PSWO 12.01.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Witam,mam istniejący komin, murowany, obłożony płytką. Komin ma 8 lat i chyba standardową przypadłość przy kiepskim wykonaniu - przy mocnym wietrze zachodnim i silnym deszczu woda kapie do kanału dymowego i leci na kominek. Do tego dochodzą wykwity przy łączeniu komina z sufitem. Co ważne komin ma założonego strażaka z blachą która w pełni zasłania wlot do komina - i jestem pewien, że tutaj wszystko jest ok Jednym słowem gdzieś przesiąka. Naprawiany był już raz i nie widzę sensu wzywać dekarza po raz kolejny, dlatego znalazłem w internecie coś takiego: http://kominy-obudowy.pl/.Czy ktoś może stosował ten system u siebie? Poszukuję opinii ale nigdzie nic na forach nie ma.Może macie jakieś zbliżone rozwiązania innych firm? Proszę o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik199 31.10.2016 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Witam, mam istniejący komin, murowany, obłożony płytką. Komin ma 8 lat i chyba standardową przypadłość przy kiepskim wykonaniu - przy mocnym wietrze zachodnim i silnym deszczu woda kapie do kanału dymowego i leci na kominek. Do tego dochodzą wykwity przy łączeniu komina z sufitem. Co ważne komin ma założonego strażaka z blachą która w pełni zasłania wlot do komina - i jestem pewien, że tutaj wszystko jest ok Jednym słowem gdzieś przesiąka. Naprawiany był już raz i nie widzę sensu wzywać dekarza po raz kolejny, dlatego znalazłem w internecie coś takiego: http://kominy-obudowy.pl/. Czy ktoś może stosował ten system u siebie? Poszukuję opinii ale nigdzie nic na forach nie ma. Może macie jakieś zbliżone rozwiązania innych firm? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Temat wciąż aktualny! Też mnie to interesuje, gotowe obudowy, ma ktoś, poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.10.2016 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Temat wciąż aktualny! Też mnie to interesuje, gotowe obudowy, ma ktoś, poleca? Czy licówka z płytki klinkierowej nie jest powodem zaciekania? Komin murowany z cegły pełnej ? Dekarz może tylko uszczelnić styk komin - pokrycie dachu. Podeślij zdjęcie komina nad dachem. W pierwszej kolejności należy ustalić przyczynę zalewania / zaciekania, usunąć ja i naprawić szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał88 21.12.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Temat wciąż aktualny! Też mnie to interesuje, gotowe obudowy, ma ktoś, poleca? Witam. Obecnie tego typu rozwiązanie ma firma [email protected], tel 665637614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts