bikemax 12.01.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Witajcie Nie wiem czy w dobrym dziale piszę więc nie zabijajcie od razu. Mam własną działkę budowlaną i chciałbym wybudować dom pasywny. Chciałbym Was wypytać jak to jest z tymi dofinansowaniami i dotacjami w realu i czy mogę a jeżeli tak to w jaki sposób łączyć je ze sobą? Przede wszystkim: drewniany o konstrukcji szkieletowej do 100mkw z wentylacją mechaniczną(plus gruntowy wymiennik powietrza i rekulpulator) + studnia głębinowa + ekologiczna oczyszczalnia + kolektory fotovoltaiczne 30KW. A chciałbym skorzystać z dofinansowania 50 tys za budowę energooszczędną, kredyt w BOŚ niskooprocentowany dla takich elokologicznych budynków, programu singiel na swoim oraz dofinansowania na kolektory i oczyszczalnie. Chciałbym to wrzucić w jeden kredyt hipoteczny i wszystko od razu bez etapów. Myślałem żeby tak stworzyć projekt aby upchać kolektory fotovoltaiczne o mocy 30KW na dach, tak aby zysk z wyprodukowanej nadwyżki prądu spłacał kredyt i aby mieć jak najniższe koszty miesięczne. Pytanie też jak na to bank... teoretycznie inwestycja jest bezpieczna z racji na kolektory - stały przychód roczny gwarantuje bezpieczną spłatę kredytu z drugiej łączny koszt inwestycji przed dofinansowaniem będzie dość spory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 12.01.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Nie ma programu singiel na swoim. Obecny program MDM nie dotyczy budowy domu.Banku nie będą interesowały Twoje przyszłe przychody. Interesować go będzie obecna zdolność kredytowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts