slawkuj 11.01.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam, Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w domu jednorodzinnym. Nieruchomość ma dach płaski zrobiony w systemie odwróconym. Jak zapewne podejrzewacie odkąd zainteresowałem się tym miekszankiem to mam obawy odnośnie dachu... tzn. jego żywotności, przeciekania, zalegającego śniegu jak również systemu i poprawności wykonania dachu odwróconego. Szukam kogoś, kto ma doświadczenie w temacie i mógłby ocenić czy zadeklarowane przez dewelopera warstwy są poprawnie dobrane i wystarczające. Czy, pod warunkiem, że robota byłą dobrze zrobiona to można pod takim dachem spać spokojnie Oto co mamy mieć na dachu (13,5 m2 nad pomieszczeniami ogrzewanymi) Od dołu: 1. Roślinność, mata wegetacyjna TUNDRA - 5 cm 2. Warstwa drenażowo - kumulacyjna GEOTEXTILE 1200 3. Warstwa oddzielająca 4. Termaizolacja XPS - 15 cm 5. Warstwa paraizolacyjna - papa paraizolacyjna ELASTOVAP lub AL V60 S4 6. Warstwa hydroizolacji antykorzennej - papa nawierzchniowa SOPRALENE FLAM JARDIN lub SOPRENE FLAM jARDIN S5 5,2 MM 7. Warstwa hydroizolacji podkładowej - papa SOPRAFIX HP lub samoprzylepna SOPRASTICK 8. Grunt bitumiczny 9. Wylewka styrobetonowa w spadku 2% zbrojona siatką o średnicy 4,5 mm - min. 3 cm 10. Strop żelbetowy - 14 cm 11. Tynk gipsowy Będę wdzięczny za ocenę i komentarz... Pozdrawiam, Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 11.01.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 doskonale rozwiazanie. Bardzo drogie ale bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkuj 11.01.2015 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Dzięki, wydaje się być ok.... obawiałem się o grubość XPS-a (15 cm) i spad 2%. Myślicie, że to wystarczy? Jest odpływ jeden (kanał z rynną , myślę że fi 10 cm...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts