartaku. przywieziono za malo desek, prawie 1,5 m kw. Jak widać powyżej - napisałeś, że zabrakło ci 1,5 m2 desek co daje przy kwocie 600 zł za m3 22,8 zł. Czy chcesz powiedzieć że twój dach ma 6 m2 jeśli piszesz (ostatnia Twoja wypowiedź), że zabrakło ci desek na 1/4 dachu? Czegoś tu nie rozumiem. Gdzieś napisałeś nieprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.06.2004 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 oficjalne sprostowane: metrow szesciennych (a nie jak wczesnie napisalam m kwadratowych, sorry ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.06.2004 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 w sumie jestesmy stratni na kilkaset zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.06.2004 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 dach nieobity, leje sie woda, nie jest dobrze. a kolejnych metrow desek nie kupie. a juz z pewnoscia nie w tej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 18.06.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Podawanie nazw firm na forum to chyba co innego niz dane osobowe, przeciez te firmy mozna czesto znalezc w ksiazce telefonicznej czy panoramie firm.To jest reklama albo antyreklama i tylko od regulaminu forum zalezy, czy mozna podawac nazwy i adresy firm. Pomysl bardzo dobry, bo uwazam, ze nalezy pietnowac zle firmy i reklamowac dobre. Tylko moze rzeczywiscie miejsce na to jest w postach regionalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akak69 18.06.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 A może tak stworzyć listę tych uczciwych dostawców i solidnych wykonawców?Z czystym sumieniem moge polecić:- dostawcę okien - Pruszków - dostwcę belek stropowych i garów - Żyrardów- Instalatora (woda, kanalizacja, ogrzewanie) - Milanówek- dostawcę blachodachówki - W-wa- dostawcę styropianu - W-wa- dostawcę ceramiki Łężany- murarzy - Milanówek- dekarzy - RadomWszystkich sprawdzilem "na własnej skórze" - i ciągle jeszcze mam zapał do budowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.06.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 akak69 trochę miodu wlała(e)ś w te sterane inwestorskie serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akak69 18.06.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yareckey 06.12.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Pomysł ciekawy, ale wątpię żeby serwery Muratora pomieściły tą listę... Ale niech tam Ja zdecydowanie nie polecam: Progress International (hurtownia drzwi) - Poznań - św.Michała 65 - już miesiąc spóźniają się z realizacją mojego zamówienia - bo dostawca zawalony robotą Ja od 15.05.2005 r. czekam na realizację umowy, a dziś jak widać juz Mikołajki.... Cała historia moich kontaktow z firma Progress: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=948986#948986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts