iwonen 12.01.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Witam Jestem na etapie zakupu mieszkania w odnowionej kamiennicy przygotowanej pod apartamenty, interesuje mnie możliwość instalacji klimatyzacji. Montaż jednostki zewnętrznej nie jest możliwy, natomiast jest dostęp do komina (istnieje możliwość instalacji kominka na drewno). Czy istnieją systemy klimatyzacji centralnej (podsufitowej) niewymagające jednostki zewnętrznej, gdzie ciepłe powietrze wyprowadzone jest do komina a skropliny do odpływu w mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 12.01.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 czy sufitowe to nie wiem ale są na pewno stojące. Rozwiązaniem może być też okienna ale to zwykle mniejsza wydajność. Inną opcją jest montaż zewnętrznej na dachu ( o ile administrator pozwoli pociągnąć przewody np kominem wentylacyjnym i postawić na dachu taką jednostkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mileski 12.01.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 W ofercie Borysowskiego widziałem klimatyzatory monoblokowe, czyli takie bez jednostki zewnętrznej. Ustawia się je przy ścianie zewnętrznej. Trzeba jedynie wykonać dwa otwory w ścianie (wlot i wylot powietrza). Nie wiem co warte jest te rozwiązanie, ale jest chyba do rozważenia w Twojej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 06.03.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 A na którym piętrze to mieszkanie? Bo jeśli nisko, to trochę słabo ciągnąć całość na dach… Wtedy raczej doradzałbym również tą opcję bez jednostki zewnętrznej. Najlepiej zadzwoń do jakiejś firmy, która się tym zajmuje i zapytaj ich o możliwości. W Warszawie polecam RK Chłód, montowali u mnie klimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalr342 25.03.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) W takiej sytuacji mogę polecić porozmawiać na ten temat z profesjonalistami. Szególnie polecam firmę Bardzo się spodobało, że dostawałem od razu konkretne odpowiedzi na pytania i propozycje rozwiązywania mojego problemu. Edytowane 26 Marca 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem (pkt 5.2.5 b/c) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts