Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Obudowa istniejącego komina (np. fasada plus)

Recommended Posts

Witam,

mam istniejący komin, murowany, obłożony płytką. Komin ma 8 lat i chyba standardową przypadłość przy kiepskim wykonaniu - przy mocnym wietrze zachodnim i silnym deszczu woda kapie do kanału dymowego i leci na kominek. Do tego dochodzą wykwity przy łączeniu komina z sufitem. Co ważne komin ma założonego strażaka z blachą która w pełni zasłania wlot do komina - i jestem pewien, że tutaj wszystko jest ok Jednym słowem gdzieś przesiąka. Naprawiany był już raz i nie widzę sensu wzywać dekarza po raz kolejny, dlatego znalazłem w internecie coś takiego: http://kominy-obudowy.pl/.

Czy ktoś może stosował ten system u siebie? Poszukuję opinii ale nigdzie nic na forach nie ma.

Może macie jakieś zbliżone rozwiązania innych firm?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

• 1 year później...
Witam,

mam istniejący komin, murowany, obłożony płytką. Komin ma 8 lat i chyba standardową przypadłość przy kiepskim wykonaniu - przy mocnym wietrze zachodnim i silnym deszczu woda kapie do kanału dymowego i leci na kominek. Do tego dochodzą wykwity przy łączeniu komina z sufitem. Co ważne komin ma założonego strażaka z blachą która w pełni zasłania wlot do komina - i jestem pewien, że tutaj wszystko jest ok Jednym słowem gdzieś przesiąka. Naprawiany był już raz i nie widzę sensu wzywać dekarza po raz kolejny, dlatego znalazłem w internecie coś takiego: http://kominy-obudowy.pl/.

Czy ktoś może stosował ten system u siebie? Poszukuję opinii ale nigdzie nic na forach nie ma.

Może macie jakieś zbliżone rozwiązania innych firm?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Temat wciąż aktualny! Też mnie to interesuje, gotowe obudowy, ma ktoś, poleca?

Temat wciąż aktualny! Też mnie to interesuje, gotowe obudowy, ma ktoś, poleca?

Czy licówka z płytki klinkierowej nie jest powodem zaciekania?

Komin murowany z cegły pełnej ?

Dekarz może tylko uszczelnić styk komin - pokrycie dachu.

Podeślij zdjęcie komina nad dachem.

W pierwszej kolejności należy ustalić przyczynę zalewania / zaciekania, usunąć ja i naprawić szkody.

• 1 year później...